Yükselen Başak Burcu Özellikleri

İmajı : Ben eleştiren bir insanım.

Hayata Yaklaşımı : Mükemmele pratik yaparak ulaşılır.

Yükselen Başak analizci, belirsiz durumlarda kuşkulu ve eleştirel bir kişisel stili vurgular. Başak süreci artık yüzeydedir.

Başak yükselirken doğan insan kimsenin uğraşmak istemediği sıkıcı detaylarla dolu işleri halletmekteki ustalığı ile tanınır. Zihinsel faaliyetlerinde uygulamacı ve araştırmacıdır. Ayrıntı, objektiflik ve analiz üstadıdır. Adaptasyon yeteneği gelişmiştir ve aynı zamanda bir işkoliktir. Bir olayı tekrar tekrar incelemesine rağmen hata yapmış olmamak için dönüp bir daha gözden geçirmesine sık sık şahit olunabilir. Her şeyden haberdar olmak gereksinimindedir. Araştırmak ve bilgi toplamak en zevk duyduğu uğraşılardır. İç ve dış dünyasında gösterdiği titizlik ve düzen düşkünlüğü onu ele veren diğer özellikleridir. Her şey yerli yerinde olmadıkça hiç bir işe başlayamaz. Liste yapmakta ve iş takibinde üstüne yoktur. Bu Yükselen'e sahip kişi iyi bir konuşmacıdır. Sınırsız bilgi birikimi ve olayları yorumlama üslubu sayesinde çevresindekilerin ilgi odağı olmayı başarır. Araştırmacı zekasının arkasına saklanmak gibi bir eğilimi vardır. Hemen her konuda açıklanmış olan büti.in düşüncelerden haberi vardır. Konusunda otorite olanlara saygı duyar. Orijinal fikri üretmeye direnir. En son gelişmeleri takip eder, ama etrafındakilerin onayını almadan onları benimsemekte tedbirli davranır. Ayrıntıya çok önem verdiği için mükemmel bir editördür. Her konunun can alıcı noktasını kolay yakalar. Sınıflandırma ve gereksiz bilgiyi elemede yeteneklidir. Doğal bir eleştirmendir. Kendine güveni olmadığı hallerde eleştiri dozunu abartabilir. En büyük kusuru analizde aşırıya kaçması ve detaylarla uğraşmaktan tablonun bütününü algılayamamasıdır. Acil olana konsantre olurken uzun vadeli düşünememesidir. Yükselen'i Başak olan kişi hayatta kalmanın koşulu olarak aklını kullanması ve verimli olması gerektiğine karar vermiştir. Yanılgıyı önlemek için her şeyi sorgular. İdealistliğin getirebileceği hayal kırıklığından kendini korumak için yalnızca gerçeklerle ilgilenmeyi tercih eder. Kendi hayatı ve dünya ile ilgili mantıklı ifadeleri etrafındakilere güvenle aşılar. Yükselen Başak'ın masumiyet ve saflıklarından söz etmek yanlış olmaz. Nadiren çirkin ve kötü niyetlidir. Farkında olmadan yaptığı patavatsızlık ve eleştirme eğiliminin çocukluk yıllarında kendini savunma amacıyla geliştirilmiş bir huy olduğu unutulmamalıdır.

Yükselen'i Başak olanlar karşıt burçları Balık'ın özelliklerini inceleyerek çok şey öğrenebilirler. Bu durumda bir konunun ayrıntılarından çok bütünüyle ilgilenen, karmaşadan korkmayan, bilincin dışında yaratıcı vizyona sahip Balık'ın özelliklerini benimseyerek dengeyi sağlayabilir, mantık kadar sezgilere de güvenmeyi öğrenebilirler.