Akrep Burcu

Akrep Burcu

24 Ekim - 22 Kasım

Akrep Burcu Aylık Burç Yorumu

Şubat 2024

Akrep Burcu

Sevgili Akrepler ve yükselen burcu Akrep olanlar, 5 Şubat'ta Merkür Kova burcuna geçerek yönünüzü ailenize, ev hayatınıza çeviriyor. Rahat hissetirmeyen, ulaşımınızı ya da yapacağınız işleri zorlaştıran bir muhitte daha fazla kalmak istemeyebilirsiniz. Taşınma, ev sahibi olma gibi konularda araştırmalar yapabilir, daha önce bakmadığınız yerlere göz atabilir, ailenizle istişare ederek nasıl çözümler üretebileceğinizi konuşabilirsiniz. Farklı bir yaşam tarzı oluşturmanız gerekebilir. Buna ve bununla ilgili sürprizlere açık olmalısınız. Gerçek ve mecazi anlamda bir kentsel dönüşüm süreci yaşayabilirsiniz. Kendinizi bağlarınızdan kopuyormuş gibi hissedip bunu reddedebilirsiniz. Bazı bağların kopması size bağlanacağınız yeni konular, mekanlar ve insanlar getirebilir. Karşılaşabileceğiniz iyi etkileri kaçırmamak için bunu bir tehdit olarak değil fırsat olarak görmeyi denemelisiniz. Aile üyelerinizle yapacağınız konuşmalar bu yönde destekleyici olabilir. Ekonomik açıdan kontrollü ve dengeli ilerlediğinizde sıkıntı yaşama riskiniz azalacaktır. Evden çalışacağınız ya da aile desteği alacağınız işler, yatırımlar gündeminize gelebilir.

10 Şubat'ta Kova burcunda gerçekleşecek Yeniay ile beraber ailevi sorumluluklarınıza yenileri eklenebilir. Bir ihtiyaçtan ziyade gereklilik olan durumları ve hamleleri daha net bir şekilde görebilirsiniz. Bu da düşüncelerinizde, uygulanacak planlarınızda bir değişikliği beraberinde getirebilir. Artık yeni şeyler konuşma vaktindesiniz. Bu yüzden sorunlar değil çözümler, rahatsızlıklar değil iyi hissettiren konular daha ağır basmalıdır. Evlilik, aile/eşle olan iletişim, birbirinizden beklentileriniz gibi konularda daha açık olabilirsiniz ya da aile fertlerinizin size açacağı konularla ilgilenebilirsiniz. Yaşam düzeniniz için planladığınız ya da planlamanız gereken her şey için doğru zamanın geldiğini düşünebilirsiniz. Şüpheye değil deneyim kazanmaya öncelik vermelisiniz. Hem çalışma hayatınızı hem de ev düzeninizi oturtmak için ikisinin yerini ve zamanını ayırmanızda fayda var. Bu sayede aranızdaki sorunların ya da yanlış anlaşılmaların çözümü de hızlanacaktır. Fevri çıkışlar yapmamalı, kendinizi ya da karşınızdaki kişiyi sıkıştıracak davranışlar sergilememelisiniz. Bu davranışların ailenizden de gelmemesi için sizin tutumlarınız olayları belirleyici ve çözüm getirici nitelikte olmalıdır.

13 Şubat'ta Mars'ın Kova burcuna geçişi ile ev vehayatıyla ilgili sorumluluklarınız artabilir. İki alanda da birbirini destekleyecek değişimlere gitmeniz gerekebilir. İş gereği taşınma, evden çalışma ya da evle, aileyle daha çok ilgileneceğiniz bir zaman yönetimi gündeminizde olabilir. Evinizin sadece fiziksel ihtiyaçlarıyla değil, aile içindeki sorun ve manevi ihtiyaçlarıyla da ilgili olmalısınız. Yorucu ve sınırlayıcı bir süreç olabilir. Ama farkına varamadığınız, anlamlandıramadığınız ailevi konular üzerine düşünmek için fırsat bulabilirsiniz. Sadece düşünmekle kalmayabilir, bu fırsatları değerlendirebilir ve artık kesin çözümleri konuşabilirsiniz. Aniden gelişen gayrimenkul işlemleri, maddi akışlar, geçici düzenin sonlanması gibi durumlar sizi daha iyi bir sürece hazırlıyor. Bu yüzden pes eden, öfkelenen değil anlayan ve üzerine gidebilen biri olmalısınız. Hayal ettiğiniz yere ve düzene kavuşmanıza az kaldı. Sağlık sorunları, ev kazaları, küçük ev aletleriyle ilgili aksilikler ekonomik ve psikolojik zorluklar yaşatabilir. Önlem alarak, kendinize ve yaşam alanlarınıza özenli davranarak bu zorlukların üstesinden gelmeniz mümkün olacaktır.

16 Şubat'ta Venüs'ün Kova burcundaki hareketine başlamasıyla beraber  yaşam alanlarınızla ilgili beklenti ve düşüncelerinizi uygulama fırsatı bulabilirsiniz. Buna evlilik, ev sahibi olma, çocuk sahibi olma, aile ile ilişkileri iyileştirme gibi konular dahildir. Seçiminiz, gündeminiz ne olursa olsun hayatın sizin için bundan sonra başka bir perdesi olduğunu görebilirsiniz. Kendinizi anlamak, ihtiyaçlarınızı görmek ve yapabileceklerinizi fark etmek noktasında farkındalıklar yaşayabilirsiniz. Kontrol dürtünüz yerini ortak kararlara ve paylaşımlara bırakabilir. Buna güvenebilmenin doğru bir hareket olacağını görebilirsiniz. Yaşadığınız yerden uzakta bir yere gitmek ya da burada bir mülk edinmek isteyebilirsiniz. Bu konunun sizin için bir fobiye dönüşmesini engellemek ya da bu fobiden kurtulabilmek için bir adım atmanız gerekebilir. Kendinizle, koşullarınızla, sevdiklerinizle inatlaşmayın.

19 Şubat'ta Güneş'in Balık burcuna geçmesiyle beraber duygusal konularla ilgili bazı gündemler doğabilir. Hayatınıza birini almak, hislerinizi yönlendirmek ve ne ile mutlu olduğunuzu görmek adına iyi etkiler altındasınız. Çevrenizin dikkatini çekebilirsiniz. Katılacağınız ortamlar, yapacağınız işler, keyif aldığınız alanlar bu etkileşime bir zemin hazırlayabilir. Dolayısıyla kendinizi bir alana kapatmak yerine ortaya çıkmalısınız. Sanatsal faaliyetler, hayal gücü gerektiren işler, size yeniden hayaller kurduracak konular noktasında şanslısınız. Bu şansı kullanmak adına kendinize seçenekler belirlemeli, bir hedef koymalı ve ona göre ilerlemelisiniz. Yaşadığınız belirsizlik hissini bu şekilde ortada kaldırabilirsiniz. Duygusal ve parasal konularda içinizi rahat ettirmeyen bir durum sezdiğinizde bunu görmezden gelmeyin; kandırılmalar karşısında bu sizi koruyacaktır.

23 Şubat'ta Merkür'ün Balık burcuna geçişi ile düşünceleriniz ve istekleriniz konusunda uygulamaya geçmek kolaylaşabilir. Hislerinizi dile getirebilir, planlarınız için araştırmalarınızı derinleştirebilirsiniz. Hobilerinize zaman ayırmak, deniz olan yerleri ziyaret etmek, su sporlarıyla ilgilenmek gibi konular önceliğiniz olabilir. Mutlu olma yöntemleriniz değişebilir, gündeminize yeni konular ve insanlar dahil olabilir. Çocuk sahibi olmak, aile kurmak, mevcut aile düzeninizde bazı iyileştirmeler yapmak gibi konular hayatınızın akışını farklı bir yöne taşıyabilir. Gelir getirici faaliyetler, yatırım planları gibi konularda güvenilir kaynaklarla ve insanlarla çalışmanızda fayda var. Keyfi harcamalarınızın sizi amaçlarınız konusunda maddi sıkıntıya sokmasına mahal vermemelisiniz.

24 Şubat'ta Başak burcunda gerçekleşecek Dolunay ile sosyal hayatınızla ilgili bir düzenlemeye gidebilirsiniz. Arkadaş seçimleriniz,ilişkileriniz, aynı ortamı paylaştığınız insanlarla ilgili bazı yanılgılarınızla yüzleşebilirsiniz. Bu durum kırgınlıkları, ayrılıkları sonlandırabileceği gibi bazı bağların tamamen kopmasını da gündeme getirebilir. Ait olmadığınız, verim alamadığınız, destek sunamadığınız yerlerde bulunmanın sizi aşağıya çektiğini gördükten sonra bunu bir daha yaşamak istemeyeceksiniz. Kariyerinize, sosyal ilişkilerinize yönelik yeni hedefler oluşturabilirsiniz. Çalışmanın, sorumluluk almanın, ilerleyebilmenin, hayatı kolaylaştıracak çabaların peşinde olmalısınız. Olumsuz düşüncelerinizi, yalnızlaştıran tecrübelerinizi bir kenara bırakın. Defterinizin bitmesine üzülmek yerine artık yeni bir deftere geçmek için iyi bir sebebiniz olduğunun farkına varın.

29 Şubat'taki Güneş Satürn kavuşumu bir hobiyi mesleğe dönüştürmek, bir alanda profesyonelleşmekle ilgili kapılar açabilir. Kendinizi zorlamanız ve bir kalıbın, sorumluluğun içine dahil olmanız gerekebilir. Buna hazır olmadığınızı düşünüp direnç göstermek yerine anlamayı ve nasıl uygulayacağınızı çözmeyi denemelisiniz. Pürüz çıkması ya da beklemediğiniz şekilde gelişmesi, pes etmeniz bir sebep değildir. Bu aşamada sorumluluk alarak ilerlemek, emek vermek, zamana ve çevresel faktörlere yenik düşmemek sizin avantajınıza olacaktır. Çocuk sahibi olmak ya da mevcut çocuklarınızla ilgili konular gündeminize gelebilir. Bedensel ve psikolojik olarak bu durumun hayatınıza olan etkilerini ciddiye almalısınız. Hayata bir birey dahil etmenin, sadece fiziksel bir büyütme olmadığını aynı zamanda duygusal ve sosyal olarak da güçlü olması gerektiğini hem kendinize hem çocuğunuza hatırlatmalısınız. Geçici problemlere doğru bir yaklaşım gösterirseniz buradan kalıcı faydalar çıkarabilirsiniz.

Motivasyon Sözü: “Kendin olma iradesi kahramanlıktır.”

Şubat 2024

Günün Melek Kartı

Meleklerinizi düşünün ve onlardan arzu ettiğiniz konuda tavsiye almak için yardım isteyin

Yükselen Burç Hesaplama

Yükselen burcumuz ilişkilerimizde takındığımız tavırları ve çevremizle olan ilişkilerimizi şekillendirir

Burç Yorumları

Burç Uyumları

Aşk hayatında burçların birbirleriyle etkileşimleri ve uyumları nasıl?

Burç Hesaplama

Doğum tarihinizi girerek hemen burcunuzu öğrenelim

Gezegenlerin Konumları

Güneş
Boğa
08° 07' 30" R
Ay
Yay
23° 45' 44"
Merkür
Koç
16° 12' 54"
Venüs
Koç
28° 04' 56"
Mars
Balık
27° 53' 55"
Jüpiter
Boğa
23° 24' 21"
Satürn
Balık
16° 21' 50"
Uranüs
Boğa
22° 12' 44"
Neptün
Balık
28° 50' 07"
Plüton
Kova
02° 05' 54"
Chiron
Koç
20° 31' 28"
Lilith
Başak
23° 04' 30"
True Node
Koç
15° 27' 17"
Son Güncelleme : 28/04/2024 01:10

Astroloji Gündemi

24 Nisan 2024 Akrep Burcunda Dolunay - Burçlara Etkileri 21 Nisan 2024, Pazar 24 Nisan 2024 Akrep Burcunda Dolunay - Burçlara Etkileri Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar 24 Nisan'da Akrep burcunda gerçekleşecek dolunay ile beraber yeni bir şeyler yapma... Devamını Oku >>