Başak Burcu

Başak Burcu

24 Ağustos - 22 Eylül

Başak Burcu Yıllık Burç Yorumu

2014

Başak Burcu

Ümitlerinize odaklanın

Bu yıl yüksek beklentiler içerisine girmek yerine, elinizdekilere odaklanmanız ve her zamanki çabanızı göstermeniz size çok şey kazandıracak. Özellikle 17 Temmuz tarihine kadar Yengeç burcunda kalan Jüpiter ev ve yuvaya yönelik beklentiler açısından güzel bir atmosfer sunmakta. Yılın ilk yarısında ailevi konularda, eve ait uğraşlar ve beklentiler içinde pozitif gelişmeler bekleyebilirsiniz. Bu durum belki bir ev almak olabileceği gibi, evden destek görmek ya da ev içerisinde mutluluk getirici olaylar, örneğin bir çocuk doğumu olarak da gerçekleşebilir. Olumlu beklentiler içerisinde olmak, ümitlerinize odaklanmak size verimlilik ve denge getirmekte.

Sorumluluklardan kaçan bir karakter değilsiniz, tam tersine çok çalışmaya ve özen göstermeye, hizmet etmeye uygun bir yapınız var. Bu yıl Satürn'ün 23 Aralık tarihine kadar Akrep burcunda kalıyor olması geçen yıldan devam eden işe ait süreçleri daha dengeli ve tecrübeli biçimde devam ettirmenize yardımcı oluyor. Satürn özellikle zihinsel açıdan yüklü, detay gerektiren işlerde sizi daha başarılı kılmakta. Düşüncelerinizi olumsuz noktalara çekmemeli ve aşırı eleştirel davranmamalısınız. Bu sayedehayatında daha fazla denge ve istikrar söz konusu olacaktır. Ancak 2014'ün son aylarında, özellikle Aralık ayından itibaren Yay burcuna ilerleyecek olan Satürn kariyer hayatınız açısından yeni bir döneme gireceğinizi anlatmakta.

Satürn'ün bu etkisi daha çok 2014 sonunda ve daha çok 2015 yılında etkin olacaktır ancak şimdiden hangi temaların ortaya çıkabileceğine göz atmak yararlı olacak. 23 Aralık tarihinden itibaren Satürn hem ev ve yerleşim, aile konularına daha fazla sorumluluk ve yük getirmekte, hem de iş, kariyer çizginizde bazı bitişlerle birlikte, yeni bir çıkış yapmanıza neden olacak durumlara işaret etmekte. Bu süreç 2015-2017 arasında oldukça meşgul edici olabilir ancak bir yandan da gelecek açısından hayatınıza yeni bir temel atmanıza yardımcı olacaktır. Yine bu süreçte yabancılarla ilgili konular, yerleşim ve yolculuklar da gündeme gelebilir.

Kuşkusuz burcunuzu yakından ilgilendiren diğer bir transit ise Neptün'ün Balık burcundaki uzun yolculuğu. 2011'den bu yana Neptün karşıt burcunuzdaki seyrine başladı ve uzun yıllar da Balık burcunda kalmaya devam edecek. Neptün'ün etkisi yavaş ama etkin bir şekilde ortaya çıkmaya başlıyor. Bu gezegen insanı gevşeten, dağıtan, hayallere sürükleyen ama aynı zamanda hayatımızdaki katı yapıları yavaş yavaş çözen bir etkiye sahiptir. Başak burcunun ilk günlerinde doğanlar Neptün'ün yumuşatan, esneten etkisini bir süredir yaşıyorlar. Bu yıl özellikle 27 -31 Ağustos doğumlu olan Başak'lar Neptün'ün bu dağıtıcı etkisi altındalar. Neptün çok farklı yönlerden çalışabilir. Başak gibi kurallara düşkün, çalışkan ve akılcı karakteri bile son yıllarda daha esnek, hayalci ve kabullenici kılmaya başladı. Özellikle bu tarihler arasında doğmuşsanız, bu dönemde hayatınız ilişkiler yönünde daha karmaşık hale gelmiş olabilir. Neptün size yumuşama, anlayış ve kendini adama etkisi getirmekte. Özellikle yükselen burcu Başak olanlar bu etkiyi ilişkilerinde, arkadaşlıklarında ve evlilik hayatında daha çok yaşamakta. Bu belki ilişkilerinize daha fazla merhamet ve anlayış getiriyor ve kişiliğinizi de esnetiyor. Ancak bu arada hayat yönünüz ve hedeflerinizde dağılmalar, karmaşalarla birlikte, erkek figürlerin, belki babanızla olan ilişkinizin daha belirsiz olmasına yol açıyor olabilir. Neptün'ün aşırı yönde, aldatan ve dağıtan etkisine dikkat etmelisiniz. Bu tarihlerde doğanlar sağlıklarına da daha fazla özen göstermeliler.

Pluton ise 2008 yılından bu yana Başak'ların yaratıcılık, kişisel ifade, aşk, keyifler ve zevkler evinde ilerlemekte. Bu tarihten beri yaratıcı alanda hırslarınızı daha fazla göstermek istiyor olabilirsiniz. Özellikle yükselen burcu Başak olanlar Pluton'un bu güçlendirici etkisini daha fazla hissetmekteler. Eğer 4-7 Eylül tarihleri arasında doğmuşsanız, Pluton'un getirdiği dönüştürücü gücü daha yararlı ve akıcı şekilde kullanabilirsiniz. Güçlü kişilerle bir araya gelmek,hayatının getirdiği yeni dönüşümlerden yararlanmak ve kişisel gücünüzü daha karizmatik şekilde ortaya koymanız mümkün. Pluton bu süreçte sizi daha ikna edici, güçlü ve dönüştürücü bir hale sokmakta. Bu etkileri özellikle meslek hayatınızda ortaya koyabileceksiniz.

Ayrıca yılın ikinci yarısında, 17 Temmuz'da Aslan burcuna geçecek olan Jüpiter, bu dönemde belkihayatında açık bir şekilde destek olmasa da, gururunuzu etkileyen konularda ve geçmiş kalan problemleri çözmek yönünde daha yardımcı olacak. 2014'ün ikinci yarısında kişiliğinize daha fazla kabullenme getiren, içe dönüşünüzü arttıran ve sizi ruhsal yönden arıtan temalar var. Nitekim böyle bir içe dönüşün ardından 2015'in ikinci yarısında çok daha etkin ve girişimci olabileceğiniz bir süreç başlamış olacak.

İş, para ve kariyer olanakları

2014 yılının Temmuz sonuna kadar olan dönemde Başak ve Yükselen Başak'ların en büyük odaklanma alanı maddi eksende olacak diyebiliriz. Aralık ayının ortasından itibaren Terazi burcunda ilerlemeye başlayan Mars, Başak'ları para alanında güçlü bir şekilde etkilemeye başladı. Kazançlardaki dengesizlikler, harcamaların çoğalması, beklenmedik masraflar planlı Başakları rahatsız ediyor. Maddi konuların bu kadar belirgin bir vurgu ile ön plana çıkması sizin para kazanma yeteneklerinizi daha fazla ortaya koymanızı gerektirecektir. Mücadeleyi, savaşı ve enerjik tutumu anlatan Mars'ın getirebileceği pürüzler ve fazladan uğraşlar Mars geri hareketinin yaşanacağı 1 Mart - 24 Mayıs arasındaki süreçte sizi çok fazlasıyla zorlayabilir.

Zaten şaşırtan ve beklenmedik gelişmeler yaşatan Uranüs gezegeni Koç burcunda ilerlemeye başladığı 2010 yılından beri ortak finans konularında da değişken koşullar yaşamanıza sebep oluyor. 2014 yılının ilk yarısında Mars ve Uranüs karşıt burçlarda hareket edeceği için maddi eksende ve başkalarıyla birlikte paylaşım içinde olduğunuz para konularında beklenmedik çalkantılar yaşayabilirsiniz. Objektivite gerektiren diyaloglar, uzlaşma yaratmak için çaba sizin ana gündeminize oturabilir. Gelir ve gider dengesini koruyabilmek için gereğinden fazla efor harcamanız, çalışmanız gerekebilir. Emin olmadan girişimde bulunmayın. Para konularında da beklemediğiniz engellerle veya kayıplarla karşılaşma ihtimali yüksek olacağı için daha hazırlıklı olmalısınız.

Şans getiren ve koruyucu etkilere sahip olan Jüpiter gezegeni 2014 yılının Temmuz ortasına kadar Yengeç burcunda ilerlemesi size sosyal ortamlardan ve grup çalışmalarından gelecek imkanlar olduğunu gösteriyor. Değişik organizasyonlar, faaliyetler ve iletişimsel bağlantılar sayesinde sosyal ağınızı genişletebilirsiniz. İleriye yönelik hedeflerinizi gerçekleştirmek için aileye ait konularda huzur ortamı oluşturmaya yönelik paylaşımlar olabilir.

Ağustos 2014 itibarı ile maddi eksende süregelen stresler ve engeller hafifleyerek size rahatlama getirmeye başlayacaktır. Bu dönemde Jüpiter'in de Aslan burcuna ilerlemesi kendi iç dünyanıza dönerek, ruhsal olarak arınma ve temizlenme içine girmenize yardımcı olacaktır. Yılın ikinci yarısında hayatınızda kalıplaşmış olan duyguları ve endişeleri aşmaya başlayabilirsiniz. Bunu yapabilmeniz için kendi iç sesinize çok daha fazla kulak vermeniz gerekiyor.

2014 yılı bu hızlı gelişmeler ile başlarken aslında sizi pasifize eden ve gerektiği yerde insiyatif alarak hareket etmenize engel olan yoğun Neptün transiti de devam etmekte bulunuyor. Dağıtan, gevşeten, katılıkları çözen etkilere sahip Neptün gezegeni karşıt burcunuz olan Balık'ta ilerlerken sizi özellikle ikili ilişkiler, evlilik ve ortaklıklar alanında fark ettirmeden yumuşatıyor. Olumlu yönüyle bakarsak gerginlikleriniz ve endişeli yaklaşımlarınızdan arınabilirsiniz. Ancak olumsuz anlamıyla da duygusal olarak bağlanmış olduğunuz kişilerle paylaşımlarınızda sınırlarınızı belirlemekte zorlanabilir, kullanılmaya açık hale gelebilirsiniz. Özellikle 28 -29 -30 Ağustos doğumlu Başaklar Neptün'ün çözülme ve psikolojik hassaslık getiren etkisinden bu yıl daha yoğun etkilenecekler.

Satürn'ün Akrep burcunda bu yıl da devam edecek olan transiti zihinsel olarak odaklandığınız konularda ciddi ve sorumlu yaklaşımlar içinde olacağınızı gösteriyor. Yakın çevrenizle olan paylaşımlarınız ciddi testlerden geçebilir. İletişimsel alanda gecikmeler, anlaşmalarda zorluklar yaşanabilir. Anlaşmalar, görüşmeler zihninizi fazlasıyla meşgul edebilir. Aşırı analitik olmak, endişeli düşünce kalıplarından sıyrılamamak sizi depresif hale sokabilir. Bu transit etkisi yıl sonuna kadar devam edecek. Somut başarılar elde edebilmek için zekanızı daha verimli şekilde kullanmalısınız.

Plüton'un sizin gibi toprak elementi olan Oğlak burcundaki transiti yıl genelinde 4 - 5 - 6 Eylül doğumlu Başak'ların kişisel güçlerini daha iyi kullanarak kendilerini geliştirmelerine ve yaratıcı yönlerini hayata aktarmalarına yardımcı olacaktır. Aynı zamanda aşk hayatınızda, keyif aldığınız çalışmalarınızda ve çocuklarla ilgili konularda daha hırslı, istekli ve arzulu olabilirsiniz.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Ocak ayı sonuna kadar Oğlak burcunda geri gitmekte olan Venüs sizi aşk hayatınız ve keyif aldığınız konularda etkiliyor. Eski sevgililer, bitmiş aşklar bir şekilde karşınıza çıkıyor olabilir. İlişkileriniz ve sevgilinizle paylaşımlarınızda varsa sorunları çözmek için 31 Ocak'a kadar olan zaman dilimini kullanabilirsiniz. Venüs retrosunun devam edeceği bu tarihe kadar yeni bir ilişkiye başlamaktan kaçınmanızda yarar var. Aşk gezegeni geri giderken söz, nişan ve nikah kararı almak ve uygulamak hiçbir şekilde önerilmez. Sevgi gezegeni retro iken alınan kararlardan sonra pişmanlık duyma ihtimali oldukça yüksektir. Bu süreçte aşk hayatınızı ve partnerinle ilişkinize odaklanabilir, olumlu yönde eksikleri tamamlayabilirsiniz.

Akrep burcunda transitine devam eden Satürn sizden yakın çevre paylaşımlarınızda da daha sorumlu davranmanızı talep ediyor. Kardeş, kuzen veya akraba ilişkileriniz ciddi testlerden geçiyor olmalı. 2014 yılının sonuna kadar devam edecek bu kısıtlayıcı transit sizin daha gerçekçi yaklaşımlar içinde olmanızı ve sınırlarınızı belirlemenizi gerektiriyor. Çünkü ortaklaşa alanda devam eden Neptün transiti sizi duygusal olarak bağ kurduğunuz kişilerle olan ilişkilerinizde daha gözü kapalı davranma durumuna sokuyor olabilir. Farkında olmadan fazla taviz verebilir, kullanılabilirsiniz. Bu durumda Satürn Akrep burcundan sizin birlikte hareket ettiğiniz kişilerle olan ilişkilerinizin de sağlamlığını test ediyor. Zayıf bağlara sahip paylaşımlar sona erme aşamasına gelebilir.

Öte yandan 2014 yılında Temmuz sonuna kadar Yengeç burcunda ilerleyecek olan Jüpiter size ileriye yönelik ideallerinizi gerçekleştirmek yönünde güzel fırsatlar getirecektir. Yeni bir aile kurabilir veya var olan aile ortamınız içindeki paylaşımları artırabilirsiniz. Arkadaş ilişkilerinizde de yepyeni oluşumlar söz konusu olabilir. Yılın ilk yarısında sosyal hayatınızdaki hareket ve bereket sayesinde yeni arkadaşlıklar kurma imkânlarına sahip olabilirsiniz.

Yıl genelinde Venüs'ün burcunuzdan geçeceği 5 - 29 Eylül tarihleri arasında kendinize olan güveniniz artabilir. Etrafınızla ilişkileriniz size çok keyif verebilir, yeni ve değişik kişilerle bir araya gelebilirsiniz.

Ayrıca 29 Mayıs - 23 Haziran döneminde ve 23 Ekim - 16 Kasım döneminde sosyal hayatınızda, arkadaşlarınızla paylaşımlarınızda ve çevresel koşullarınızda pozitif etkiler altında olacaksınız.

26 Ekim - 5 Aralık tarihleri arasında Mars transiti etkisiyle aşk hayatınızda ve eğlence amaçlı paylaşımlarınızda daha hırslı ve enerjik davranışlar sergileyebilirsiniz. Tutku ve heyecan getirici deneyimler söz konusu olabilir.

Sağlık

2014 yılında Plüton'un burcunuzla yaptığı destekleyici açı sizi genel anlamda güçlü kılıyor. Ancak sağlığınızı zorlayabilecek transitlerden en önemlisi Neptün'ün karşıt burcunuzdan yapmakta olduğu transit olacaktır. Özellikle 28 - 29 - 30 Ağustos doğumlu Başak'lar bu yıl halsizlik, baş dönmesi, yorgunluk gibi şikayetler yaşayabilirler. Gücünüz çekiliyormuş gibi hissedebilir, tembellik hissiyle daha az hareket etmeyi tercih edebilirsiniz. Yanlış teşhis veya ilaç kullanımından kaynaklanabilecek karışıklıklar yaşayabilirsiniz.

Öte yandan 1 Mart - 24 Mayıs tarihleri arasında yaşanacak olan Mars geri hareketi ve bu süreçteki Uranüs etkileşimleri sizin dikkatsizlik veya dalgınlıktan kaynaklanabilecek kazalara açık olabileceğinize işaret ediyor.

Yıl genelinde 5 Mart - 5 Nisan arasındaki süreçte sağlık konularıyla ilgilenebilir, daha olumlu hizmet alabilirsiniz.

Ancak 26 Temmuz ile 13 Eylül arasında Mars etkisiyle zihinsel olarak çok yorulabilir, iletişimsel konulardan kaynaklanabilecek gerginliklere açık olabilirsiniz. 5 - 29 Eylül döneminde Venüs'ün burcunuzdan geçerken olumlu etkiler almaya başlayıp, kendinizi daha iyi ve mutlu hissedebilirsiniz.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?

Merkür 2014 yılında 6- 28 Şubat 2014 arasında; 7 Haziran - 1 Temmuz 2014 arasında ve 4 Ekim - 25 Ekim 2014 tarihleri arasında 3 kere geri hareket yapacak. Merkür'ün geri hareket dönemlerinde birtakım gecikmeler, aksaklıklar, sıkışmalar ve tekrarlar gündeme gelebilir. Merkür geri giderken yapılan işlerin tekrar yapılması gerekebilir. İletişimlerinizde daha anlayışlı davranmalısınız.

Yılın ilk Merkür geri hareketi 6- 28 Şubat 2014 arasında Balık burcunda başlayıp Kova burcunda sona erecek. Bu geri hareket süresince ortaklıklar, ikili ilişkiler,ile alakalı her türlü paylaşımlarınızda karmaşık durumlar ortaya çıkabilir. Karşınıza gelen kişilerle akılcı ve mantıklı bir platformda iletişim kurmakta zorluk yaşayabilirsiniz. Net olmayan durumlar, anlaşılmaz gecikmeler, akıl karışıklığı yaratan diyaloglar çalışma ortamınıza negatif etkiler yaratabilir. Şubat ayındaki tüm yazılı ve sözel iletişimlerinizde de daha mantıklı, davranmaya çalışmalısınız; yanlış hareket etme riski fazla olabilir.

7 Haziran - 1 Temmuz 2014 tarihleri arasında Merkür Yengeç burcundan İkizler burcuna doğru geri hareket yapacak. Bu retro sürecinde toplumsal platformdaki paylaşımlarınıza, sosyal hayatınıza veya mesleki konulara daha fazla odaklanabilirsiniz. Kariyer ve ev hayatınızla ilgili yaşam alanlarından düzenleme yapmanız gerekebilir. Yazılı ve sözel paylaşımlarda, organizasyonel çalışmalarda veya hukuki konularda birtakım gecikmeler yaşanma ihtimaline karşı daha hazırlıklı olmalısınız. Önemli işlerinizi Merkür retrosundan önce bitirmenizde büyük yarar var.

4 Ekim 2014 - 25 Ekim 2014 tarihleri arasında Merkür Akrep burcunda ve geri hareket yapmaya başlayacak ve Terazi burcuna doğru gerileyecek. Bu geri hareket sürecinde özellikle iletişimsel alanda gecikmeler, sıkışma ve daralmalar yaşayabilirsiniz. Yakın çevre, akraba veya arkadaşlarla her türlü yazılı ve sözel aktarımlarda problemler söz konusu olabilir. Yanlış anlaşılmalar veya verilen sözlerin zamanında yerine getirilememesi Ekim ortasından itibaren maddi alanı da etkileyebilir. Ödemelerde veya gelmesi beklenen alacaklarda gecikmeler olabilir.

2014
Başak Burcu Geçmiş Yıllık Yorumları

Günün Melek Kartı

Meleklerinizi düşünün ve onlardan arzu ettiğiniz konuda tavsiye almak için yardım isteyin

Yükselen Burç Hesaplama

Yükselen burcumuz ilişkilerimizde takındığımız tavırları ve çevremizle olan ilişkilerimizi şekillendirir

Burç Yorumları

Burç Uyumları

Aşk hayatında burçların birbirleriyle etkileşimleri ve uyumları nasıl?

Burç Hesaplama

Doğum tarihinizi girerek hemen burcunuzu öğrenelim

Gezegenlerin Konumları

Güneş
Boğa
07° 24' 33" R
Ay
Yay
14° 14' 48"
Merkür
Koç
16° 05' 37"
Venüs
Koç
27° 10' 30"
Mars
Balık
27° 19' 49"
Jüpiter
Boğa
23° 14' 05"
Satürn
Balık
16° 17' 48"
Uranüs
Boğa
22° 10' 14"
Neptün
Balık
28° 48' 45"
Plüton
Kova
02° 05' 48"
Chiron
Koç
20° 28' 57"
Lilith
Başak
22° 59' 36"
True Node
Koç
15° 29' 45"
Son Güncelleme : 27/04/2024 07:30

Astroloji Gündemi

24 Nisan 2024 Akrep Burcunda Dolunay - Burçlara Etkileri 21 Nisan 2024, Pazar 24 Nisan 2024 Akrep Burcunda Dolunay - Burçlara Etkileri Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar 24 Nisan'da Akrep burcunda gerçekleşecek dolunay ile beraber yeni bir şeyler yapma... Devamını Oku >>