En Kinci Burçlar

Herkesin cezalandırma veya haksızlık karşısında durumla baş etme yolu, takındığı tavır farklıdır. Kimisi sıcağı sıcağına içini döker kurtulur, işlerini yarına bırakmaz. Kimisi ne şekilde davranırsa davransın öfkesini içinden bir türlü atamaz. Kimisi sinirini aynı gün içerisinde atar, kimisi ise asırlar geçse de bu konuların geçmişte kalmasına izin vermez. Yaşanan tüm sorunların ardından genellikle büyük bir arzu ile intikam hissi bürünür, kin duygusu gün geçtikçe artmaya başlar. Peki burçların dünyasında farklılıklar nasıldır?

Koç Burcu

Koç Burcu, bugünün işini yarına asla bırakmaz. İntikam yeminlerini etrafa savurup öfkesinin içinde soğumasına göz yummaz. Yani sinirini kendisi içinde büyütmez, kin hissinin yük etmez. Kan basıncı artıp içini alev sardığında , yanmış olan canını soğuk sularla serinletmeye çalışmaz. Bazı yerlerde sınırı ihlal eder, çizgiyi geçer ancak kin besleme huyunu yapmaz.

Boğa Burcu

Boğa Burçları’nın öfkesi örtülü, damarı saklıdır. Galeyana gelip kontrolü kaybetmez, çabuk sinirlenmezler. Boğa burçları sabırlıdırlar. Her olayda ateşlenmez, hızlı bir şekilde gaza gelmez. Yeterince düşünülmemiş mantık sularına uzak mesafede olan sorunların içine apansız düşmez. Ama boğa burcunun damarına basılırsa mesele o an orada bitmez. Boğa yaşamı boyunca intikam ateşi ile yanıp tutuşur, kini asla geçmez.

İkizler Burcu

İkizler’in kararları değişken, zihni seridir. Başkaları ile kavgalarını uzatmasa da kendi içindeki kavgası ömrü boyunca sürer. Büyüyen tartışmalarda önce kendisi zararlı çıkar, affettirme konusunda tereddüt eder. Tartışma esnasında ağzına geleni söylese de bu olayı ertesi güne taşımazlar.

Yengeç Burcu

Yengeç genelde üzülür, incinir, kırılır ama çok yüksek öfkeler yaşamaz. Ancak konu sevdiklerine uzatılan kötü bir el olursa o zaman durumlar değişir. Yengeç’in bu değişen halini kimse tanımaz ve herkes onun karşısında nasibini alır. Kısacası sevdikleri konusunda yapılan yanlış bir şeyi asla unutmazlar ve bunu o kişinin yanına bırakmazlar.

Aslan Burcu

Toplum içerisinde, iddianın en bol olduğu yerlerde rencide edilmez bir Aslan. Küçümsenmeyecek bir hareketle karşılaşmadığı sürece kolay kolay kin tutmaz. Ama yapılan hata büyük, niyet çok kötü ise mesele o gün içerisinde kalmaz. Normal şartlarda Aslan kin tutmaz. Fakat bu yapılan hatanın büyüklüğüne göre değişir.

Başak Burcu

Başak yapılacak bir sürü iş varken, hatalarını gün geçtikçe azaltabilmek için uğraşır ve bunu kimselere yük etmez. Kimseye kinlenip içini karartmaz. Bu süreçte susup oturmaz, söyleceklerinin bir harfini bile eksiltmez. Zaten söyleyeceği ağır cümleler ile birlikte geriye kin diye bir şey kalmaz. Başak sövüp saymadan, ağzına geleni söylemeden mesele asla kapanmaz.

Terazi Burcu

Terazi öfkeyi dindirmeyi, kini savuşturmayı, küslükleri sonlandırmaya kendine görev edinmiştir. Ancak kendisi de kin güdebilir ve böylece çok büyük intikamlar peşine düşebilir. Kolay kolay kin tutmayan terazilerin kini yaklaşık 2-3 saniye sürer. Terazi uzlaşma tarafındadır, barıştan yanadır.

Akrep Burcu

Akrepler kin gütme sırasında ilk sıralarda yer almaktadır. Tabiri caizse Akrep kin konusunda baş çobandır. Bu his hayatta kalmak için Akrep’i adeta canlı tutar. Akrep kinini asla unutmaz, ömrünün sonuna kadar devam ettirir. Vakti zamanı geldiğinde planlı ve programlı bir şekilde intikamı almak için yola koyulur.

Yay Burcu

Yay’lar intikam konusundan pek anlamazlar. Her zaman en iyisini düşünürler. Kolay kolay kötü düşünmez. Moralini sıradan şeylerden bozmaz. İntikammış, kinmiş pek umrunda olmaz. Kapısını her seferinde güzelliklere açar.

Oğlak Burcu

Sosyal çevresi içinde bir zarar görürse, çok çalıştığı bir iş hakkında el uzanırsa, kin konusunda neler yapılması gerektiğini herkese gösterir. Kinini bütün herkesin gözleri önünde gösterir. Daha sonradan duyacağı pişmanlıklar ile bunu rafa kaldırır.

Kova Burcu

Kovalar sürekli iş çalışmakla uğraşırlar. Pek kin tutma huyları yoktur. Onun kavgaları genelde diliyle olur. Karşısındakine söyleyeceği sözlerle karşılık verir. Ancak damarına basıldığında Kova tanınmaz bir hale gelir. İntikamını alabilmek için her yolu dener. Ancak bir zaman sonra bu kin hissi gider.

Balık Burcu

Balık’lar genelde kin tutmazlar. Her şerde bir hayır olacağını düşünürler. Sürekli kendi içerisindeki sorunları düşünüp durular. Bu yüzden pek fazla kin gütme gibi olaylar yoktur.