Yay Burcu

Yay Burcu

23 Kasım - 21 Aralık

Yay Burcu Yıllık Burç Yorumu

2014

Yay Burcu

Rahatlayacaksınız!

Son bir yıldır, 2013 Ekim'inden bu yana kariyerinize ve hayattaki genel amaçlarınıza yönelik konularda oldukça riskli, dağıtıcı ve kafa karıştırıcı bir süreçten geçmektesiniz. 2014 bu soru işaretlerinin sonlandığı ve kendinizi toparlayabileceğiniz bir yıl olabilir. Sözünü ettiğimiz süreç henüz tam anlamıyla bitmiş olmasa da, 2014 yılının Aralık ayından itibaren önünüzde daha net ve gerçekçi bir gündem meydana gelmeye başlayacak. Bu dönemde, Satürn'ün Akrep burcunda ilerlemesi 2012'nin son aylarından itibaren bazı elde olmayan koşullar, kontrol kaybı ve endişelere yol açmış olabilir. Bu durum özellikle yükselen burcu Yay olanlar için önemli riskler ve huzursuzluklar getirmişti. Gizli durumlar, beklemeler, belirsizlikler, elde olmayan nedenler yüzünden oldukça yıprandınız, belki de kötülüklerle karşılaştınız. Bu yeni yılda, sözünü ettiğimiz konularda toparlama özellikle yılın ikinci yarısında belirgin hale gelmeye başlayacak, ancak kuşkusuz bu süreçte daha sabırlı olmaya çalışmalısınız. Özellikle Mars'ın geri gideceği 1 Mart- 20 Mayıs tarihleri arasında gelecek hedeflerinizde, gruplar içerisinde ve sosyal alanda kendinize yeni bir plan yaratmak için çaba sarfedebilirsiniz. Bu dönemde akılcı olmak gerekiyor.

Özellikle 17 Temmuz'dan itibaren burcunuzun yöneticisi olan Jüpiter'in Aslan burcuna ilerlemesi sizin için harika olacak. Şans ve gelişme olanakları yeniden doğarken, üzerinizdeki sıkıntılardan kurtulmaya başladığınızı görebileceksiniz. Yılın ilk yarısında fırsatlar daha çok ortaklaşa konulardan, ortaklı finansal işlerden, miras ya da kredi işleri gibi konulardan, belki ailevi kaynaklardan gelebilir. Ancak bu fırsatlar bir yandan da bazı endişeler ya da tam olarak rahat hareket edemediğiniz durumlar da getirmiş olabilir. Halbuki 17 Temmuz sonrasında kendinizi daha özgür ve güvende hissedebileceğiniz, hayattan yeniden keyif almaya başlayacağınız koşullar doğmakta. Jüpiter'in bu destekleyici transiti özellikle yabancılarla ilgili konularda, gerekgerekse özel hayatınızda daha hızlı ilerleme imkanları sunmakta. Yolculuklar, eğitsel fırsatlar, düşüncelerinizi daha kolay yayabileceğiniz ve tanınabileceğiniz koşullar öne çıkmakta. Bu sayede kişiliğinizi daha parlak ve dikkat çekici biçimde ortaya koyabileceksiniz.

26-30 Kasım doğumlu Yay'lara ise önemli uyarılarımız olacak. Eğer bu tarihler arasında doğmuşsanız, Neptün'ün dağıtan, belirsiz ve karmaşık kılan etkisi altındasınız. Çoğu zaman Neptün'ün etkisini açık bir şekilde göremeyiz ve bu süreç içerisinde yüksek beklentilere ve hayallere açık dururuz. Hayal kurmak güzel olsa da, Neptün'ün sert açısı hayat yönümüzde belirsizliklere, ne istediğimize bir türlü karar verememeye ve sürekli arayış içerisinde kalmaya neden olur. Durum böyle olunca, bu dönemde bazı Yay'lar kimlikleri, kendilerine güvenleri konularında çok soru işareti ile karşılaşabilirler. Ayrıca bu süreç kadınlar açısından eşleri ya da baba figürleri ve genel olarakhayatında yöneticileri ile olan ilişkilerde de belirsizlikler, hayal kırıklıkları söz konusu olabilir. Bu nedenle, 26-30 Kasım doğumlu Yay'lar için 2014 biraz karmaşık ve belirsiz bir şartlar getirmekte.

1-9 Aralık doğumlu Yay'lar ise 2014 boyunca Uranüs'ün canlandıran ve yenileyen etkisi altında olacaklar. Uranüs bizi uyandıran, resetleyen, daha farklı düşünme ve bakış açıları kazandıran, olayları tüm çıplaklığı ile görmemizi sağlayan bir güçtür. Uranüs'ün destekleyici açısı altında özellikle kişisel yaratıcılık alanında, kendinizi daha bağımsız, bireyci hatta eksantrik ifade etme olanağı bulabilirsiniz. Değişik sürprizler ve değişime açık durduğunuz koşullar özellikle yaratıcı konularda, aşkta, keyif ve eğlence getiren konularda gündeme gelebilir. Yükselenleri Yay olanlar da bu temaları 2010'dan bu yana yaşamaktalar. Sürpriz aşklar, heyecanlar ve çocuklarla ilgili gelişmeler hayatınıza daha büyük bir heyecan taşıyor olabilir.

Özellikle yükselen burcu Yay olanlar açısından 2008 yılından bu yanave para konularında daha fazla mücadele söz konusu. Bu süreç 2015'e kadar mesleki alanda gerekli değişiklikleri yapabilmeniz açısından sizi sürekli uyanık tutmakta. Para kazanmak konusundaki hırs ve mücadele isteğinizi daha yaratıcı kılacak imkanlar ve kimi zaman da zorunlu değişiklikler bulabilirsiniz.

İş, para ve kariyer olanakları

Son yıllarda mesleki konularda istediğiniz kadar yükselmekte ve başarılı olmakta zorlanıyor olabilirsiniz. Satürn'ün Akrep burcundaki bu yıl da devam edecek olan transiti sizi elinizde olmayan sebeplerden kaynaklanan birtakım gelişmeleri nasıl karşılayacağınız konusunda test etmeye devam edecek. 2012 yılının son aylarından itibaren olayların gidişatını kontrol etmeniz daha da zorlaştı. Özellikle içinde ortaklıklar ve maddi paylaşımlar olan konularda krizler yaşanabilir. Önceki yıllarda yaptığınız mesleki girişimler içinde riskli ve sağlam olmayan işler varsa, bu yıl gereken düzeltmeleri yapmak sizi oldukça uğraştırabilir. 23 Aralık 2014'ten sonra burcunuza geçecek olan Satürn artık hayatınızla ilgili sorumlulukları ciddi bir şekilde üstlenmenizin zamanı geldiğine işaret edecek.

2014 yılı genelinde 27 - 28 - 29 Kasım doğumlu Yay'lar kariyer ve eve ait dengeleri oturtmakta daha fazla akıl karışıklığı ve yönsüzlük yaşayabilirler. Balık burcunda ilerleyen Neptün'ün yapacağı sert etki sebebiyle yaşam temellerine ait konularda doğru adımlar atmak pek kolay olmayabilir. Aslında bu transit sizin katı yönlerinizi daha yumuşatma ve kabullenme yönünde sizi olumlu etkileyebilir. Ancak işlerin karmaşıklık veya dağılma yönüne gitmesini de engellemeniz gerekiyor. Bu sebeple içinde yaratıcılık ve ruhsal tatmin olan temalara hayatınızda yer vermeye başlarken, büyük hayaller peşinde koşmamanız gerektiğini de unutmamalısınız. Gerçekçi olmayan hayallere kapılmak sizin daha sonra büyük hayal kırıklıkları yaşamanıza sebep olabilir.

Yaratıcı yönlerinizi ortaya çıkarmak ve etrafınızla ilişkilerinize aktarmak yönünde sizi rahatlatan Uranüs desteği bu yıl da devam edecek. Özellikle 30 Kasım ile 8 Aralık arasında doğmuş olan Yay'lar hayatlarında daha heyecanlı ve eğlenceli sürprizlerle karşılaşabilirler. Kişisel becerilerinizi daha renkli ve orijinal bir şekilde çevrenizle paylaşabilirsiniz. Yaratıcı çalışmalarınızı yeteneklerinizle birleştirme yönünde çaba gösterebilirsiniz. Bu bağlamda Nisan ve Aralık aylarındaki sert Uranüs/Plüton açıları biraz zorlayıcı olabilir.

Yeteneklerinizi değerlendirmek ve kazançlarınızı artırmak yönündeki hırsınızı sistemli ve düzenli bir çalışma temposu içinde verimli kullanmaya çalışmalısınız. Plüton transiti sizi yoğun bir mücadele ve güç savaşı içine çekebilir. Ancak gücü kullanırken kontrolü elden bırakmamalı ve yanlış yollara sapmamalısınız.

Yılın ilk yarısındaki birçok retro hareket girişimlerinizde çeşitli gecikmeler yaşamanıza sebep olabilir. Özellikle 1 Mart - 24 Mayıs arasındaki Mars geri hareketi süresince grup çalışmalarınızda, organizasyonel faaliyetlerinizde, ve sosyal hayatınızda sizi uğraştıran bazı engellerle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Şans gezegeni Jüpiter Temmuz ayına kadar size ortak finans alanında destek vermeye devam edecek. Bankalarla olan işlerinizde, kredi veya sigorta konularında, ortaklı yatırımlarda kazançlarınız iyi düzeyde olabilir. Ancak buna güvenip fazla harcama ve masrafa girmemeye de dikkat etmelisiniz. Temmuz sonundan itibaren Jüpiter Aslan burcuna ilerleyecek. Bu transit yurtdışını, yabancıları, seyahatleri, akademik çalışmaları ve medyayı ilgilendiren alanlarda sizi olumlu yönde destekleyecektir. Yılın ikinci yarısında bakış açınızı genişletebilir, değişik insanlarla bir araya gelebilir ve düşüncelerinizi daha iyi yayabilirsiniz. uluslar arası konular, daha fazla yolculuklar ve yeni insanlar size yeni açılımlar getirebilir. Sonraki yıllarda tüm bunları gelişmeleri kariyer alanınıza da aktarabilirsiniz.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Yay ve Yükselen burcu Yay olan kişiler son 2 yıldır aşk hayatlarında heyecanlı ilişkiler deneyimlemekteler. Koç burcunda ilerleyen Uranüs'ün özgürlük ve değişimler getiren enerjisi 2014 yılında 1 - 8 Aralık arasında doğmuş olan Yay'ların ayaklarının yerden kesilmesini sağlayabilir. Tabi değişimlere açık olmak demek hızlı başlayan ve birden biten ilişkilerin de hayatınızda yer almasına sebep olabilir.

Evli Yay'lar ve Yükselen Yay'lar arasında çocuk sahibi olma planları kuranlar beklenmedik bir anda hamilelik haberi alabilirler. Ancak Uranüs çalkantı ve beklenmedik olaylarla yakın alakalı olduğu için, hamilelik konularında beklenmedik sonlanmalar yaşam riski de bulunabilir, dikkatli olmakta yarar var.

Yılın ikinci yarısından sonra Jüpiter'in destekleyici etkisiyle yurtdışı seyahatleri, yabancı kişi veya kültürlerle alakalı konular size çok keyif verebilir. Yeni insanlarla tanışabilir, ani başlayan ilişkiler hayatınıza heyecan katabilir.

Venüs ve Mars gezegenlerinin burcunuzla uyumlu açılar kurduğu dönemlerde aşkta daha kolay mutlu olabilir, ilişkilerinizi geliştirebilirsiniz.

2014 yılının Temmuz ayına kadar Terazi burcunda kalacak olan Mars transiti tüm Yay'ların sosyal hayatını ve gruplarla paylaşımlarını hareketlendirecektir. Arkadaş çevreniz, birlikte organizasyonlar içinde yer aldığınız kişilerle olan paylaşımlarınız hayatınızda odak noktası oluşturabilir. Ancak 1 Mart ile 24 Mayıs arasındaki Mars retro döneminde gruplarla olan ortak çalışmalarınızda birtakım engellerle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu durum da beklenmedik problemler veya tartışmalar yaşanmasına sebep olabilir.

5 Mart - 5 Nisan arasında Kısa seyahatlere çıkabilir, yeni arkadaşlıklar kurma imkânlarına sahip olabilirsiniz. Bu dönemde kardeşler, akrabalar ve komşular olan paylaşımlarınız Venüs'ün pozitif etkisi altında olacaktır. Ancak aynı döneme denk gelen Mars retrosundan kaynaklanabilecek aksaklık ve problemler sizi uğraştırabilir.

3 - 29 Mayıs arasındaki dönemde Venüs'ün güzel desteğiyle aşk hayatınız hareketlenecektir.

23 Haziran - 18 Temmuz tarihleri arasında evlilik, ortak paylaşımlar ve ikili ilişkileriniz Venüs'ün güzel etkisi altına girecektir. Bu dönemde partnerinizle daha uyumlu hareket edebilirsiniz.

12 Ağustos - 5 Eylül tarihleri arasında yurtdışı seyahatleri, yabancı kişi ve ülkelerle ilgili konularda daha cesur, girişken ve enerjik yaklaşımlar içine girebilirsiniz.

29 Eylül - 23 Ekim arasında Venüs içinde bulunduğunuz sosyal gruplarla olan paylaşımlarınızda parlamanızı sağlayacaktır. Aynı zamanda şans gezegeni Jüpiter'in de desteğiyle sizi mutlu edecek tutku ve heyecan getirici deneyimler söz konusu olabilir.

16 Kasım - 10 Aralık arasında Venüs burcunuzda ilerlerken, ikili ilişkilerinizde ve çevresel koşullarınızda pozitif etkiler altında olacaksınız. . Bu durum ilişkiler eksenini olumlu etkileyecek, evlilik veya beraberliklerinizi de güçlendirecektir.

Sağlık

2014 yılında dikkat etmeniz gereken en önemli etkiler Neptün'ün Balık burcundaki transitinden ve Satürn'ün Akrep burcundaki transitinden gelebilir.

27 - 28 - 29 Kasım doğumlu Yay'lar yıl genelinde ilaç kullanımına dikkat etmeliler. Dalgınlık, dikkatsizlik, halsizlik gibi şikayetler ve alkol kullanımından kaynaklanabilecek rahatsızlıklar olabilir. Bazı şikayetlerinize teşhis koymak bile kolay olmayabilir.

Ayrıca aşırıyükü ve kontrol edemediğiniz gelişmeler üzerinizde stres ve baskı yaratabilir. Ortaklı konulardan gelebilecek güç çekişmeleri ve inatçı yaklaşımlar da stres kaynağı olabilir. Kendinize fazla yüklenmemeli, olayları akışında kabul ederek daha iyimser yaklaşımlar içinde olmaya çalışmalısınız.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?

2014 yılında Merkür 6- 28 Şubat 2014 arasında; 7 Haziran - 1 Temmuz 2014 arasında ve 4 Ekim - 25 Ekim 2014 tarihleri arasında 3 kere geri hareket yapacak. Merkür'ün su elementlerinde başlayacak olan bu geri hareket dönemlerinde birtakım gecikmeler, aksaklıklar, sıkışmalar ve tekrarlar gündeme gelebilir. İletişimlerinizde daha anlayışlı davranmalısınız. Merkür geri giderken yapılan işlerin tekrar yapılması gerekebilir.

Merkür 6- 28 Şubat 2014 arasında Balık burcunda geri hareketine başlayarak Kova burcuna doğru geri gidecek. Bu Merkür retrosunda öncelikli olarak yaşam temellerinizi oluşturan temalara odaklanmanız gerekebilir. Ev, yuva, aile ve yerleşim yerine ait konularda karışıklıklar yaşanabilir. Neptün'ün de aynı bölgede olması kararsızlık veya yanlış anlaşılmaların daha fazla olabileceğine işaret ediyor. Aile büyükleri ve ebeveynlerinizle ilgili temalarla alakalı eksik kalmış işler, bitirilmesi gereken yazılı veya sözel iletişimler, paylaşımsal konular daha ön plana gelebilir.

7 Haziran - 1 Temmuz 2014 arası Merkür geri hareketine Yengeç burcunda başlayacak ve İkizler burcuna doğru geri gidecek. Bu zaman zarfında başkalarıyla ortaklık içinde olduğunuz maddi konularda bir takım aksaklıklar yaşayabilirsiniz. Ortak finans, banka, kredi veya miras gibi parayla ilgili işlerde karışıklıklar, yanlışlıklar veya yoluna koyulması gereken durumlar ortaya çıkabilir. Haziran'ın son haftasına doğru partner veya ortaklarla ilgili ele alınması gereken konular gündeminize daha fazla gelebilir.

Yılın son Merkür retrosu 4 Ekim - 25 Ekim 2014 arası Akrep burcunda başlayacak. Ekim ayı genelinde özel hayatınızla ilgili konulara daha fazla odaklanabilirsiniz. Elde olmayan sebeplerden kaynaklanan kayıplar, yanlışlıklar sizi zor durumda bırakabilir; gizli iletişimler bir şekilde ortaya çıkabilir. Kontrolünüz dışında gelişen olaylar sosyal hayatınızda birtakım aksaklıklar yaşamanıza sebep olabilir. Tutulmaların da yaşanacağı Ekim ayında dedikodulara ve arkanızdançevirenlere çok dikkat etmelisiniz.

2014
Yay Burcu Geçmiş Yıllık Yorumları

Günün Melek Kartı

Meleklerinizi düşünün ve onlardan arzu ettiğiniz konuda tavsiye almak için yardım isteyin

Yükselen Burç Hesaplama

Yükselen burcumuz ilişkilerimizde takındığımız tavırları ve çevremizle olan ilişkilerimizi şekillendirir

Burç Yorumları

Burç Uyumları

Aşk hayatında burçların birbirleriyle etkileşimleri ve uyumları nasıl?

Burç Hesaplama

Doğum tarihinizi girerek hemen burcunuzu öğrenelim

Gezegenlerin Konumları

Güneş
Boğa
05° 57' 25" R
Ay
Akrep
25° 19' 12"
Merkür
Koç
15° 58' 56"
Venüs
Koç
25° 20' 05"
Mars
Balık
26° 10' 38"
Jüpiter
Boğa
22° 53' 19"
Satürn
Balık
16° 09' 33"
Uranüs
Boğa
22° 05' 11"
Neptün
Balık
28° 45' 55"
Plüton
Kova
02° 05' 32"
Chiron
Koç
20° 23' 49"
Lilith
Başak
22° 49' 40"
True Node
Koç
15° 34' 33"
Son Güncelleme : 25/04/2024 19:40

Astroloji Gündemi

24 Nisan 2024 Akrep Burcunda Dolunay - Burçlara Etkileri 21 Nisan 2024, Pazar 24 Nisan 2024 Akrep Burcunda Dolunay - Burçlara Etkileri Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar 24 Nisan'da Akrep burcunda gerçekleşecek dolunay ile beraber yeni bir şeyler yapma... Devamını Oku >>