Terazi Burcu

Terazi Burcu

23 Eylül - 23 Ekim

Terazi Burcu Aylık Burç Yorumu

Aralık 2023

Terazi Burcu

Sevgili Teraziler ve yükselen burcu Terazi olanlar, 4 Aralık'ta yönetici gezegeniniz Venüs'ün burcunuzda ayrılıp Akrep burcuna geçmesiyle deneyimlerinizi kazanca ve hayat tarzına dönüştüreceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Sevdiğiniz insanları ve konuları fark edeceğiniz, onların da size ulaşmasını sağlayacağınız bir süreç olabilir. Güven veren her şeye, herkese çekilebilirsiniz. Bu size kendinize has zevklerinizi belirleme ve bunları yaşayabileceğiniz alanlar oluşturma konusunda önemli fırsatlar getirebilir. Mutlu olmanın omuzlarınızda bir yük olduğunu değil, bedeninizle ve ruhunuzla bir parçanız olduğunu kabul etmelisiniz. Bunu kabul etmekte zorlandığınız, kafanızın karıştığı ya da şüpheye düştüğünüz durumların gerçek bir mutluluk olmadığıyla yüzleşebilirsiniz. Bundan kaçmayın. Kalbini kurtaranın hayatını kazanacağı bir dönemdesiniz, bu fırsatı iyi değerlendirin. Yatırım veya keyfi amaçlı harcamalar gündeminize gelebilir. İyi hissettiren, stratejik gördüğünüz konularda fazlaca cömert olabilirsiniz. Fiziksel ve psikolojik olarak daha iyi hissetmek için hem bedeninize hem de ruhunuza büyük harcamalar yapabilirsiniz. Maddi bir sorun yaşamamak, manevi olarak bir suistimal edilmeyle karşılaşmamak adına daha kontrollü olmanızda fayda var. Seçici olduğunuzu düşünseniz de, seçtiğiniz alan ne kadar sınırlı olsa da aynı sınırı sizin de tanımanız ve buna göre davranmanız gerektiğini unutmamalısınız.

6 Aralık'ta Neptün'ün Balık burcundaki geri hareketini sonlandırması, günlük akışınızı hızlandırabilir. Sorumluluk almaktan çekindiğiniz zamanların sonuna geldiniz. Çünkü artık kendinizi, çevrenizi ve yapmanız gerekenleri daha iyi biliyorsunuz. Bunları aşan konuların sizden fiziksel ve mental açıdan çok şey götürdüğünü bilmeli ve buna göre hareket etmelisiniz. İşinizi, size verilen değeri, sorumluluklarınızı ve bunları yapabilme gücünüzü kaybedeceğinize dair korkuların yersiz olduğunu görebilirsiniz. Eksiğinizin, yanlışınızın olduğu konuları bu korkulardan ayırt ederek telafi, geliştirme çabasına girebilirsiniz. Bu da size işinizi daha iyi noktaya çıkarma, maddi kazanımlarınızı arttırma, hayatınıza yeni bir düzen getirme konusunda önemli fırsatlar sunabilir. Açık bir zihin, sağlıklı bir yapıya sahip olduğunuz sürece bu fırsatları en güzel şekilde kullanabilirsiniz. Dolayısıyla sağlığınıza ve dış görünüşünüze de gereken özeni göstermelisiniz. Doktor kontrolleri, beslenme alışkanlıkları, dikkat ve konsantrasyon dağıtan konuları ihmal etmeyin.

13 Aralık'ta Yay burcunda gerçekleşecek yeniay ile hem sosyal açıdan hem de eğitim açısından zengin ve yoğun bir döneme girebilirsiniz. Kendinize yeni bir yol çiziyorsunuz. Daha özgüvenli ve yapabileceklerinize inanan biri olmanın bir getirisi olarak, çevrenizin desteğini ve ilgisini de üzerinize çekebilirsiniz. Yolculuklar,görüşmeleri, aile/arkadaş ziyaretleri, eğitim ve kamplar gibi etkinliklerle vakit geçirebilirsiniz. Maddi kazanımlarınız artabilir, bu da beraberinde fazlaca harcama getirebilir. İyi bir amaçla da olsa bu harcamaları kontrol altında tutmaya çalışmanız, ilerisi için sizi risklerden koruyacaktır. Yasal ve hukuki konular önemli olabilir. Bir dava ya da hak arama konusu olmasa bile, yazılı başvuru süreci gerektiren işleriniz için daha fazla zaman ayırmanız gerekebilir. Bu konuda üzerinize düşeni hakkıyla ve doğru bir şekilde yapmaya çalışmalısınız. Yakın çevrenize, arkadaşlarınıza karşı duyarlılığınız artabilir. Daha çok zaman geçirmek ve onlar için bir şeyler yapmak isteyebilirsiniz. Aşırı dozun getireceği zararlar olabileceğini, suistimal edilme ihtimalini göz önünde bulundurursanız herhangi bir olumsuzluk karşısında aşırı tepki vermenizin de önüne geçebilirsiniz. Şanslısınız, bunun farkında olarak yaşadığınızda karşılaştığınız her şeyin size hizmet edecek bir tarafı olduğunu göreceksiniz.

13 Aralık'ta Oğlak burcundaki Merkür'ün geri hareketine başlaması, aile büyüklerinizle ilgili konuları gündeme getirebilir. Sağlık sorunları, miras ve hukuki işlemler, alım satımla ilgili konularda uğraşmanız gerekebilir. Sorumluluğu sizin üstleneceğiniz durumlar doğduğunda tam olarak hangi aşamada olduğunuza, elinizdeki imkanlara dikkat etmelisiniz. Kaygılanmak insani olsa da bu kaygıyı büyütmeden, riskler için tedbir amaçlı kullanmayı öğrenmelisiniz. Bir haber alabilir, geçmişteki bir konu yeniden canlanabilir, ailenizle ilgili önemli bilgiler öğrenebilirsiniz. Doğru bir muhakeme ile bunların getireceği zararı önleyebilirsiniz; sağduyuyu elden bırakmayın. Evinizle ilgili aciliyeti olmayan düzenlemeleri yapabilir, eşyalarınızı kontrolden geçirebilirsiniz. Yüksek maliyetli harcamalar, gayrimenkul işlemleri gibi konularda mümkünse beklemelisiniz. Her şey sıralı ve zamanlı olsun isteyebilirsiniz ancak bu istek bazen hata yapmanıza neden olabilir. Sabredin, mantığınızı kullanın ve hayatın sizin için uygun gördüğü sıralamayı anlayarak yaşayın.

Güneş'in 22 Aralık'ta Oğlak burcuna geçişi ile beraber ev almak, evinizle ilgilenmek, maddi konuları yönetmek gibi konularla ilgilenebilirsiniz. İhtiyaçlarınızın farkında olacağınız için ne yapacağınız, nasıl bir planla ilerleyeceğinizi belirlemeniz de kolay olacaktır. Evden çalışma, aile destekli işler yapma,gereği ev düzeninde değişiklikler gibi konularla ilgilenebilirsiniz. Kontrat yenileme, farklı bir çevreye geçme ya da kendi evinizi alma gibi gelişmeler yaşanabilir. Güneş'in geri hareketteki Merkür ile kavuşmasını da hesaba katarak bu gibi işlemlerde daha dikkatli olmanızda fayda var. Resmi kurumlar, imzalı işler, görüşmeler, para transferleri, aile içindeki nakit akışında aksamalar yaşama ihtimaliniz olabilir. Konunuz, gündeminiz ne olursa olsun henüz kesinleşmeyen hiçbir şeyin kararını almamaya çalışın. Evde daha güvenli ve rahat bir düzen kurmak isteyebilirsiniz. Elektronik cihazlar, diğer ev eşyalarının tadilatı ve bakımlarıyla ilgilenebilir, artık miadı dolanları ayıklayabilir, kullanmadıklarınızı geri dönüşüme aktarabilirsiniz. Sade ve kullanışlı bir hayat kurma isteğinizi, aile içi ilişkilere taşıyabilirsiniz. Aile büyükleriyle yapacağınız konuşmalar, hane geliriniz, ailenizin talep ve ihtiyaçları gündeminizde yer bulabilir. Özellikle taşınma ya da alım satım gerektiren konularda ortak bir fikir bulmanız gerekebilir. Yapıcı ve mantıklı çözüm önerileriyle bu süreci daha rahat geçirebilirsiniz.

27 Aralık'ta Chiron'un Koç burcunda ileri harekete geçişi ile kurduğunuz ilişkileri daha farklı bir gözle mercek altına alabilirsiniz. Her ilginin bir sevgi işareti olmadığını, acele etmemeniz gerektiğini kabul ediyorsunuz. Bu sizin için zor olabilir ama retro dönemindeki tutumlarınız şimdi her şeyi değiştirebilir. Yaşadıklarınızı gözardı etmeyin, yaptığınız hataları ya da size yapılan hataları anlamaya çalışın. Kendinizle mutlu olmanın önüne geçen, sizi tek başınıza bir şey yapmaktan alıkoyan, imkanlarınızı ve değerlerinizi suistimal eden insanlardan sıyrılacak özgüvene kavuşuyorsunuz. Daha doğrusu, bu özgüvene sahip olduğunuzu idrak ediyorsunuz. Hayatınıza bir insan almadan önce sadece sevginin değil, saygı ve anlayışın da karşılıklı olması gerektiğini bilerek hareket etmelisiniz. İş hayatında bir arada olduğunuz insanlara, hukuksal mücadele verdiğiniz kişilere de benzer davranışları sergileyebilirsiniz. Sizin duruşunuzun değişmesi onların da dikkatini çekecek ve bir değişime gitmelerinin önünü açacaktır.

27 Aralık'ta Yengeç burcundaki dolunay ile kariyerinizi etkileyecek kararları netleştirmeye başlayabilirsiniz. Bazı kararları istemeden, mecbur kalarak vermiş olabilirsiniz. Ancak dolunay etkilerinde iken, bunun gerekli ve önemli olduğunu fark edebilirsiniz. Yaptığınız iş, geliriniz, bulunduğunuz ortam konusunda yenilikler yapmanız gerekebilir. Bu değişikliğin haberini ya da sinyalini daha önce aldıysanız, şu an geldiğiniz noktanın farkında olarak ilerlemelisiniz. Parasal konular, aile ile yapılan işlerdeki mal/kazanç paylaşımları, diğer maddi sorumluluklar konusunda hesabınızı iyi yapmalısınız. Gecikmeli borçlara, alınması gereken ödemelere göre plan yapmanız gerekebilir; mevcut durumunuzu bilerek hareket etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

29 Aralık'ta yönetici gezegeniniz Venüs'ün Yay burcuna geçmesiyle beraber düşünceleriniz ve bunlarla ilgili uygulamalarınız hız kazanıyor. Kabuğunuzdan, sınırlarınızdan çıkıyorsunuz. Bu sınırdan çıkma işi sadece metafor değil, fiziksel olarak da yolculuklar yapabileceğiniz, yeni yerler görüp farklı imkanlarla karşılaşabileceğiniz bir dönemdesiniz. Dolayısıyla bunun için gerekli araçlarınızı, eşyalarınızı ve evraklarınızı da hazırlamanız gerekecektir. Merkür retrosunun hala devam ettiğini unutmadan, önleminizi alarak daha dikkat ederek hareket etmenizde fayda var. 2024'ün ilk haftaları bu konuda daha rahat sonuç almanıza imkan tanıyabilir. Bu süreç içerisinde üzerinde çalıştığınız işleri doğru seçmeli ve doğru hazırlık yapmalısınız. Kitap, sosyal medya, danışmanlıklar, e ticaret gibi konularda şansınız yüksek olabilir. Bunları bizzat yapan olmasanız da, yapan birileriyle tanışabilir ve katkıda bulunabilirsiniz. Bu durum, kendi yapabileceklerinize de ilham olabilir. Duygusal ve sosyal etkileşimlere açıksınız; alacağınız teklifleri değerlendirmeye çalışın.

Motivasyon Sözü: “Siz bir hayale doğru ilerlerken, hayal de size doğru hareket ediyordur.”

Aralık 2023

Günün Melek Kartı

Meleklerinizi düşünün ve onlardan arzu ettiğiniz konuda tavsiye almak için yardım isteyin

Yükselen Burç Hesaplama

Yükselen burcumuz ilişkilerimizde takındığımız tavırları ve çevremizle olan ilişkilerimizi şekillendirir

Burç Yorumları

Burç Uyumları

Aşk hayatında burçların birbirleriyle etkileşimleri ve uyumları nasıl?

Burç Hesaplama

Doğum tarihinizi girerek hemen burcunuzu öğrenelim

Gezegenlerin Konumları

Güneş
Boğa
09° 57' 13" R
Ay
Oğlak
18° 41' 05"
Merkür
Koç
16° 43' 10"
Venüs
Boğa
00° 24' 04"
Mars
Balık
29° 21' 03"
Jüpiter
Boğa
23° 50' 38"
Satürn
Balık
16° 31' 57"
Uranüs
Boğa
22° 19' 10"
Neptün
Balık
28° 53' 36"
Plüton
Kova
02° 06' 07"
Chiron
Koç
20° 37' 53"
Lilith
Başak
23° 17' 02"
True Node
Koç
15° 22' 10"
Son Güncelleme : 29/04/2024 22:20

Astroloji Gündemi

24 Nisan 2024 Akrep Burcunda Dolunay - Burçlara Etkileri 21 Nisan 2024, Pazar 24 Nisan 2024 Akrep Burcunda Dolunay - Burçlara Etkileri Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar 24 Nisan'da Akrep burcunda gerçekleşecek dolunay ile beraber yeni bir şeyler yapma... Devamını Oku >>