2021 Astrolojik Etkiler

1 Ocak 2021, Cuma 2021 Astrolojik Etkiler

Eskinin ölmekte olduğu bir geçiş dönemindeyiz. Yeninin ilk adımları 2022'de atılacak. 2021'de ise değişim sancıları devam edecek. 

2020'de neredeyse olmayan kalmadı. Deprem, salgın, ekonomik kriz, tüm dünyada karantina.

2020 yılında dünya çapında böylesine büyük bir felaketin patlak vermesi 12 Ocak'taki Satürn-Plüton kavuşumu ile ilişkili.

Satürn kısıtlar, sorumluluk yükler, dikkatli, tutumlu ve sabırlı olmamızı ister. 2020'de Satürn Oğlak'ta yönetici ve güçlü pozisyonda, tüm dünyayı istediği gibi hizaya getirdi. Hepimiz tedbirli, tutumlu ve sabırlı olmak zorunda kaldık. Hayat ne kadar kırılgan fark ettik, eğer dikkatli olmazsak hastalanabilir, ölebilir ya da başka birine virüs bulaştırabiliriz.

2008 yılında Plüton Oğlak'a geçtikten sonra Amerika'da başlayan ve diğer ülkelere yayılan küresel ekonomik kriz halen devam ediyor.

2018-22 arasında Satürn, Uranüs ve Plüton, sosyal ve ekonomik sistemler, devletler, büyük kurumlar ve organizasyonlar nezdinde değişim, dönüşüm ve dalgalanmaları gösteriyor.

Kapitalizm çöktü mü?

2020 Mart ayında Mars, Satürn, Jüpiter, Güney Ay Düğümü ve Plüton Oğlak'ta iken kapitalizm çöktü (mü?) Birçok ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Neredeyse tüm uçuşlar durduruldu. İnsanlar evden çalışmaya başladığı için, ofisler kapandı. Şirketlerin ve ekonominin geleceği belirsiz. Kapitalizmin en esnek, en uyumlu ekonomik sistem olduğu için ayakta kaldığı söyleniyor ancak küreselleşme ile birlikte esnekliğini kaybeden kapitalizm ilk kez çökme olasılığına bu kadar yakın.

Eskinin ölmekte olduğu bir geçiş dönemindeyiz. Yeninin ilk adımları ise 2022'de atılacak.

2021'de ise değişim sancıları devam edecek. Uzun vadeyi planlamak pek mümkün değil; kısa vadeye odaklanmak, günü kurtarmak; iyi hissetmek için neye ihtiyacımız olduğuna bakmak akıl sağlığımızı korumak için faydalı olabilir.

Jüpiter ve Uranüs değişim isterken Satürn ayak diriyor

2020'de Jüpiter, Satürn, Plüton ve (Mayıs'a dek) Güney Ay Düğümü Oğlak'taydı hatta Mart ayında Mars da bu dörtlüye katıldı.

2021'de ise gökyüzündeki Oğlak vurgusu sona eriyor ve hem Jüpiter hem de Satürn Kova'ya geçiyor. Oğlak devletler, sistem vedünyasıyla ilgiliyken Kova bilim, teknoloji, toplum ve özgürlüklerle ilgili.

Oğlak baskı ve kısıtlama, Kova ise yenilik ve değişim demek.

2021'de Jüpiter asi, devrimci Kova'da; reformlar, yenilikler, protestolar daha geniş insan gruplarınca desteklenebilir. 2020 yılında gördüğümüz ayaklanmalar, gösteriler devam edecek. Daha asi, isyankar olabilir, kısıtlamalara tepki gösterebiliriz.

Maalesef otoriter Satürn de Kova'da; tepkilerin bastırılması, protestoların yasaklanmasına yönelik girişimler mümkün.

2021'deki en önemli astrolojik görünüm ise Satürn- Uranüs karesi.

Satürn- Uranüs açıları değişimden korkmak, geleneklere ters düşmek, var olan yapıyı aniden yıkmak demek. Otoriteyle sorunlar ve özgürlüğün kısıtlanması söz konusu olabilir. İçsel gerilim, kısıtlayıcı şeylerden ani kopuşları getirebilir. Olumlu açıdan bakarsak; yaratıcı fikirleri somutlaştırabilir, kalıpları kırıp özgürleşebiliriz.

Bu sene Satürn 3 defa Uranüs'le kare açı yapacak. Kare açı yapan gezegenler gerilim yaratır, birbiriyle anlaşamaz, orta yol bulamaz. Üstelik gelenekleri, eskiyi gösteren Satürn, yeni ve modern Kova'da; Kova'nın yönetici gezegeni Uranüs ise, tutucu ve inatçı Boğa'da.

Geleneksel değerlere, yapılara tutunmayı bırakmak ve yeniyi adım adım, planlı ve sistemli bir şekilde inşa etmek gerekiyor.

Jüpiter Kova ve Balık'ta: Umut hep var

Jüpiter 14 Mayıs'a dek idealist Kova'da, 14 Mayıs'ta sezgisel Balık'a geçiyor, 28 Temmuz'da Kova'ya geri dönüyor ve 29 Aralık'a kadar burada kalacak.

Jüpiter icatları ve yenilikleri gösteren Kova'da ve hayal gücü yüksek Balık'ta; sorunlara yaratıcı, farklı çözümler getirmek ve yeni bir gelecek yaratmak -en azından zihnimizde- zor olmayacak. Kova zihinsel Balık ise duygusal olarak birliğin, hepimizin birbirimize bağlı olduğumuzun farkında olan burçlar. İkisi de kolektifi düşünür, çözüme herkesi dahil etmek ister. Satürn'ün Kova'da olması ise bu çözümleri hayata geçirmenin zaman alacağını gösteriyor.

İkizler/Yay Tutulmaları: Küreselleşme/Yerele Dönüş

Tutulmalar 2020 Haziran ayından beri İkizler ve Yay burçlarında gerçekleşiyor; iletişim, eğitim, seyahat ve yabancı ülkelerle ilgili değişimleri gösteriyor. Bu süreçte okullar kapandı, online eğitime geçildi, küreselleşmenin olumsuz sonuçları iyice göze batmaya başladı. Zira, Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan bir virüs 4 ay sonra İtalya'nın sağlık sistemini çökertti ve kısa sürede tüm dünyaya yayıldı. Seyahat kısıtlamaları ile birlikte zorunlu da olsa yerele dönüş ve yakın çevremizde seyahat etme, kendi muhitimizde var olma, yaşama, plan yapma gibi sonuçlara yol açtı.

Karmik Kuzey Ay Düğümü 5 Mayıs 2020 ile 18 Ocak 2022 arasında İkizler burcunda iken yakın çevremizle ilişkiler, iletişim, bilgiye ulaşmak ve bilgiyi aktarmak önem kazanıyor. Düğümler yaklaşık 19 yılda bir aynı yere geliyor. Bu süreçte Güney Ay Düğümü ise uluslararası ticaret, turizm ve seyahati gösteren Yay'da, seyahatlerin kısıtlanması ve sınırların kapatılması ile ilişkili.

Boğa/Akrep Tutulmaları: Finansal Devrim

19 Kasım 2021'de tutulmalar Boğa/Akrep -yani para- aksına geçiyor. Bu tutulma finansal sistemdeki değişimin ilk işaretlerini gösterebilir ancak asıl değişim 2022'de gerçekleşecek. 30 Nisan 2022 Güneş Tutulması Boğa burcunda Uranüs'le birleşiyor. Uranüs beklenmeyeni gösterir, hızlı ve ani değişimler getirir; kripto paraların sisteme dahil edilmesi, küresel bir merkez bankası, yeni bir rezerv para birimi ya da başka bir şey olabilir.

Tutulmalar 19 yılda bir tekrar eder, 2002 yılında Euro dolaşıma girdiğinde yine İkizler/Yay (küreselleşme/yerelleşme) ve Boğa/Akrep (finansal sistem) tutulmaları vardı.

Günün Melek Kartı

Meleklerinizi düşünün ve onlardan arzu ettiğiniz konuda tavsiye almak için yardım isteyin

Yükselen Burç Hesaplama

Yükselen burcumuz ilişkilerimizde takındığımız tavırları ve çevremizle olan ilişkilerimizi şekillendirir

Burç Yorumları

Burç Uyumları

Aşk hayatında burçların birbirleriyle etkileşimleri ve uyumları nasıl?

Burç Hesaplama

Doğum tarihinizi girerek hemen burcunuzu öğrenelim

Gezegenlerin Konumları

Güneş
Boğa
05° 14' 25" R
Ay
Akrep
16° 09' 42" R
Merkür
Koç
15° 59' 43"
Venüs
Koç
24° 25' 39"
Mars
Balık
25° 36' 30"
Jüpiter
Boğa
22° 43' 06"
Satürn
Balık
16° 05' 26"
Uranüs
Boğa
22° 02' 42"
Neptün
Balık
28° 44' 31"
Plüton
Kova
02° 05' 22"
Chiron
Koç
20° 21' 17"
Lilith
Başak
22° 44' 46"
True Node
Koç
15° 36' 28"
Son Güncelleme : 25/04/2024 02:00

Astroloji Gündemi

24 Nisan 2024 Akrep Burcunda Dolunay - Burçlara Etkileri 21 Nisan 2024, Pazar 24 Nisan 2024 Akrep Burcunda Dolunay - Burçlara Etkileri Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar 24 Nisan'da Akrep burcunda gerçekleşecek dolunay ile beraber yeni bir şeyler yapma... Devamını Oku >>