Yükselen Yengeç Burcu Özellikleri

İmajı : Yardım etmeye hazırım.

Hayata Yaklaşımı : Direkt, açık bir yol tutturmak dışında her şey olabilir.

Yükselen Yengeç duygularını dışarı vurmadan önce güven arayan bir kişisel stili vurgular. Yengeç süreci artık yüzeydedir.

Yengeç yükselirken doğan insan feminendir, duyarlıdır, kırılgandır. Yengeç'i Ay yönettiği için, onun ruh haline bağlı, değişken özellikleri Yükselen'i Yengeç olan bir kişinin davranışlarında kolaylıkla izlenebilir. Bu kişi aynı gün içinde birbirinden çok farklı ruh halleri sergileyebilir. Duygularını kontrol edebildiği zamanlarda dünyanın en anlayışlı ve duyarlı insanıdır. Sevecendir ve kabullenicidir. Kontrolü kaybettiğinde mutsuz ve hüzün doludur. Yükselen Yengeç çevresindeki insanların duygularını bir sünger gibi emer, onların etkisinde kalarak kendi yolundan sapabilir, hedeflerini kaybedebilir. Enerjisinin olumsuz ifadesi suçluluk ve kıskançlık duyguları göstermektir. Başlangıçta belirli bir vizyonu ve amacı vardır. Sonra olumsuz kişilerin ve koşulların da katkısıyla yan yollara bakmaya başlar. Kendi yaşamını başkalarınınkilerle karşılaştırıp üretici olmayan çabalara girişir. Kendisine acır, koşulları veya hayatı suçlar, yaralanmış hisseder. Sonra saklanma dönemi gelir. Duygusal reaksiyonları algısını bulanıklaştırdığı için durumu gerçekçi olarak analiz etmeyi reddeder. Bir süre acı çektiren sonra asıl suçlunun koşullar değil kendisi olduğuna karar verir. Bu defa suçluluk duygusu öne çıkar. Alınganlaşır ve kırıcı olur. Kabuğuna çekilir ve herkesi uzaklaştırır. Sigara, yemek ve içkiyi ağzından eksik etmeyerek oral ihtiyaçlarını karşılamaya çalışır. Dipsiz bir kuyuya düşmüş gibidir. Kurtuluş zemini bu düzeni bilinçli olarak farketmesinde saklıdır. Kendisini disiplin altına alması, sağlıklı alışkanlıklar geliştirmesi duygusal problemlerini halletmesine yardımcı olur. Yükselen Yengeç duygularıyla barışıp, onları rahatça ifade edebildiği sürece hayatta başarıyı yakalayabilir. Duyarlılığı sayesinde insanlığın ortak noktalarını anlar ve onlara nasıl yardımcı olacağını bilir. Onun insanlığa katkıda bulunma yolu kendi duygusal acıları kanalıyla başkalarının acılarını anlamasından geçer. Zekasını ve analiz yeteneğini kullanabilirse çevresine ışık saçar. Koruyucu içgüdüleri ortaya çıkar ve mükemmel bir tedavici, iyileştirici olur.

Yükselen'i Yengeç olanlar karşıt burçları Oğlak'ın özelliklerini inceleyerek çok şey öğrenebilirler. Bu durumda Oğlak'ın özdisiplin, duygularını bilinçli yönlendirerek asıl hedefini kaybetmeden hareket etme ve kendine olan saygısını geliştirme özelliklerini benimseyerek dengeyi sağlayabilirler.