Yay Burcu

Yay Burcu

23 Kasım - 21 Aralık

Yay Burcu Aylık Burç Yorumu

Aralık 2023

Yay Burcu

Sevgili Yaylar ve yükselen burcu Yay olanlar, 4 Aralık'ta Venüs'ün Akrep burcuna geçişi sizi arınmanız gereken konularla yüzleştirebilir. Sosyal hayatın içinde yer almak size iyi hissettiriyor olsa da bu durumun olumsuz bir getirisi de kendinizi unutmanızdır. Bu süreç içerisinde unuttuklarınıza, ihmal ettiklerinize, görmezden geldiklerinize odaklanmalısınız. Yanlış ilişkiler, toksik alışkanlıklar, her şeyi kurma ve kendi içinizde çözme hissiyatı gibi durumlardan kurtulmak için şanslı bir dönemdesiniz. Ayak direttikçe gitmeniz gereken yollardan daha fazla uzaklaşacağınızı bilmelisiniz. Kendinizle bu şekilde yüzleştiğinizde ya da çevrenizden olumsuz eleştiriler aldığınızda artık bu değişimin vaktinin geldiğini görebilirsiniz. Eğitiminiz, özel hayatınız, gündelik alışkanlıklarınız, sorumluluklarınız ve planlarınız için iyi bir program hazırlayabilirsiniz. Bu program size bazı önceliklerin değişmesi gerektiğini fark ettirebilir.

İhtiyacın ne olduğunu bildiğinizde, neyin bunu karşılayacağını ve karşılamayacağını da göreceksiniz. Bu da arınmanızın önünü açacaktır. Gizli ilişkiler, çevrenizdeki insanlardan öğreneceğiniz sürpriz bilgiler, bir haksızlığın önünüze gelmesi gibi konularla karşılaşabilirsiniz. Yapıcı bir sorgulama ve araştırma ile her şeyi daha net ve doğru bir şekilde öğrenebilirsiniz. Bu sizi kuruntu ve takıntılardan koruyacaktır. Farklı insanlarla görüşerek ve ihtiyaç sahibi kişilerle bir araya gelerek hem insanlara olan yaklaşımlarınızı değiştirebilir hemde mevcut imkanlarınızı kullanarak nasıl ve hangi konularda fayda sağlayacağınızı görebilirsiniz. Emin olmadığınız, garanti altına almadığınız ve somut bir şekilde elde etmediğiniz hiçbir şey için heveslenmemeye dikkat etmeli, ağzınızdan çıkacak sözlere ve bu sözleri duyuracağınız yerlere özen göstermelisiniz.

6 Aralık'ta Neptün'ün Balık burcunda ileri hareketine başlamasıyla kendinizin ve tutumlarınızın farkında olduğunuz kadar kazanım elde edeceğiniz bir sürece giriyorsunuz. Koşulsuz kabul ettiğiniz, sevdiğiniz saydığınız kişilerin size aynı şekilde yaklaşmadığını gördüğünüzde bunu halının altına atmamalısınız. Ailevi konulardaki sorumluluğu tek başınıza üstlenmemelisiniz. Bu sizi bir ayrışmaya değil, tam tersi bir arada olmaya ve beraber hareket edebilmeye teşvik etmelidir. Bu yüzden birbirinizin düşüncelerini bilerek ilerlemenizde fayda var. İş ve ev düzeniniz hakkında bazı sorgulamalar yapabilirsiniz. Aldığınız kararların neticelerini daha iyi göreceğiniz bir dönemdesiniz. Bir değişikliğe gitmeniz gerekenleri noktalara daha rahat odaklanabilirsiniz. Taşınma, alım satım gibi yaşam düzeninizi etkileyecek konular hız kazanabilir, önünüzdeki engellerin kalktığını, maddi ve manevi olarak daha rahat hazırlanabileceğinizi görebilirsiniz. Hiçbir şeyin boşu boşuna ve gecikmeli olmadığını, her şeyin bir sebeple ve belli bir zamanda hayatınızda yer aldığını fark edeceksiniz.

13 Aralık'ta yılın son yeniayı sizin burcunuzda gerçekleşiyor. Bir kapı kapatıp bir kapıyı açma fikrini fazlaca benimseyebilirsiniz. Sizin için her şeyin daha farklı olacağını hissedebilir, bu hissi somutlaştıracak işlere imza atabilirsiniz. Değişime ve yenilenmeye kendinizden başlayabilirsiniz. Fiziksel görüntünüz, tarzınız, giyim tercihleriniz, bulunduğunuz çevre, aldığınız eğitim, yapacağınızgibi konular önceliğiniz olabilir. Enerjik ruh haliniz daha da katlanabilir. Bunu doğru kullanmak için spora başlayabilir, etkinliklere katılabilir, beden gücü gerektiren işler yapabilirsiniz. Ancak kendinizi ve şartları fazlaca zorladığınızda kazalara davetiye çıkaracağınızı unutmayın. Fiziksel ve ruhsal olarak sinir sisteminize, dayanıklılığınıza sahip çıkmalı ve dikkat etmelisiniz. Alışkanlıklarınızı değiştirmek için öncelikle isteklerinizi değiştirmeniz gerektiğini idrak ediyorsunuz. Bu da size yeni başlangıçları getiriyor. İş hayatı, ortaklıklar, aile ve ilişkiler gibi konularda dikkat çekici hamleler yapabilirsiniz. Çevresel faktörlerden ve hayatınıza dahil ettiğiniz insanlardan öğrendiklerinizi unutmadan ilerlemelisiniz. Sorumlulukların, çalışma alanlarının değişimi gibi gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Maddi ve manevi açıdan tutumlu olmayı, sınırı aşmamayı ve birden heyecanla, yüksek duygularla hareket etmeyi rutinleştirmelisiniz.

13 Aralık'ta Merkür'ün Oğlak burcundaki geri hareketi ekonomik konularda almanız gereken tedbirleri size gösterebilir. Hazırlığını iyi bir şekilde yapacağınız her işin getirisi de iyi olacaktır. Bu açıdan elinizdeki imkanları bilerek, bunların gerekliliklerine uymaya çalışarak ilerlemenizde fayda var. Muhasebe ve gelir gider işlemlerinde bir bilene danışmanız daha iyi sonuç almanıza yardımcı olabilir. Farklı ve ikinci bir göz hata payınızı en aza düşürecektir. Para sizin için her zaman bir araçtır, bunu amaca dönüştürmediğiniz için şimdi bazı kayıplar ya da aksamalar yaşamaktan olumsuz etkilenmeyeceksiniz. Ancak buradaki tutumunuzu insan ilişkilerinde de göstermenizde fayda var. Bazı insanların size, sizin düşündüğünüz kadar değer vermediğini, hakkınızı gözetmediğini fark edebilirsiniz. Bu ertelenmiş bir konuysa, görmezden geldiyseniz şimdi sert bir şekilde bununla yüzleşebilirsiniz. Kendi halinizde kalmaya, olaylara dışarıdan bir gözle bakmaya çalışın. Böylece insanların düşüncelerini ve ilişkilerinizi daha iyi anlayabilirsiniz. Beslenme de olduğu gibi değer kavramı konusunda da sağlıklı seçimler yapma zamanının geldiğini görebilirsiniz.

22 Aralık'ta Güneş'in burcunuzdan ayrılıp Oğlak burcunda seyredecek olmasıyla artık çalışmalarınızı geliştirip bir düzene dönüştürmeye başlıyorsunuz. Bu düzende, hem kazanacağınız hem de hayatınızı iyileştirecek gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Bilgi ve deneyim kullanılmadığında yükleşir, bu yük de zamanla size ağırlık yapar. Kendinize yaptığınız yatırımın, biriktirdiğiniz motivasyonun sahneye çıkmasına izin verin. Maddi kaynaklarınızı büyütebilir, yeni kazanç kapıları açabilir, ödemelerinizi düzene sokabilir, mevcut çalışmalarınızı ilerletebilirsiniz. Aile desteği aldığınız konuları daha kalıcı hale getirmek için de projeler üretebilirsiniz. Bir ek işin ana işe dönüşmesi için çalışabilirsiniz. Çalışma ve bunun karşılığını alma odaklı yaşayacaksınız. Kulağa hoş gelse de, hayatın sadece bu iki konu üzerinden gitmeyeceğini unutmamalısınız. Yüksek standartlar kurmak, herkese fayda sağlamak isterken stres nedeniyle ya da tek odak noktasıyla ilerlerken yanlış anlaşılabilirsiniz. Özellikle Güneş'in geri hareketteki Merkür ile kavuşumu bu durumu tetikleyebilir. Hesabınızı doğru yapmaya, alma verme dengesini doğru kurmaya çalışmalısınız. Bunu sadece maddi konularda değil duygusal ve sosyal alanlarda da uygulamayı öğrenmelisiniz. Eğer buna direnç gösterdiyseniz, daha önce karşılaştığınız bazı olumsuzluklar ve hak kayıplarının yeniden gündeme gelmesiyle şimdi daha iyi anlayabilirsiniz. Yüklü harcamalar yapmamaya, kesinleşmeyen işleri duyurmamaya çalışın. Bunun size verilen bir fırsat olduğunu düşünün ve kesin çözümler bulun. Neyi konuştuğunuz, neyi sunduğunuz önemli olacaktır.

27 Aralık'ta Chiron'un Koç burcunda geri hareketini sonlandırması size de kendi hayatınızda neyi sonlandırmanız gerektiğini gösterecektir. Fedakar ve beklentisiz yaklaşımlarınızla başta iyi hissettirseniz de, sonrasında görmezden geleceğiniz sorunlar doğurabilir. Bunlarla başa çıkmak için yönünüzü başka bir yere çevirmemeniz gerektiğini öğrendiniz. Şimdi sevme şeklinizi, mutluluğunuzu riske atmadan kendinizi dönüştürüyorsunuz. Hayatınızdaki insanlarla, konularla aranızda bir denge kurmak istiyorsanız bunun için kendi tarafınıza da bir şeyler koymalısınız. Bir şeylerin eksikliğinin rahatsızlık uyandırdığı durumları fark edebilir, karşı tarafa bu konudaki duygusal beklenti ve ihtiyaçlarınızı dile getirebilirsiniz. Çünkü artık bunun bencillik olmadığının farkında olarak yaşamayı seçiyorsunuz. Sadeleşmeye, abartıdan kaçmaya, çıtaları düşürmeye özen göstermeli ve bunu kalıcı hale getirmelisiniz. Retro döneminde yaşadığınız hayal kırıklıkları, biten ilişkiler, gerçekleştiremediğiniz hayaller, gidemediğiniz yollar bu kalıcılığı sağlamanın öğretileriydi. Bunları yeniden ve daha farklı bir zihinle düşünerek sorunu çözebilirsiniz.

27 Aralık'ta Yengeç burcunuzda gerçekleşecek dolunay ile beraber maddi konularda bir kontrol yapmanız gerekebilir. Elinize geçen imkanları anlık değerlendirmemeye, geliştirmeye çalışmalısınız. Bunu yapabildiğiniz işlerin olumlu geri dönüşlerini ve desteklerini alabilirsiniz. Açık verdiğiniz durumlar, tutmayan hesaplar konusunda da önleminizi şimdiden almalısınız; her zararın dönülecek bir yeri vardır. Aile üyeleriniz ve onların sağlık durumlarıyla ilgili konular gündeminize gelebilir, beklediğiniz iyi haberleri alabilirsiniz. Alışkanlıklarınızı ve düşüncelerinizi yeniledikçe bunun hayatınıza nasıl sirayet ettiğini göreceğiniz bir dönemdesiniz. Yakaladıklarınızı kaçırmayın.

29 Aralık'ta Venüs'ün burcunuza geçmesiyle her halinizle dikkatleri çekeceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Günler sonra dışarıya çıkmış gibi hissedebilirsiniz. Enerjiniz ve özgüveniniz yükseliyor. Düşüncelerinizi uygulamanın, hislerinizi paylaşmanın zamanındasınız. Yaşadığınız yeri, kullandığınız eşyaları, giysilerinizi değiştirebilirsiniz. Hayattan başka şeyler istemenin ve beklemenin, çabalarınızla güzelleşeceği bir süreçtesiniz. Bunu, yaşamak istedikleriniz için kullanmayı ihmal etmeyin. Taşınma,bulma ya da işinizi geliştirme, evlilik, yeni kişisel hedefler, dış görünüş gibi konulara zaman ve bütçe ayırmalısınız. Heyecanınızla ve yaptıklarınızla çevrenizin ilgisini toplayabilirsiniz. Bunu kullanın ve yeni deneyimler geliştirin, yetilerinizi değerlendireceğiniz alanlarda bulunun. Yarını düşünmeden hareket edeceğiniz zamanlar maddi zorluklar yaşamanıza neden olabilir. Merkür'ün burcunuzda gerilemeye devam ettiğini unutmadan, hesabınızı ve ne yaptığınızı, söylediğinizi bilerek hareket etmenizde fayda var.

Motivasyon Sözü: “Zihninizi bir paraşüte benzetebilirsiniz; açmadığınız taktirde, hiçbir işe yaramaz.”

Aralık 2023

Günün Melek Kartı

Meleklerinizi düşünün ve onlardan arzu ettiğiniz konuda tavsiye almak için yardım isteyin

Yükselen Burç Hesaplama

Yükselen burcumuz ilişkilerimizde takındığımız tavırları ve çevremizle olan ilişkilerimizi şekillendirir

Burç Yorumları

Burç Uyumları

Aşk hayatında burçların birbirleriyle etkileşimleri ve uyumları nasıl?

Burç Hesaplama

Doğum tarihinizi girerek hemen burcunuzu öğrenelim

Gezegenlerin Konumları

Güneş
Boğa
14° 54' 21" R
Ay
Koç
00° 42' 24"
Merkür
Koç
19° 22' 43"
Venüs
Boğa
06° 41' 21"
Mars
Koç
03° 16' 53"
Jüpiter
Boğa
25° 02' 16"
Satürn
Balık
16° 58' 15"
Uranüs
Boğa
22° 36' 44"
Neptün
Balık
29° 02' 38"
Plüton
Kova
02° 06' 11"
Chiron
Koç
20° 54' 59"
Lilith
Başak
23° 50' 60"
True Node
Koç
15° 24' 14"
Son Güncelleme : 05/05/2024 00:50

Astroloji Gündemi

2 Mayıs 2024 Plüton Kova Burcunda Retro - Burçlara Etkileri 1 Mayıs 2024, Çarşamba 2 Mayıs 2024 Plüton Kova Burcunda Retro - Burçlara Etkileri Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar 2 Mayıs’ta Plüton Kova burcunda retro yapıyor. Sosyal çevreniz ve geleceğe dönük ya... Devamını Oku >>