Akrep Burcu

Akrep Burcu

24 Ekim - 22 Kasım

Akrep Burcu Yıllık Burç Yorumu

2014

Akrep Burcu

Artık daha kararlısınız

Bir yıldan daha uzun süredir burcunuzda ilerleyen Satürn size daha gerçekçi, somut ve ciddi adımlar atmanıza yardımcı oluyor. Gerek Akrep burcundan, gerekse yükselen burcu Akrep olanların hayatlarında toparlanma ve yeni sorumluluklar dikkat çekmekte. Bir yıl önce ile karşılaştırıldığında, şimdi ayaklarınızın yere daha sağlam bastığını hissediyor olmalısınız. Satürn yavaşlatan, olgunlaştıran, sınırlandırarak öğreten gezegendir. Dersleri ağırdır ancak Satürn olmadan kaydedeğer şeyler yapmak imkansız gibidir. Bu dönemde kariyerinizde daha fazla sorumluluk almış olabilirsiniz. Elinizdeki kaynakları ve yeteneklerinizi daha doğru biçimde değerlendirmek gereğinin farkındasınız. Pek çoğunuz yeni adımlar atmak ve mesleki alanda yeni bir döneme girmek üzere olabilirsiniz. 2014 yılında özellikle 9 Kasım tarihinden sonra doğan Akrep'leri daha fazla meşgul edecek. Bu arada 23 Aralık'ta bir süreliğine burcunuzdan çıkacak, Yay burcuna ilerleyecek. Özellikle bu süreçte üzerinizdeki yüklerin hafiflediğini görebilirsiniz. Ancak Akrep burcunun son günlerinde doğanlar bir süre daha gezegenin getirdiği ciddiyeti, ağırlığı ve yavaş ilerlemeyi daha fazla hissedebilirler. Her durumda, Satürn'den çok şey öğrendiniz. Kendi başınıza yeterli olmak, hayatınızın sorumluluklarını almak yanında kendi gücünüzü daha iyi ifade edebilmeyi de başarıyorsunuz.

Bu dönemde 2008'den bu yana Oğlak burcunda ilerleyen Pluton da kişisel dönüşümünüze, kendinizi güçlendirmenize yardımcı oluyor. Pluton sizi özellikle mesleki alanda ve kararlılık konusunda geliştirmekte. Bu gezegen güçlü kişilerle bağlantılar ve kişisel karizmanızı kullanma yönünde fırsatlar sunmakta. 2014 yılında özellikle 4-7 Kasım doğumlular Pluton hayatlarına getirdiği güçlü ve yoğun duyguları, yaratıcılıklarını nasıl daha kararlı ve dayanıklı biçimde kullanabileceklerini görebilirler. Bu tarihler arasında doğmuşsanız, bir grup kurmak ve geleceğe yönelik ciddi planlar yapmak yönünde her zamankinden daha azimli davranabilir, güçlü, nüfuz sahibi kişilerden de destekler bulabilirsiniz.

Kuşkusuz tüm bunların yanında, geçtiğimiz Haziran ayından bu yana burcunuzla çok uyumlu bir açı kuran Jüpiter sizi gerek mesleki alanda gerekse kişisel konularda daha şanslı kılıyor. Jüpiter ufuklarınızı geniş tutabileceğiniz, kendinizi yeni deneyimlerle geliştirebileceğiniz imkanları seferber etmekte. Yabancılarla ilgili konular, eğitim ve yolculuklardan kazançlar elde edebilirsiniz. Özellikle eğitim hayatında olanlar ve kendi düşüncelerini daha kolay yaymak isteyen Akrepler açısından bu dönemde, özellikle 16 Temmuz'a kadar güzel fırsatlar var. Jüpiter'in zenginleştirici ve sizi daha güçlü kılan etkisi 16 Temmuz'dan sonra daha da belirgin olacak. Yılın ikinci yarısında Aslan burcuna ilerleyen Jüpiter özellikle kariyer alanında daha fazla tanınma ve dikkat çekme, başarı ve ödüller sunmakta. Özellikle Satürn'ün etkisi altında fazlasıyla çaba sarfettikten sonra, yılın ikinci yarısında bu çalışmalarınızın başarılı sonuçlarını çok daha dikkat çekici biçimde görmeye başlayacaksınız. 2014-2015 geçişinde Jüpiter size mesleki alanda ilerleme, yabancılarlayapmak ve kendinizi daha iyi tanıtma fırsatı sunacak, bazı Akrepler çalışmaları ile ün kazanabilecekler. Bu nedenle, bu yıl kariyerinize yönelik fırsatları çok iyi değerlendirmeye bakmalısınız.

27-31 Ekim doğumlu Akrep'ler ise Balık burcunda ilerleyen Neptün'ün üçgen açısı altındalar. Neptün'ün etkisini net biçimde hissetmek pek kolay değildir ancak bugünlerde doğmuşsanız, daha hayalci, kabullenici ve ruhsal konulara açık bir süreçten geçmektesiniz. Neptün yaratıcı çalışmalar yapan, sezgilerini kullanan ya da sanatsal konularla ilgili olanlara daha yüksek bir farkındalık duygusu ve evrenle bütünleşme isteği getirmekte. Bu özellikler çok belirgin biçimde ortaya çıkmasa bile bu dönemde hayata daha idealist ve kabullenici yönde bakabilir, sınırsız hayallere açık olabilirsiniz. Kuşkusuz bu durum kimi zaman kendi kendini kandırma boyutuna bile gelebilir ancak üçgen açı altında Neptün'ün zorlayıcı etkisini daha az görebilirsiniz.

Bu arada 2010 yılından bu yana Koç burcunda ilerleyen Uranüs, bu tarihten berive çalışma koşullarınızda ani değişikliklere ve yeni başlangıçlara neden olmuş olabilir. Bu süreçte, 2015'e kadar olan dönemde, yakın çevrenizdeki değişiklikler, işle ilgili konular, yeni yöntem ve araştırmalar mesleki alanda sürekli değişen koşullara ve sürprizlere işaret etmekte. Uranüs'ün yenileyici enerjisi altında, mesleki konularda daha özgür ve farklı ortamlara, yeni metotlara açık durumdasınız.

İş, para ve kariyer olanakları

2014 yılında da burcunuzda ilerleyen Satürn'ün etkisiyle geçen yıldan itibaren üstlendiğiniz sorumluluklar ve ciddiyet gerektiren çalışmalar devam ediyor. Yavaşlatan, engeller çıkaran ve sağlam adımlarla ilerlenmesi prensibiyle hareket eden Satürn 2010 yılının Ekim ayında burcunuza geçti. İlişkilerinizde, çevrenizle paylaşımlarınızda ve hayata bakış açınızda artık çok daha farklı yaklaşımlar geliştirmeniz gerektiğinin farkında olmalısınız. Satürn size kendi gücünüzü kullanmak ve daha fazla sorumluluk üstlenmek ile ilgili yaşam testleri getiriyor.

2014 yılında bu olgunlaştıran ve tecrübe kazandıran transiti 10 Kasım ile 22 Kasım arasında doğmuş olan Akrep'ler daha güçlü bir şekilde deneyimleyecekler. 2 Mart'ta Akrep'te geri hareketine başlayacak olan Satürn özellikle 14-15 Kasım doğumlu Akrep'lere birçok bakımdan ağır yükler getirebilir. Çünkü aynı dönemde enerji ve mücadele gezegeni Mars'ta Terazi burcunda geri gitmeye başlayacak. Mart 2014'te bu iki zorlayıcı gezegenin birlikte retro yapmaları Akrep ve Yükselen akrepleri ilişkiler ve kontrol dışı beklenmedik olaylar ile karşı karşıya bırakabilir.

Mars'ın getirebileceği pürüzleri ve fazladan uğraşları aslında Terazi burcuna geçiş yaptığı 7 Aralık 2013'ten itibaren fark etmeye başlamış olabilirsiniz. Bu tarihe yakın zamanlarda gündeminize büyük kurumlarla ilgili işler veya enerjinizi odakladığınız hedefler olursa, 1 Mart - 24 Mayıs arasında bu temalar daha karmaşık hale gelebilir. Geri hareket sürecinde sinirleriniz gerilebilir, güdüsel davranabilir ve tepkilerinizi kontrol altında tutmakta zorlanabilirsiniz. Gizli düşmanlıklara ve arkanızdançevirenlere karşı her zamankinden daha uyanık olmalısınız. İş konularında da beklemediğiniz engellerle karşılaşma ihtimali yüksek olacağı için daha hazırlıklı olmalısınız. Arka planda gerilim yaratan temalar dolaylı şekilde sağlığınızı da olumsuz etkileyebilir. Mars Terazi burcunu ancak 26 Temmuz'da terk edeceği için, ilkbahar aylarında gündeminize gelecek konular ancak Ağustos ayından sonra çözüme ulaşmaya başlayabilir.

Zaten şans ve bolluk gezegeni Jüpiter'de 16 Temmuz sonrasında Aslan burcuna geçerek sizi kariyer konularında ve mesleki hedeflerinizde olumlu desteklemeye başlayacaktır. 2014'ün ilk yarısında eğitsel çalışmalar, akademik imkanlar, uluslararası konular, seyahatler ve tanışacağınız yeni insanlardan gelen fırsatları yakalamaya çalışmalısınız. Çünkü bu doğru şekilde değerlendirmeyi başardığınız fırsatları yılın ikinci yarısında mesleki çalışmalarınızda başarı kazanmak ve toplumsal platformda yükselmek için kullanabilirsiniz.

Koç burcunda ilerlemeye devam eden Uranüs'ün çalışma ortamınızda yenileyen ve değiştiren koşullar getiren transiti bu yıl da devam ediyor. Farklıkollarına yönelebilir, özgün çalışmalar yapmak için tek başınıza hareket etmek isteyebilirsiniz. İş ortamındaki paylaşımlarınızda ve günlük uğraşlarınızda stabiliteyi oturtmak pek kolay olmayabilir.

2014 yılında yaratıcı yeteneklerinizi ve sezgilerinizi hayata aktarmak için Neptün'ün Balık burcundaki transitinin getireceği esintilerden yararlanabilirsiniz. Özellikle 28 - 29 - 30 Ekim doğumlu Akrep'ler hayallerini gerçekleştirmek yönünde doğal bir ilerleme kaydedebilirler. Ruhsal yönden sizi geliştirebilecek ve ilham getirecek bu transiti Akrep burcundaki Satürn'ün sizden talep ettiği sorumlu yaklaşımlarla birleştirmeyi başarabilirseniz büyük ilerleme kaydedebilirsiniz.

Oğlak burcundaki Plüton'da eğitsel ve iletişimsel konularda sizi olumlu yönde dönüştüren transitine bu yıl da devam edecek. Zekanızı, zihinsel yeteneklerinizi, ifade gücünüzü daha etkili bir şekilde kullanmayı öğreniyorsunuz. Sabırla odaklanmayı becerdiğiniz alanlarda içsel gücünüzü de kullanabilirsiniz.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Burcunuzda ilerleyen Satürn etkisiyle artık tüm ilişkilerinizde daha ciddi yaklaşımlar içine girmiş olmalısınız. Çevrenizle olan paylaşımlarınızda mantıklı davranmak, sınırlarınızı belirlemek durumundasınız. Bu zamana kadar kaçtığınız sorumluluklarla artık karşı karşıyasınız. Ciddi bir ilişki içinde bulunuyorsanız evlilik kararı alabilirsiniz. Satürn'ün engelleyen ve kısıtlayan etkisi altında aslında beraberlikleriniz veya evliliğiniz test ediliyor. 2014 sonuna kadar devam edecek bu transit bittiğinde sağlam temellere oturmuş ilişkileriniz daha da sağlamlaşırken, zayıf birliktelikler bir şekilde sona erebilir.

Oğlak burcunda 31 Ocak tarihine kadar geri hareket yapacak olan Venüs retrosunda kardeş, yakın çevre, akraba ve komşularınızla ilgili size memnuniyetsizlik veren temaları yeniden elden geçirebilirsiniz. Sevgi gezegeni geri giderken, sevdiklerimizle yanlış anlaşılmalar yaşanabilir. Venüs retro sürecinde eski arkadaşlarınız veya daha önceden tanışmış olduğunuz kişiler sizinle yeniden kontak kurabilirler. Bu retro sürecinden yeni bir aşk ilişkisine başlamamak, bir partneriniz varsa onunla nişan, nikah, düğün kararı almamak gerekiyor. Venüs retro süreci genel olarak ilişkileri gözden geçirmek için mükemmel zaman dilimleridir.

1 Mart - 24 Mayıs arasındaki Mars geri hareketi sürecinde ilişkilerinizde gerilim yükselebilir. Kontrol dışı gelişen olaylar sebebiyle partnerinizle aranızda tartışmalar çıkabilir. Sükuneti korumaya çalışmakta yarar var.

Venüs'ün burcunuzla uyumlu kaldığı dönemlerde, ilişkileriniz çok daha uyumlu ve zevkli olabilir. 5 Nisan - 3 Mayıs arasında Venüs etkisiyle aşk hayatınız canlanabilir, romantik beraberliklerden çok keyif duyabilirsiniz.

29 Mayıs - 23 Haziran arasında eşiniz veya partnerinizle güven, huzur ve mutluluk içinde hareket edebilirsiniz.

18 Temmuz - 12 Ağustos arasında yurtdışı seyahatleri, yolculuklar, yabancılar hayatınıza mutlu edici etkiler getirebilir.

5 - 29 Eylül arasında sosyal hayatınız, arkadaşlarınızla paylaşımlarınız keyif verici olacaktır.

23 Ekim - 16 Kasım arasında burcunuzda ilerleyecek olan Venüs sayesinde ilişkilerinizde kontrolü ve idareyi arzu ettiğiniz şekilde ele alabilirsiniz.

Sağlık

2014 yılının sonuna kadar burcunuzda devam edecek olan Satürn nedeniyle sağlık konularında dikkatli yaklaşımlar içinde olmalısınız. Özellikle 10 - 22 Kasım arasında doğmuş olanlar bu transitin getireceği depresif ve yalnızlık hissini de çoğaltan deneyimlerden daha fazla etkilenecekler. Şubat ve Mart aylarında 15 Kasım doğumlu Akrep'ler daha büyük risk altında olabilirler. Dişler, kemikler, romatizmal rahatsızlıklar sizi meşgul edebilir. Varsa tedavi ve kontrollerinizi aksatmamalısınız. Satürn sizden sağlık alanında ciddi ve sorumlu hareket etmenizi istiyor.

Koç burcundaki Uranüs'te Akrep ve özellikle Yükselen Akrep'leri beklenmedik rahatsızlıklar getirebilir. Gerginlik, aşırıyükü ve stres bu yıl sizi en fazla zorlayan temalar olabilir.

Burcunuzun yönetici gezegeni Mars'ın Temmuz ayına kadar devam edecek uzun transit geçişinde 1 Mart ile 24 Mayıs arası gerilimin en yüksek olabileceği ve sorumluluklarınızın size yük olacağı zaman dilimi olabilir. Daha sonrasında Mars 26 Temmuz - 13 Eylül arasında Akrep burcundan geçerken enerjiniz yükselecek ve olayları daha rahat kontrol altına almaya başlayabileceksiniz.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?

2014 yılında Merkür 6- 28 Şubat 2014 arasında; 7 Haziran - 1 Temmuz 2014 arasında ve 4 Ekim - 25 Ekim 2014 tarihleri arasında olmak üzere 3 kere geri hareket yapacak. Merkür'ün geri hareket yapacağı dönemlerde yazılı ve sözel iletişimlerde birtakım gecikmeler, aksaklıklar ve problemler gündeme gelebilir. Bu süreçte yapılan işlerin tekrar yapılması gerekebilir.

Merkür yılın ilk geri hareketini 6- 28 Şubat 2014 tarihleri arasında Balık'tan Kova'ya geri hareket yapacak. Aşk hayatınız, sevdiklerinizle duygusal paylaşımlarınız gibi konularla ilgili karmaşık düşünceler içinde olabilirsiniz. Hayattan aldığınız keyfi artırmak için değişik yaklaşımlar ve arayışlar isteğiniz çoğalabilir. Bu süreçte çocuğunuza ait konularla da ilgilenmeniz gerekebilir. Eksik kalmış işler, bitirilmesi gereken yazılı veya sözel iletişimler ön plana gelebilir. bu Merkür retrosundan yararlanabilirsiniz. Yeni karar almak veya başlangıçlar yapmak yerine, bu süreci yaratıcı çalışmalarınızı derlemek ile geçirmeniz daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

7 Haziran - 1 Temmuz 2014 arası Merkür Yengeç'ten İkizler'e geri hareket yapacak. Bu geri hareket sırasında eğitsel ve akademik çalışmalarda bazı aksaklıklar yaşayabilirsiniz. Yabancılarla ilgili temalarda, yurtdışı seyahatlerinde bazı gecikmeler söz konusu olabilir. Haziran sonuna doğru başkalarıyla birlikte hareket ettiğiniz işler veya ortaklarla ilgili ele alınması gereken hukuki konular da gündeme gelebilir. Ortak finans, banka, kredi, alacak-verecek gibi finansal alanda yoluna koyulması gereken işler ortaya çıkabilir.

Yılın son Merkür geri hareketi 4 - 25 Ekim arasında Akrep burcunda başlayacak. Sizin kendi burcunuzda gerçekleşecek bu retro sürecinde çevrenizle ilişki ve iletişimlerinizde sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Kendinizi net bir şekilde ifade etmek isterken yanlış anlaşılmalardan kaynaklanabilecek hassasiyetler olabilir. Ayrıca özel hayatınızla ilgili konulara da odaklanmanız gerekebilir. Bu dönemde dedikodulara, ikiyüzlü kişilere ve arkanızdançevirenlere çok dikkat etmelisiniz. Sırlarınızı herkesle paylaşmayın. Özel iletişimler bir şekilde ortaya çıkabilir.

2014
Akrep Burcu Geçmiş Yıllık Yorumları

Günün Melek Kartı

Meleklerinizi düşünün ve onlardan arzu ettiğiniz konuda tavsiye almak için yardım isteyin

Yükselen Burç Hesaplama

Yükselen burcumuz ilişkilerimizde takındığımız tavırları ve çevremizle olan ilişkilerimizi şekillendirir

Burç Yorumları

Burç Uyumları

Aşk hayatında burçların birbirleriyle etkileşimleri ve uyumları nasıl?

Burç Hesaplama

Doğum tarihinizi girerek hemen burcunuzu öğrenelim

Gezegenlerin Konumları

Güneş
Boğa
05° 01' 51" R
Ay
Akrep
13° 30' 13" R
Merkür
Koç
16° 00' 27"
Venüs
Koç
24° 09' 44"
Mars
Balık
25° 26' 31"
Jüpiter
Boğa
22° 40' 07"
Satürn
Balık
16° 04' 13"
Uranüs
Boğa
22° 01' 58"
Neptün
Balık
28° 44' 06"
Plüton
Kova
02° 05' 19"
Chiron
Koç
20° 20' 32"
Lilith
Başak
22° 43' 20"
True Node
Koç
15° 36' 57"
Son Güncelleme : 24/04/2024 20:50

Astroloji Gündemi

24 Nisan 2024 Akrep Burcunda Dolunay - Burçlara Etkileri 21 Nisan 2024, Pazar 24 Nisan 2024 Akrep Burcunda Dolunay - Burçlara Etkileri Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar 24 Nisan'da Akrep burcunda gerçekleşecek dolunay ile beraber yeni bir şeyler yapma... Devamını Oku >>