Boğa Burcu

Boğa Burcu

21 Nisan - 21 Mayıs

Boğa Burcu Yıllık Burç Yorumu

2014

Boğa Burcu

Çok şey öğreneceksiniz

2012 Ekim'inden bu yana oldukça yavaşlatıcı ve engelleyici bir süreçten geçiyorsunuz. Zamanın ve olgunlaşmanın yöneticisi Satürn, burcunuzun karşısında ilerlerken, her zamanki sabırlı tavrınızı korumanız kolay değil ancak bu süreçte zorlukları, engelleri aşmak üzeresiniz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sabırlı olmanızı gerektiren koşullar var. Satürn'ün karşıt açısı en zor transitlerden birisidir. Bu süreçte arzu ettiğiniz maddi güveni, huzur ve istikrarı bulmakta zorlanıyor olabilirsiniz. Parasal konularda, birikimlerinize ait koşullarda son bir yıl içerisinde önemli engellerle karşılaşmış olabilirsiniz. Satürn'ün bu transiti sanki kırmızı ışıkta beklemeye benzer. Kişisel olarak istediğiniz konular, işe yönelik planlar beklediğiniz gibi gelişmemiş hatta engellenmiş de olabilir. 2014 yılında 7 Mayıs'tan sonra doğmuş olan Boğa'lar Satürn'ün getirmiş olduğu karmaşık durumlarla daha çok uğraşabilirler ancak 7 Mayıs öncesinde doğanlar bir ölçüde rahatlamaya daha yakın duruyorlar. Her durumda, Satürn 23 Aralık'ta bir süreliğine bu açısını tamamladıktan sonra yavaş da olsa bir ilerleme dönemine geçeceksiniz. Bu süreç dura kalka 2015 yılında iyice tamamlanmış olacak. Bu nedenle işe ait planlar, yatırımlar, evlilik ve ortaklıklarla ilgili konularda gündeminiz biraz daha yavaş ilerleme göstermekte.

Her şeye rağmen moralinizi bozmanıza gerek yok zira yıl boyunca Jüpiter'in kuracağı destekleyici açılar sayesinde önemli adımlar da söz konusu. 16 Temmuz'a kadar Jüpiter Yengeç burcunda kalarak yakın çevreden, aileden gelen desteklere işaret etmekte. Bu süreçte düşünce dünyanızı yumuşatacak, yakınlarla, kardeşlerle ilişkilerden yeni kazançlar getirecek imkanlar olabilir. Aynı zamanda yabancılarla görüşmeler, sözleşmeler, yazışmalar ve eğitim hayatında yeni gelişmeler, olanaklar dikkat çekebilir. 16 Temmuz sonrasında Jüpiter'in getireceği destek çok daha belirgin hale gelecek. Zira Aslan burcuna ilerleyecek olan Jüpiter özellikle evde bolluk, topraktan, babadan gelen kaynaklar getirmekte. Yılın ikinci yarısında önünüze gelebilecek olanakları değerlendirme konusunda daha istekli olacaksınız. Toprağa ya da gayrimenkule ait yatırımlar, evden, aile ortamında gelebilecek fırsatlar var. Bu dönemde yaşadığınız evi de daha hoş ve konforlu hale getirebilirsiniz. Ayrıca evde artan bir mutluluk var. Bu belki de bir çocuğun doğumu ile de ilgili olabilir. Ev hayatında sizi daha ümitli kılacak koşullar doğuyor. Ayrıca miras ya da ortaklıklardan gelebilecek yeni kaynaklar söz konusu olabilir. Jüpiter'in etkisi altında harcamalarınızda da belirgin bir artış olabilir, neyse ki bu harcamaları hoş şeyler yönünde yapabileceksiniz.

Bu dönemde Balık burcunda ilerleyen Neptün ise 24-28 Nisan doğumlu Boğa'ların hayatına daha güçlü bir yaratıcılık, hayal gücü ve ruhsal konulara eğilim getirmekte. Neptün bizi gevşeten, hayal dünyasına çeken, büyük bir sempative sevgi yaratan, evrensel temaları vurgulayan bir güçtür. Olumlu açısı altında maddi konulardan çok manevi alanla ilgilenme getirirken, özellikle yaratıcı işlerde, sanatsal konularda çalışan Boğa'lara güçlü bir esin kaynağı sağlayabilir. Bu sayede duyarlılıklarınızı daha yaratıcı şekilde kullanabilecek bir güce ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda kollektif konularla, başkalarına hizmet ve yardımda bulunabileceğiniz konularla, amaçlarla ilgilenmeniz de mümkün. Neptün sizi günlük hayatınızın alışılmış çerçevesinden çıkararak daha rafine ve sezgisel kılmakta.

2010'dan başlayarak hayatınızda ani sallantı yaratan koşullar da sizi oldukça sarsmış olabilir. Ancak şimdi bu duruma oldukça alışmış durumdasınız. Bu dönemde Plüton Oğlak burcunda son derece destekleyici bir açı kurarken, güçlü kişilerin yardımını almanız da mümkün. Özellikle yabancılardan gelebilecek olanaklar daha büyük işlere girmenize neden olabilir. Bu avantajları doğru biçimde değerlendirmeye bakmalısınız. 2-5 Mayıs günleri arasında doğanlar güç sahibi kişilerle daha fazla temas kurabilecekleri gibi, kendi kişiliklerini ve etkileyiciliklerini de ortaya koymakta güçlü imkanlar elde edebilirler.

İş, para ve kariyer olanakları

Boğa ve Yükselen Boğa'lar 2012 yılının Ekim ayından beri karşıt burçlarında ilerleyen Satürn transiti sebebiyle oldukça zorlu testlerden geçiyorlar. Özellikle ilişkiler, ortaklıklar, finansal paylaşımlar gibi konulardaki bağlayıcı koşullar sebebiyle istediğiniz gibi hareket edemiyor olabilirsiniz. 2014 yılında da Satürn bu kısıtlayan ve engelleyen etkiler getiren transitine devam edecek. Karşınızdaki kişilerle birlikte hareket etmek zorunda kaldığınız konularda isteklerinizi kabul ettirmekte zorlanabilirsiniz. Birikimlerinizi ve kaynaklarınızı dikkati kullanmanızda yarar var. Evlilik veyaortaklıkları size yük gibi gelmeye başlayabilir. Bu transit etkisinde her türlü anlaşma ve imza içeren konularda gerçeklerle karşı karşıya kalacaksınız. Güçlü ve sağlam beraberlikler daha da güçlenirken; pamuk ipliğine bağlı olan bir çok ortaklık son bulabilir. Karşıt burcunuz olan Akrep'te 23 Aralık 2014'e kadar ilerleyecek olan Satürn size özellikle paylaşımlar konusunda bir çok ders veriyor.

2014 yılındahayatınızla ilgili konularda biraz fazla vurgu olacak gibi görünüyor. Mücadele gezegeni Mars'ta Aralık 2013'ten itibaren geçtiği Terazi burcunda 26 Temmuz'a kadar devam edecek oldukça uzun bir transit yapacak. Boğa ve Yükselen Boğa'lar bu transit etkisini çalışma hayatları,ortamları vearkadaşlarıyla paylaşımlarında deneyimleyecekler. Mars'ın geri hareket yapacağı 1 Mart ile 24 Mayıs arasındaki süreç bu transitin en zorlayıcı bölümü olarak dikkat çekiyor. En iyi yapılmışprojesi, çalışma planı bir bu Mars retrosundan negatif yönde etkilenebilir.

Yeni koşullar ve beklenmedik sürprizler getiren Uranüs transitinin de kontrolünüz dışında gelişecek olaylar ile sizi şaşırtabileceğini de unutmamalısınız. Günlük yaşam rutinlerinizde, çalışma hayatınızdaki alıştığınız düzende hiç ummadığınız ani değişiklikler olabilir. Yeni koşullara uyum sağlamayı öğrenmek, esneklik ve yeniliğe açık olma mantığıyla hareket etmek sizi aşırı stresten koruyacaktır. Eğer esneklik göstermez ve değişken koşullara adapte olamaz iseniz, bu sizin sağlığınızı da olumsuz etkileyecektir.

İhtiyacınız olan rahatlatıcı destek Balık burcunda ilerleyen Neptün sayesinde gelebilir. Yaratıcılık ve sanat içeren konular, değişik sosyal ortamlar size aradığınız keyif ortamını verebilir. Grup çalışmaları ile geleceğe yönelik umutlarınızı yaşantınıza rahatça aktarma imkanı elde edebilirsiniz.

Bir diğer destekleyici etki de Oğlak burcundaki Plüton'un burcunuzla yapmaya devam edeceği olumlu transitinden geliyor. Değişimi ve kökten yenilenmeyi temsil eden Plüton sizin ufuklarınızı genişletmeniz ve kalıplaşmış düşünce sisteminizi değiştirmenizi sağlayabilir. Yurtdışı bağlantılı işler, yabancılar, değişik kültürler ve seyahatler sizin dünya görüşünüzü de değiştirmenize destek verecektir. Güçlü kişilerle bir araya gelebilir; kararlı yaklaşımlarınız ile özgüveninizi tazeleyebilirsiniz.

Şans gezegeni Jüpiter yılın ilk yarısında yakın çevre, akraba ve tanıdıklardan gelebilecek pozitif destek ve fırsatları kaçırmamanız gerektiğini gösteriyor. Eğitsel ve iletişimsel alanda beklediğiniz imkanlar karşınıza çıkabilir, mutlaka değerlendirmelisiniz. Yılın ikinci yarısında Aslan burcuna ilerleyecek olan Jüpiter sizi ev, yuva, aile ve yerleşim yerinize ait konularda oldukça şanslı bir pozisyona getirecek. Yeni bir ev alabilir, evinizde güzel değişiklikler yapabilirsiniz. Bekar Boğa'lar ve Yükselen Boğa'lar evlilik planları kurabilir, evlenebilir.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Karşınıza çıkan ve her türlü paylaşım içinde olduğunuz kişilerle ilişkilerinizle ilgili bazı zorluklar sizi zorluyor olabilir. Karşıt burcunuz olan Akrep'te transitine devam eden Satürn sizden evlilik, ortaklık ve birileriyle birlikte hareket etmenizi gereken konularda artık sorumlu davranmanızı talep ediyor. Eşiniz veya ortağınızla ilişkileriniz ciddi testlerden geçiyor olmalı. 2014 yılının sonuna kadar devam edecek bu kısıtlayıcı transit sizin daha gerçekçi yaklaşımlar içinde olmanızı ve sınırlarınızı belirlemenizi gerektiriyor. Ortaklaşa alanda artan sorumluluklar ve yaşanacak sıkıntılar aslında birlikte hareket ettiğiniz kişilerle olan ilişkilerinizin de sağlamlığını test ediyor. Zayıf bağlara sahip evlilik veya ortaklıklar bu yıl sonuna kadar bir şekilde sona erebilir.

Bekar Boğa ve Yükselen Boğa'lar ise Aralık ayına kadar olan süreçte evlilikle ilgili ciddi kararlar alabilirler. Satürn etkisiyle güven duyduğunuz kişilerle olan ilişkileriniz daha sağlamlaşma yoluna girebilir.

2014 yılında Temmuz sonuna kadar Yengeç burcunda ilerleyecek olan Jüpiter size yakın çevrenizle, kardeş veya akrabalarınızla ilişkilerinizde yepyeni fırsatlar ve olanaklar getirecektir. İletişim içinde olduğunuz yakınlarınız, komşularınız ve arkadaşlarınızla olan paylaşımlarınız pozitif etkiler altında olacaktır.

Yılın ilk yarısında dostlarınızla kısa seyahatlere çıkabilir, yeni arkadaşlıklar kurma imkânlarına sahip olabilirsiniz. Özellikle Venüs'ün de burcunuzdan geçeceği 29 Mayıs - 23 Haziran tarihleri arasında etrafınızla ilişkileriniz size çok keyif verebilir, yeni ve değişik kişilerle bir araya gelebilirsiniz. İkili ilişkilerinizde ve çevresel koşullarınızda pozitif etkiler altında olacaksınız.

Ayrıca yurtdışı bağlantılı seyahatler, yabancı kültürlerden kişilerle ilişkiler de Plüton desteği altında kendinizi daha güçlü hissetmenizi sağlıyor. 2014 yılında 2 - 4 Mayıs arasında doğmuş olan Boğalar ve Yükselen Boğa'lar ufuklarını genişletme ve ileriye yönelik hedeflerine doğru sağlam adımlarla ilerleme yönünde daha şanslı durumdalar.

Yıl genelinde Venüs ve Mars gezegenlerinin burcunuzla uyumlu açılar kurduğu dönemlerde ilişkilerinizi rahatça geliştirebilirsiniz.

5 Nisan - 3 Mayıs tarihleri arasında sosyal hayatınız Venüs etkisiyle canlanacaktır. Güzel organizasyonlar, keyifli sosyal ortamlar içinde bulunabilirsiniz.

18 Temmuz - 12 Ağustos arasındaki dönemde kısa seyahatler, yakın arkadaşlar ve akrabalarla güzel paylaşımlar size keyif verebilir. Aynı dönemde şans gezegeni Jüpiter'de ailevi konularda olumlu etkiler getirmeye başlayacak.

26 Temmuz - 13 Eylül arasında Mars transiti ilişkiler eksenindeki paylaşımlarınızda daha hırslı ve enerjik davranışlar sergileyebilirsiniz.

5 - 29 Eylül arasındaki süreçte Venüs'ün güzel desteğiyle aşk hayatınız hareketlenecektir. Sizi mutlu edecek tutku ve heyecan getirici deneyimler söz konusu olabilir.

23 Ekim - 16 Kasım tarihleri arasında evlilik, ortaklık ve ikili ilişkileriniz Venüs'ün güzel etkisi altına girecektir. Bu dönemde partnerinizle daha uyumlu hareket edebilirsiniz.

Sağlık

Sağlık konularında 2014 yılının ilk yarısı sizin için önemli olabilir. Bütün Boğa ve Yükselen Boğalar Geçen yıldan beri sağlıklarını zaman zaman olumsuz etkileyen Satürn transiti etkisi altındalar. Bu yıl da Satürn 8 - 21 Mayıs arasında doğmuş olan Boğa'ları çok zorlayabilir. Diş, kemik ve iskelet sistemi ile ilgili konularda daha sorumlu yaklaşımlar içinde olmalısınız. Öte yandan Satürn yalnızlık ve mutsuzluk gibi etkiler de getiren bir gezegendir. Depresif durumlar söz konusu olabilir.

Boğa ve Yükselen Boğaları yorabilecek bir diğer transit etkisi de Terazi burcunda 26 Temmuz'a kadar sürecek uzun bir transit yapmakta olan Mars'tan geliyor. Enerji, mücadele, irade gezegeni Mars sağlık konularına biraz daha fazla odaklanmanıza sebep olabilir. Bu uzun transitin en zorlu etkisi Mars'ın geri hareket yapacağı 1 Mart ile 24 Mayıs arasındaki zaman dilimi olabilir. Bu dönemde kendinizi aşırı yormamaya, tüketmemeye dikkat etmelisiniz.

26 Temmuz - 13 Eylül arasında enerjiniz yükselmeye başlayabilir. Ancak yine dikkatli olmanızda yarar var. Çünkü bu dönemde de Satürn ve Mars karşıt burcunuz Akrep'te birlikte ilerlerken beden sağlığınızla ilgili negatif etkiler getirmeye daha müsait olabilirler. Kısacası 2014 yılında sağlık konularında üzerinize düşen sorumluluklardan, yapmanız gereken kontrol ve takiplerden kesinlikle kaçmamalısınız.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?

Merkür 2014 yılında 6- 28 Şubat 2014 arasında; 7 Haziran - 1 Temmuz 2014 arasında ve 4 Ekim - 25 Ekim 2014 tarihleri arasında 3 kere geri hareket yapacak. Merkür'ün geri hareket dönemlerinde birtakım gecikmeler, aksaklıklar, sıkışmalar ve tekrarlar gündeme gelebilir. Merkür geri giderken yapılan işlerin tekrar yapılması gerekebilir. İletişimlerinizde daha anlayışlı davranmalısınız.

Yılın ilk Merkür geri hareketi 6- 28 Şubat 2014 arasında Balık burcunda başlayıp Kova burcunda sona erecek. Bu dönemde sosyal hayatınızda, grup ve dernek çalışmalarınıza ait konular daha ön plana çıkabilir. Organizasyonel alanda eksik kalmış işler, bitirilmesi gereken yazılı veya sözel iletişimlerin yanı sıra arkadaşlara ait konular da dikkat çekici olabilir. İleriye yönelik hedefleriniz ve mesleki ideallerinizle ilgili yeni karar almak yerine, bu süreci olasılıkları değerlendirmekle geçirmeniz daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Elde olmayan aksaklıklar, beklenmedik gecikmeler sizi biraz uğraştırabilir.

7 Haziran - 1 Temmuz 2014 arası Merkür Yengeç'ten İkizler'e doğru geri hareket yapacak. Bu retro sürecinde yakın çevreniz, akraba veya kuzenlerinizle paylaşımlarınızda karışıklıklar, yanlışlıklar veya yoluna koyulması gereken işler ortaya çıkabilir. Duygusal alınganlıklar veya dargınlıklar hassasiyet yaratabilir. Ayrıca eğitsel çalışmalar, formasyon veya iletişimsel konularda ön plana gelebilir; eğer varsa yarım kalmış projelerinizi tamamlamaya odaklanabilirsiniz. Retro hareketin son haftasında maddi alanda da birtakım sorunlar, pürüzler yaşayabilirsiniz.

Yılın son Merkür retrosu 4 - 25 Ekim 2014 arasında Akrep burcunda başlayacak ve Terazi'ye doğru olacak. Bu retro süresince etrafınızdaki ikili ilişkileriniz, ortak veya partnerinizle paylaşımlarınız ön plana gelecektir. Etrafınızdaki kişilerle daha mantıklı, akılcı ve sorumlu yaklaşımlar içinde ilişki kurmaya çalışmanız gerekiyor. Ayrıcaortamınızla ilgili konulara da daha fazla odaklanmanız gerekebilir. Çalışma arkadaşlarınızla iletişimlerinizde birtakım yanlış anlaşılmalar yaşanabilir; yazılı ve sözel iletişimlerde beklenmedik aksaklıklar uğraştırıcı olabilir. Antlaşma, kontrat gibi imza gerektiren evrakları mümkünse Merkür düzeldikten sonra imzalamalısınız. Eğer böyle bir imkan söz konusu değilse, gözden kaçması muhtemel detaylar olabileceğini düşünerek elinizdeki evrakları çok daha dikkatli incelemelisiniz.

2014
Boğa Burcu Geçmiş Yıllık Yorumları

Günün Melek Kartı

Meleklerinizi düşünün ve onlardan arzu ettiğiniz konuda tavsiye almak için yardım isteyin

Yükselen Burç Hesaplama

Yükselen burcumuz ilişkilerimizde takındığımız tavırları ve çevremizle olan ilişkilerimizi şekillendirir

Burç Yorumları

Burç Uyumları

Aşk hayatında burçların birbirleriyle etkileşimleri ve uyumları nasıl?

Burç Hesaplama

Doğum tarihinizi girerek hemen burcunuzu öğrenelim

Gezegenlerin Konumları

Güneş
Boğa
13° 20' 14" R
Ay
Balık
07° 13' 59"
Merkür
Koç
18° 20' 40"
Venüs
Boğa
04° 41' 46"
Mars
Koç
02° 02' 12"
Jüpiter
Boğa
24° 39' 31"
Satürn
Balık
16° 50' 06"
Uranüs
Boğa
22° 31' 09"
Neptün
Balık
28° 59' 50"
Plüton
Kova
02° 06' 14"
Chiron
Koç
20° 49' 37"
Lilith
Başak
23° 40' 14"
True Node
Koç
15° 22' 01"
Son Güncelleme : 03/05/2024 10:00

Astroloji Gündemi

2 Mayıs 2024 Plüton Kova Burcunda Retro - Burçlara Etkileri 1 Mayıs 2024, Çarşamba 2 Mayıs 2024 Plüton Kova Burcunda Retro - Burçlara Etkileri Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar 2 Mayıs’ta Plüton Kova burcunda retro yapıyor. Sosyal çevreniz ve geleceğe dönük ya... Devamını Oku >>