Balık Burcu

Balık Burcu

19 Şubat - 20 Mart

Balık Burcu Aylık Burç Yorumu

Şubat 2024

Balık Burcu

Sevgili Balıklar ve yükselen burcu Balık olanlar, 5 Şubat'ta Merkür'ün Kova burcuna geçişi ile beraber üzerinde çalıştığınız işleri, düşünceleri nasıl işleyeceğiniz konusuna eğilebilirsiniz. Bu durumu kendi çabanızla halletmek, belirli insanlarla paylaşarak ilerlemek, hemen duyurmadan geliştirmek isteyebilirsiniz. Kendinizi herkesten soyutlamak değil, potansiyelini görmek ve çevrenizi gözlemlemek için bunu yapacaksınız. Arkanızdan konuşulan sözler, sizden gizlenen davranışlar ve fikirler karşısında yıkıcı ve yıpratıcı bir süreç yaşayabilirsiniz. Burada önceliğinizin ve isteğinizin ne olduğu belirleyici olacaktır. Motivasyonunuzu düşürmek yerine yaşadıklarınızı dönüştürme yoluna giderseniz her şeyi istediğiniz gibi yönetebilirsiniz. Özellikle sosyal mecralardaki paylaşım ve içerikleri teyit etmeniz, her gördüğünüz bilgiyi uygulamaya geçmeden düşünmeniz burada etkili olabilir. Bireysel ve sosyal olarak insan haklarına ağırlık verebilirsiniz. Hakkın ve haddin bilinmesi hem sizi hem de karşınızdaki kişiyi koruyabilir. İş fikirleri, sağlık konular, sosyal projeler noktasında şanslı olabilirsiniz; bu şansı iyi değerlendirmek için araştırma ve okumalar yapacağınız bir süreç yaşayabilirsiniz.

10 Şubat'ta Kova burcunda gerçekleşecek Yeniay ile beraber şanslı bir döneme giriyorsunuz. Kendinize itiraf etmekte zorlandığınız, kabullenemediğiniz ya da yetersiz hissettiğiniz konularda daha güçlü olduğunuzu görebilirsiniz. Bunu, gayret edebildiğinizde ve bir şeyleri değiştirme isteğiniz yoğunlaştığında fark edebileceksiniz. Yeni alışkanlıklar, kelimeler, istekler, insanlar etrafınızı sarabilir. Bunun için sizin de yer değişiklikleri yapmanız gerekecektir. Taşınma ya dadeğişikliği, anlaşmalar, arka planda yürütülecek ya da günlük akışınıza dahil edebileceğiniz yeni fikirler üzerinde durabilirsiniz. Hayal etmenin ötesine geçiyorsunuz. Ruhsal ve bedensel olarak kendinize iyi bakmalısınız. Kötü alışkanlıklar, faydası olmayan beslenme düzeni, yanlış anlaşılma ya da kırgınlıklara sebep olarak tavırlardan uzaklaşmak, kendiniz kadar çevreniz için de bunu desteklemek isteyebilirsiniz. Çevrenizdeki insanlar demişken; arkadaş seçimlerinizi nasıl yapmanız gerektiği konusundaki tecrübelerinizi hatırlayabilirsiniz. Bir sosyal ticarete dönüşen ilişkileri zorlamamalısınız, güvenmek ve önyargılı olmak arasındaki dengeyi bulmalısınız. Kendiniz için bir şeyler yapmayı seçtiğinizde, bütün ilginizi ve zamanınızı buna harcamanız gerekebilir. Dolayısıyla bu günlerde neyin üzerinde durup neyi terk etmeniz gerektiğine dair düşünceleriniz yoğunlaşabilir. Bir defter tutabilir, bir uzman desteği alabilirsiniz; bu size daha sağlıklı adımlar attırtabilir.

13 Şubat'ta Mars Kova burcuna geçiyor ve size arka planda dönen konularla nasıl başa çıkacağınızı anlatabilir. İçinizde biriken öfkeyi dönüştürebilirsiniz. Öfke başka türlü fayda getirmeyecektir. Bunun bilincinde olmak, bilinçaltınızı yönetmenize yardım edecektir. Daha önce konuşulmayan, gündem yapılmayan, önem verilmeyen konuları şimdi ortaya çıkarabilirsiniz. Bu bir hırsın değil, ruhsal iyileşmenin dışa vurumu olmalıdır. Bu dengeyi kurduğunuzdan eminseniz, günün sonunda aldığınız kararlar sizi memnun edecektir. Sizi karamsar düşüncelere, dar alanlara düşürmek isteyen insanlara ya da olaylara karşı her seferinde yeni bir konuyla, uğraşla yanıt vermelisiniz. Kötülüğü, zorluğu bunların tam tersiyle etkisiz hale getirebilirsiniz. Toplumsal çalışmalar, yardım faaliyetleri, farkındalık etkinlikleri ilginizi çekebilir. Düzenleyeni olmasanız bile, işin bir ucundan tutmak fikri de ruhsal iyileşmenize destek verebilir. Girişimci bir yönünüz olduğunu fark edebilirsiniz ya da bu farkındalığınızı uygulamaya koyacağınız işlerle ilgilenebilirsiniz. Katıldığınız ortamlardan edineceğiniz bilgiler kendiniz için bazı kararlar almanızı sağlayabilir. Hem dış görünüşünüze hem de yeteneklerinize yatırım yapabilir, eğitimler alabilir, işler planlayabilirsiniz.

16 Şubat'ta Venüs'ün Kova burcuna geçişi gördüğünüz, duyduğunuz her şeyi nasıl bir anlama taşımanız gerektiğini size anlatabilir. Bu konuda dostlarınızın önemini daha iyi fark edebilirsiniz. Bu kavramı yeniden tanımlamanız gerekebilir. İlişki, dostluk, ortak arayışınız yanlış seçimler yapmanıza neden olabilir. Dolayısıyla insanlara güvenmek, bağ kurmakla ilgili konularda eski tutumlarınızdan ve hatalarınızdan uzaklaşmalısınız. Bir süreliğine, bazı fikirlerinizi ve hislerinizi gizli tutmanız gerekebilir. Genişleyen ve değişen çevrenizi anlamak, hangi konunun nerede geçerliliğinin olacağını gözlemlemek için kendinize zaman tanımalısınız. Zira bu süre zarfında şaşırtıcı bilgiler edinebilir, yaşadıklarınıza farklı bir yönden bakmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Uzaktaki arkadaşlarınızla yeniden bir araya gelebileceğiniz ya da tam tersine, mesafe koymanız gereken durumlarla karşılaşabilirsiniz. Seyredin, anlayın ve seçiminizi yapın.

19 Şubat'ta Güneş'in burcunuzda seyrine başlıyor: Parlayın, en güzel zamandasınız. Önemli girişimler, kendinize değer vermek, hayatınızı ve alışkanlıklarınızı düzenlemek adına iyi bir süreçtesiniz. Kabuğunuzdan çıkmalı, bulunduğunuz yeri fark etmelisiniz. Bu size nereye doğru hareket etmeniz gerektiğini gösterecektir. Hareketlerinizi kısıtlayan, sizi zorlayan durumları net bir şekilde görebilirsiniz. Bunları görmezden geldiğiniz zamanları fark edebilir, kayıplarınız için üzülebilirsiniz. Ama her şeyin bir telafisini, belki daha iyisini bile bulabilecek potansiyeliniz olduğunu unutmamalısınız. Sizi "siz" yapan unsurları, yetenekleri, düşünceleri, ortamları bildiğinizde kendinizi göstermek kolaylaşacaktır. Bedensel ve mental açıdan kendinize katmak istediğiniz yenilikler olabilir, bunlar için uygulamaya geçebilirsiniz. Bunun önemli bir döngü olduğunu unutmayın. Neye teslim olduğunuzun farkında olun, bu sizi tahmin etmediğiniz esaretlere ve bunların kurtuluş yollarına taşıyacaktır.

23 Şubat'ta Merkür'ün de Balık burcuna geçişi ile hayatınız biraz daha hareketlenebilir. Fikirlerinizi ifade etmek, kendinizden ve duygularınızdan bahsetmek, başkalarını etkilemek, insanların sizi konuşmasını sağlamak, doğru dengeler ve sınırları anlamak adına güzel bir dönem olacaktır. Dikkat çekeceğiniz için ortaya sunduğunuz konulara her zamankinden daha fazla özenmelisiniz. İş fikirleri, ortaklıklar, eğitimle ilgili konular, sosyal ve duygusal hayat yaşantınıza renk katabilir. Heyecanlı ve istekli duruşunuz, iyi niyetli olmayan insanların ilgisini çekebilir ve bunu kullanmak üzere onları harekete geçirebilir. Kime iki kere güveneceğinizi, hatta belki güvenmemeniz gerektiğini iyi ayırt etmelisiniz. Sosyal mecralar, fiziksel ortamlarda duyduklarınızın sizi nasıl etkileyeceğini doğru analiz etmenizde fayda var. Bu sayede parasal ve psikolojik aldanmaların önünü kesebilirsiniz. Yazı yazmak, kitaplar, konsantrasyon, sağlıklı alışkanlıklar gibi konularda araştırmalar yapabilirsiniz.

24 Şubat'taki Başak Dolunayı ile duygularınızı ve duygularınızla alacağınız yolu daha net bir şekilde görebilirsiniz. Manipülasyona, fikir çatışmasına düştüğünüz durumlar yüzünden kendinizde hata arayabilirsiniz. Bu empatiniz ilişkilerde takınmanız gereken yeni tavrın zeminini oluşturabilir. Ancak sınırı kaçırmanız benzer durumlara yeniden düşmenize neden olabilir. Bu yüzden gerçeklikten, gerçek bir gözlem yapmaktan kaçmamalısınız. Daha pozitif ve sağlıklı ilişkiler kurmak için kriterler belirleyebilirsiniz. Hukuki ve ticari anlamda bazı ortaklıkları sonlandırabilir ya dayükünü, hayatı paylaşmak adına yeni insanlarla tanışmaya daha sıcak olabilirsiniz. İki durumda da kazançlı çıkacağınızı bilmelisiniz. Evlilik, duygusal kararlar, ilişkilerinizi iyileştirmek gibi gündemlerinizde karşılıklı olarak konuşup anlaşacağınız durumlar doğabilir. Hislerinizi ve beklentilerinizi açık bir şekilde sunmanın gerekliliğiyle yüz yüze gelebilirsiniz. Şeffaf olun, duygularınızı anlayın ve yaşamak istediğiniz hayat doğrultusunda hareket edin. Hayatınıza alacağınız insanlarda da aynı hareketi görmeniz gerektiğini unutmayın.

29 Şubat'ta Güneş ve Satürn'ün burcunuzdaki kavuşumuyla kendinize ayırdığınız zaman ve bu zamanı nasıl geçirdiğinizi düşünebilirsiniz. Bazı eksiklik ve yoksunlukların sebebinin buradan başladığını fark edebilirsiniz. İstekleriniz ve eylemleriniz arasındaki farklar, bazen sadece bireysel değildir. Sizi etkileyen, engelleyen durumları veya insanları da gözardı etmemelisiniz. Hayatınızla ilgili en büyük sorunlardan birinin bu olduğunu göreceksiniz. Kendinizi ifade etme şeklinizi revize etmelisiniz. Bu konuda öncelikle kendinize dürüst olmalısınız. Karakteristik ve fiziksel olarak bazı değişikliklere gidebilirsiniz. Dış görünüşünüz, duruşunuz, bir fikri ya da kıyafeti nasıl taşıdığınız konusunda kalıcı yenilikler yapabilirsiniz. Küçük adımların uzun yollara hizmet ettiğini unutmayın.

Motivasyon Sözü: “Ertelemek fırsatların katilidir.”

Şubat 2024

Günün Melek Kartı

Meleklerinizi düşünün ve onlardan arzu ettiğiniz konuda tavsiye almak için yardım isteyin

Yükselen Burç Hesaplama

Yükselen burcumuz ilişkilerimizde takındığımız tavırları ve çevremizle olan ilişkilerimizi şekillendirir

Burç Yorumları

Burç Uyumları

Aşk hayatında burçların birbirleriyle etkileşimleri ve uyumları nasıl?

Burç Hesaplama

Doğum tarihinizi girerek hemen burcunuzu öğrenelim

Gezegenlerin Konumları

Güneş
Boğa
10° 05' 19" R
Ay
Oğlak
20° 33' 33"
Merkür
Koç
16° 46' 03"
Venüs
Boğa
00° 34' 21"
Mars
Balık
29° 27' 28"
Jüpiter
Boğa
23° 52' 35"
Satürn
Balık
16° 32' 42"
Uranüs
Boğa
22° 19' 38"
Neptün
Balık
28° 53' 51"
Plüton
Kova
02° 06' 08"
Chiron
Koç
20° 38' 21"
Lilith
Başak
23° 17' 57"
True Node
Koç
15° 21' 54"
Son Güncelleme : 30/04/2024 01:40

Astroloji Gündemi

24 Nisan 2024 Akrep Burcunda Dolunay - Burçlara Etkileri 21 Nisan 2024, Pazar 24 Nisan 2024 Akrep Burcunda Dolunay - Burçlara Etkileri Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar 24 Nisan'da Akrep burcunda gerçekleşecek dolunay ile beraber yeni bir şeyler yapma... Devamını Oku >>