Aslan Burcu

Aslan Burcu

23 Temmuz - 23 Ağustos

Aslan Burcu Yıllık Burç Yorumu

2014

Aslan Burcu

Temmuz sonrası sizden yana

Bu yıl daha çok Temmuz ayına kadar bekleme ve hazırlanma dönemindesiniz. Jüpiter Yengeç burcundayken hayatınıza arınma, kendinize dönme fırsatı ve olayları akış içinde değerlendirebileceğiniz bir dinlenme, düşünme imkanı getirmekte. 16 Temmuz tarihine kadar Jüpiter daha çok ruhsal arınma, temizlenme ve sıkıntılardan kurtulma yönünde etki gösteriyor. Ailevi konular, eskilerle ilgili gelişmeler, geçmişe yönelik ya da sizi duygusal açıdan bağlayan konular kendiliğinden çözülme ve toparlanma yoluna girebilir. Yılın ilk yarısında yapacağınız şeyler, aslında ikinci yarı için hazırlanma şeklinde olabilir. 16 Temmuz'da Jüpiter'in burcunuza ilerlemesi ile birlikte hayatınız açısından yeni bir döngü başlamakta. Jüpiter şansı, gelişmeyi, öğrenmeyi, hayatı anlamayı ve geniş ilişkilerden yararlanabilme olanaklarını sunan gezegendir. Jüpiter hem maddi, hem de manevi zenginlikler ve iyi huyla yakından ilişkili olduğu için bu dönemde kişisel planda önemli adımlar atabilir ve kendinize olan güveninizi tazeleyebilirsiniz. Bu sayede 2014'ün ikinci yarısında ve 2015'in ilk yarısında daha fazla parlayacağınız, dikkat çekeceğiniz, yabancılarla ilişkilerinizi geliştirebileceğiniz, daha sık yolculuk yapabileceğiniz, eğitimde, kişisel alanda ve kariyer konularında güçlü kişilerden destek göreceğiniz fırsatlar ortaya çıkacaktır. Babanızdan gelebilecek olanaklar ya da erkekler açısından baba olmak söz konusu olabilir. Eğer yükselen burcunuz Aslan ise, bu size girişimlerinizde ilerleme ve güven sağlayacaktır.

Ancak bu arada Satürn'ün getirdiği kısıtlamaları da hatırlamakta fayda var. Satürn özellikle bu süreçte 9 Ağustos'tan sonra doğmuş olan Aslan'lara daha fazla disiplin, bazı sınırlamalar ve dikkatli olma ihtiyacı getirmekte. Şu anda ev, ailevi konuları, toprakla ilgili konuları açıklayan evde, Akrep burcunda ilerleyen Satürn sizi fazlasıyla oyalıyor ve kendi içinizde düşünmeye itiyor. Bu dönemde, özellikle yükselen burcu Aslan olanlar için kariyerlerinde zaman alan uğraşlar, beklemeler ve gecikmeler söz konusu olabilir. Aslında Satürn bu süreçte sizi gelecek yönünde düşünmeye ve harekete geçmeye yöneltiyor ancak bir dip noktasından da geçilmekte. Bu sayede eksik yönlerinizi tamamlayabilir, kendiniz için sabırlı davranarak bir temel atabilirsiniz. Bu yıl neyse ki Jüpiter'in yılın ikinci yarısında burcunuza ilerlemesi üzerinizdeki ağırlığı ve ataleti azaltmaya başlayacak. Kısaca Satürn Akrep burcunda ilerlerken ailevi sorumluluklar, eve yönelik işler ağır basarken, kendinizi meslekten çok özel konulara odaklamanız gerekebilir.

Bu arada Uranüs'ün 2010'dan bu yana Koç burcunda ilerlemesi pek çok Aslan için tazeleyici ve yenilikçi düşüncelere açan bir rüzgar estirmekte. Uranüs yenilenmeyi, sürprizleri ve uyanışları anlatan gezegen olarak, bu süreçte hayatınıza yeni insanlar, uzaklarla ilgili konular, eğitsel imkanlar getirebilir. Yeni bir bakış açısı kazanmak, ufuklarınızı genişletmek konusunda sürpriz deneyimlerle karşılaşabiliriz. Aynı zamanda uzaklarla ilgili haberler, yolculuklar, yeni düşünce ve bakış açıları da hayatınıza heyecan getirebilir. Bakış açınızı resetleyebileceğiniz bir dönemdesiniz. Bu etkiler Temmuz sonrasında daha dikkat çekici hale gelebilir.

Ancak finansal konularda, borç alacak işlerinde, içerisinde miras olan durumlarda ve genel olarak harcamalarınızda ve spekülatif konularda kimi zaman çok parlak ve gerçekmiş gibi olan koşullara dikkat etmeli, bu konularda kendi kendinizi kandırmamaya dikkat etmelisiniz. Kimi zaman parasal konularda, bankaya yönelik işlerde yanılma, hatalı değerlendirme ve aldaltılma riski içeren koşullar ortaya çıkabilir. Kredi kullanırken de elinizdeki kaynakları gerçekçi bir şekilde değerlendirmeye dikkat etmelisiniz.

Ayrıca bu süreçte, 2008'den bu yana çalışma koşullarınızda yaşanan yorucu değişim ve dönüşümler var. Bu süreç 2015 yılına kadar ani değişiklikler yeni bir çalışma veortamı yaratmanıza yardımcı olabilir.

İş, para ve kariyer olanakları

Aslan ve Yükselen Aslan'lar 2014 yılında Temmuz'un son haftasından itibaren oldukça şanslı bir sürecin içine girecekler. Burcunuzda ilerleyecek olan bolluk ve bereket gezegeni Jüpiter transiti sayesinde yaşam enerjiniz çok daha rahat bir şekilde etrafınıza yansıtabileceksiniz. Yılın ilk ayları ilişkiler ve iletişimsel konularda biraz yorucu ve yıpratıcı geçebilir. Transit Mars'ın Terazi burcunda Temmuz sonuna kadar devam edecek geçişi ve 1 Mart - 24 Mayıs tarihleri arasındaki retro hareketi yakın çevrenizle olan paylaşımlarınızda birtakım blokajlar getirebilir. Bu süreçte şans gezegeni Jüpiter Yengeç burcunda ilerlerken size ruhsallık ve arınma yolu ile huzur bulmanızda yardımcı olacaktır. Temmuz ayına kadar olan dönemde büyük kurum, cemiyet veya şirketlerden gelen fırsatlar kapınızı çalabilir. Bu imkanları daha rahat değerlendirebileceğiniz süreç ise 16 Temmuz 2014 itibarı ile başlayacaktır. 2015 yılının Ağustos ayına kadar kişisel açıdan sizi ilgilendiren tüm konularda yeni girişim, yenilenme ve atılım yapma gücüne sahip olacaksınız. Yaratıcılığınızı daha rahat hayata aktarabilir, evlenme veya çocuk sahibi olmaya karar verebilirsiniz.

Akrep burcunda ilerlemekte olan Satürn gezegeni geçen yıldan beri aile, yuva ve yerleşim yerinize ait konularda sizden ciddi adımlar atmanızı istiyor. 2014 yılında Satürn gezegeni 9 - 23 Ağustos arasında doğmuş olan Aslanları biraz daha fazla zorlayacaktır. Sabrınızın ve dayanıklılığınızın test edildiği hissine kapılabilirsiniz. Yaşam temellerinizi sağlamlaştırmak için çalışırken, gelecek hedeflerinizi ve kariyer konularınızı da ciddiyetle ele almalısınız. Yuvanıza ait konulardaki sorumluluklarınız, mesleki konulara yeterince odaklanmanızı zorlaştırabilir. Aile büyüklerine, ebeveynlere ait konular bağlayıcı olabilir. Evlilik gibi ciddi konularda da önemli gelişmeler yaşanabilir. Evlenerek sorumluluk üstlenme olabileceği gibi; yolunda gitmeyen bir ev hayatı da Satürn'ün testleri karşısında ciddi sarsıntılar geçirebilir.

Yenilenme ve özgürleşme etkileri burcunuzla uyumlu bir transit yapmakta olan Uranüs gezegeninden geliyor. Yurtdışıyla ve yabancılarla ilgili işler, seyahatler ufuklarınızı genişletecektir. Özellikle 31 Temmuz ile 9 Ağustos arasında doğmuş olan Aslanlar bu yıl Uranüs'ün pozitif desteği sayesinde akademik çalışmalar, medya, hukuk, yabancı kültürlerle ilgilive konularda başarılı olabilirler. Kişisel yeteneklerinizi ve yaratıcı yönlerinizi daha rahat hayata geçirebilirsiniz.

Bütün bu etkilerin yanı sıraortamınızda ve çalışma hayatınızla ilgili alanda Oğlak burcundaki uzun transitine devam eden Plüton'un getirmekte olduğu güç mücadeleleri üzerinizde bir baskı oluşturabilir. Günlük hayatınıza, hatta sağlığınızı bile etkileyebilecek olan bu dönüştürücü transit sizi değişime zorlayabilir. Sabit nitelikli olan Aslan burcu için değişmek çok kolay bir şey değildir. Çalışmak ve hizmet vermek de hiç keyifli değildir. Ama Plüton transiti size güçlü olmak için sistemli ve düzenli bir çalışma temposu içinde olmanız gerektiğini anlatıyor.

Yıl genelinde dikkatli hareket etmeniz gereken en önemli konuların başında ortak finans alanı geliyor. Eşiniz veya ortağınızla birlikte yapacağınız yatırımlarda, parayla ilgili girişimlerde sağlam adımlar attığınıza emin olun. Neptün gezegeninin Balık burcunda devam eden transiti maddi eksende yanılabilme riskini de beraberinde getiriyor.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

2014 yılında Ağustos ayından sonra şans gezegeni Jüpiter'in burcunuza geçmesiyle tüm Alan ve Yükselen Aslan'lar için keyifli bir süreç başlayacak. Çevrenizle ilişkilerinizde ve kendinizi ifade etmek istediğiniz konularda daha rahat koşullar içinde olacaksınız. Karşınıza çıkacak kişiler size mutluluk getirebilir, yeni fırsatlar hayatınıza neşe katabilir.

Uranüs'ün de sizin gibi ateş elementinden olan Koç burcundaki destekleyici etkisi sayesinde aşk kapınızı hiç beklenmedik bir yer ve zamanda çalabilir. 2014 yılında 1 - 9 Ağustos arasında doğmuş olan Aslan'lar ani başlayabilecek ilişkilere daha açık olacaklar. Yurtdışı seyahatleri veya yabancı kültürlerden olan kişiler ufuklarınızı genişletmeniz ve yeni tecrübeler edinmenizi sağlayabilirler.

Evlenmeyi düşünen veya yeni bir yerleşim yerine geçmeyi düşünen Aslan'lar henüz harekete geçmediyse, bu yıl sonuna kadar hayatlarını sağlam temeller üzerine oturmak durumundalar. Akrep burcundaki Satürn evli olan Aslan'ların evliliklerinin sağlamlığını test edebilir. Güçlü beraberlikler daha da güçlenirken, pamuk ipliğine bağlı ilişkiler sona erme noktasına gelebilir. Yuvanız ve kariyer hedefleriniz arasındaki dengeyi üzerinize düşen sorumlulukları gerektiği gibi yerine getirerek yapmalısınız.

Venüs'ün burcunuzla uyumlu olduğu dönemlerde aşkı yakalamanız ve keyif almanız daha kolay olacaktır. 29 Eylül - 23 Ekim arasında yakın çevre ve arkadaşlarınızla paylaşımlarınız olumlu etkiler altında olacaktır. 16 Kasım - 10 Aralık arasındaki dönemde Venüs'ün güzel desteğiyle aşk hayatınız hareketleniyor. Sizi mutlu edecek heyecan getirici deneyimler yaşayabilirsiniz. 5 Mart - 5 Nisan arasında aşk hayatınız veya partnerinizle ilişkiniz size oldukça keyif verecektir. Renkli, heyecanlı ve hareketli paylaşımlar içinde olabilirsiniz. 3 - 29 Mayıs arasındaki dönem yurtdışı seyahatlerine çıkmak, uzaklara gitmek ve yabancılarla ilgili konulara yönelmek için uygun zaman dilimi olacaktır.

Ancak 1 Mart ile 24 Mayıs tarihleri arasında Terazi burcunda geri gidecek olan Mars transitini unutmamalısınız. Mars retrosu sizin kısa yolculuklar ve iletişimsel konularda birtakım engeller, gecikme ve problemler yaşamanıza sebep olabilir.

23 Haziran - 18 Temmuz tarihleri arasında sosyal hayatınız Venüs etkisiyle canlanacaktır. Güzel organizasyonlar, keyifli sosyal ortamlar içinde bulunabilirsiniz.

12 Ağustos - 5 Eylül arasında Venüs burcunuzda ilerlerken kişisel çekiciliğiniz artacak ve kendinize daha fazla güven duyacaksınız. Bu durum ilişkiler eksenini olumlu etkileyecek, evlilik veya beraberliklerinizi de güçlendirecektir.

Sağlık

2014 yılının ilk yarısı gökyüzündeki geri hareketler ve özellikle Mars geri hareketi herkesi yoracak gibi görünüyor. Ocak ayının sonuna kadar devam edecek olan Venüs geri hareketi sağlık ile ilgili alanda eksik bırakmış olduğunuz kontrol veya tedavilerinizi tamamlamanızı gerektirebilir. Sağlık konularında devletle ilgili evrak eksiklikleriniz varsa onları da tamamlayarak daha iyi hizmet alabilirsiniz. Aynı bölgede devam eden Plüton transiti yıl genelinde de sağlık konularında ihmalkar olmamanızı gerektiriyor.

Satürn'ün Akrep burcundaki transiti de özellikle 9 - 23 Ağustos arasında doğmuş olan Aslan ve yükselen Aslan'ların kemik, eklem, diş ve iskelet sistemine ait konularda birtakım şikayetler yaşamalarına sebep olabilir. Kontrollerinizi zamanında yapmalısınız.

1 Mart - 24 Mayıs tarihleri arasındaki Mars retrosunda kısa yolculuklarda, trafikte daha dikkatli olmanızda yarar var. Küçük kazalara daha açık olabilirsiniz.

Temmuz sonundan itibaren burcunuza geçecek olan koruyucu gezegen Jüpiter sayesinde yılın ikinci yarısında sağlık olarakta koruma altına giriyorsunuz. Her şeyi büyüten Jüpiter etkisinde kilo almaya daha meyilli olacağınızı da unutmamalısınız. Ayrıca bebek sahibi olmayı planlayan Aslan ve Yükselen Aslan bayanları için 2014 hamilelik ve bebek getirebilir.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?

Merkür 2014 yılında 6- 28 Şubat 2014 arasında; 7 Haziran - 1 Temmuz 2014 arasında ve 4 Ekim - 25 Ekim 2014 tarihleri arasında 3 kere geri hareket yapacak. Merkür'ün su elementlerinde başlayacak olan bu geri hareket dönemlerinde birtakım gecikmeler, aksaklıklar, sıkışmalar ve tekrarlar gündeme gelebilir. Merkür geri giderken yapılan işlerin tekrar yapılması gerekebilir. İletişimlerinizde daha anlayışlı davranmalısınız.

6- 28 Şubat 2014 arası Merkür Balık burcunda geri gitmeye başlayacak ve Kova burcuna doğru geri hareket yapacak. Bu retro sürecinde banka, kredi, miras, alacak-verecek gibi parayla ilgili işlerde karışıklıklar, yanlışlıklar veya yoluna koyulması gereken durumlar ortaya çıkabilir. Başkalarıyla ortaklık içinde olduğunuz maddi konularda bir takım aksaklıklar yaşayabilirsiniz. Bu geri hareketin sonuna doğru partner veya ortaklarla ilgili ele alınması gereken hukuki detaylarlar da gündeme gelebilir. Açık düşmanlıklar yaşayabilirsiniz.

Merkür 7 Haziran - 1 Temmuz 2014 arasındaki geri hareketine Yengeç burcunda başlayacak ve İkizler burcuna doğru geri gidecek. Bu süreçte kontrolünüz dışında gelişen olaylar sosyal hayatınızda birtakım aksaklıklar yaşamanıza sebep olabilir; özel hayatınızla ilgili konulara daha fazla odaklanabilirsiniz. Dedikodulara, ikiyüzlü kişilere ve arkanızdançevirenlere çok dikkat etmelisiniz. Sırlarınızı herkesle paylaşmayın. Elde olmayan sebeplerden kaynaklanan kayıplar, yanlışlıklar sizi zor durumda bırakabilir. Gizli iletişimler bir şekilde ortaya çıkabilir.

Yılın son Merkür retrosu 4 Ekim - 25 Ekim 2014 arasında Akrep burcunda başlayacak. Bu Merkür retrosunda ev, yuva, aile ve yerleşim yerine ait konularla ilgilenebilirsiniz. yaşam temellerinizi oluşturan alanda eksik kalmış işler, bitirilmesi gereken yazılı veya sözel iletişimler, paylaşımsal konular daha ön plana gelecektir. Aile büyükleri, ebeveyn ve akrabalarla paylaşımlarınızda yanlış anlaşılmaya sebep veren durumlar olabilir.

2014
Aslan Burcu Geçmiş Yıllık Yorumları

Günün Melek Kartı

Meleklerinizi düşünün ve onlardan arzu ettiğiniz konuda tavsiye almak için yardım isteyin

Yükselen Burç Hesaplama

Yükselen burcumuz ilişkilerimizde takındığımız tavırları ve çevremizle olan ilişkilerimizi şekillendirir

Burç Yorumları

Burç Uyumları

Aşk hayatında burçların birbirleriyle etkileşimleri ve uyumları nasıl?

Burç Hesaplama

Doğum tarihinizi girerek hemen burcunuzu öğrenelim

Gezegenlerin Konumları

Güneş
Boğa
05° 42' 49" R
Ay
Akrep
22° 11' 51" R
Merkür
Koç
15° 58' 54"
Venüs
Koç
25° 01' 36"
Mars
Balık
25° 59' 02"
Jüpiter
Boğa
22° 49' 51"
Satürn
Balık
16° 08' 09"
Uranüs
Boğa
22° 04' 20"
Neptün
Balık
28° 45' 27"
Plüton
Kova
02° 05' 29"
Chiron
Koç
20° 22' 57"
Lilith
Başak
22° 48' 00"
True Node
Koç
15° 35' 15"
Son Güncelleme : 25/04/2024 13:40

Astroloji Gündemi

24 Nisan 2024 Akrep Burcunda Dolunay - Burçlara Etkileri 21 Nisan 2024, Pazar 24 Nisan 2024 Akrep Burcunda Dolunay - Burçlara Etkileri Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar 24 Nisan'da Akrep burcunda gerçekleşecek dolunay ile beraber yeni bir şeyler yapma... Devamını Oku >>