Başak Burcu

Başak Burcu

24 Ağustos - 22 Eylül

Başak Burcu Yıllık Burç Yorumu

2016

Başak Burcu

Bu yıl Başaklar şans ve fırsatlar gezegeni Jüpiter'in burçlarında 9 Eylül'e kadar kalacak olması nedeniyle oldukça şanslı olacaklar. Hayatlarına yeni gelişim ve olgunlaşma fırsatları katacaklar. Özellikle evlilik, ikili ilişkiler,ortaklıkları ve kariyer alanında önemli gelişmeler kaydedecekleri bir yıldalar. Bekar Başaklar evlilik kararı alabilir, süregelen ilişkilerini ciddi kararlarla geleceğe taşıyabilir veya evli Başaklar birlikteliklerini daha sağlam ve mutlu bir temele oturtmak için ilişkilerine eğilebilirler. Çocuk sahibi olarak ailelerini genişletmek isteyebilirler. Jüpiter'in geçtiğimiz 12 Ağustos'tan başlayarak burcunuzda kalacağı bir yıl boyunca daha sosyal, gelecek hedefleri belirlediğiniz, geleceğe daha umutla baktığınız bir sene olacak. Dış görünümünüzü değiştirebilir, sağlığınıza ve bakımınıza daha fazla özen göstermek isteyebilirsiniz. Bu dönemde beslenmenizi daha doğal ve vitaminli ürünlerle destekleyebilirsiniz. Jüpiter genişleten büyüten bir gezegen olduğu için bu dönemde kilo almak söz konusu olabilir, bunu göz önünde bulundurarak spora ağırlık verebilirsiniz.

Bu sene Satürn Yay Burcu geçişi sürecinde ev, aile, özel hayat, ebeveynlerle ilişkiler teması odak noktanız olacak. Ev ortamınız, aile yaşamınız ve ebeveynlerle ilişkileriniz temel test ve deneyim alanınızı oluşturacak. Bazı Başaklar bu yıl ev almak veya satmak isteyebilirler. Evlerini tadilat yapıp yenileme çalışmalarına girebilirler. Ailenizin veya ebeveynlerinizden birinin bakımı, sağlığı veya maddi olarak sorumluluğunu üstlenmek durumunda kalabilirsiniz. Özel hayatınızı korumak, ev içinde daha özgür olmak veya kendinize özel bir alan belirlemek için çaba gösterebilirsiniz. Evden çalışmak isteyen Başaklar için verimli bir dönem olabilir. Aile üyeleri ile ilişkiler daha ciddi, gerçekçi ve yeni bir farkındalıkla ele alınabilir. Özellikle Satürn'ün 24 Mart-13 Ağustos ve Mars'ın 17 Nisan- 29 Haziran tarih aralığında yapacağı geri hareket döneminde ailenizle ve yerleşiminiz ile ilgili konularda özenli ve temkinli ilerlemekte fayda olacak. Aile içi anlaşmazlıklar ortaya çıkabilir. Anne-baba veya aile büyüklerinin sağlık konuları ile ilgilenmek gerekebilir. Bu tarihlerde taşınmak ev değiştirmek ev almak ve satmak daha zor olacaktır.

2016 yılının Güneş ve Ay Tutulmaları'nın Başak Burcu'na etkileri?

Bu yıl tutulma mevsimi Mart ve Eylül aylarında yer alacak. Burcunuzda iki tutulma gerçekleşecek. İlki 9 Mart tarihinde Balık Burcu'nda, evlilik, ortaklık ve sosyal yaşamınızı temsil eden alanda yer alacak. Bu tutulma ilişkiler arenasında sizi daha fazla fedakarlık yapmaya, özverili davranmaya itecek koşullara işaret edebilir, hayır diyemediğiniz için zamanınızdan ve enerjinizden fedakarlık edebilirsiniz. Bu dönemde ortak projelerde yer almak için girişimde bulunabilirsiniz. Eşinizle veyaortaklarınızla ortak kararlar alırken bir tarafın kararsızlığı veya dağınıklığı nedeniyle beklenmedik duygusal stresler ortaya çıkabilir. Bekar Başaklar bu dönemde beklenmedik ilişki başlangıçları yaşayabilirler. Evli Başaklar evliliklerini daha mükemmel ve işlevsel kılacak bir düzene oturtmak için kararlar alabilirler. Yine de beklenmedik ilişki kırılmalarına karşı temkinli olmakta fayda var. 23 Mart'ta Terazi Burcu'nda gerçekleşecek Ay Tutulması para ve kazançlar alanınızda gerçekleşecek. Mali kaynaklarınızı dengeli harcamak ve paranızı biriktirmek kendi zevklerinize ve estetik konulara para harcayabilmek üzere bütçenizi dengelemek isteyebilirsiniz. 1 Eylül tarihinde Başak Burcu'nda gerçekleşecek Güneş tutulması sizin için oldukça belirleyici bir dönemin başlangıcını temsil ediyor. Bu dönemde yeni bir yaşam hedefi, kariyer seçimi yapabilir, evliliği sürdürme, bitirme veya başlatma kararı alabilirsiniz. Başak Tutulmaları genellikle endişeli, kuruntulu, fazla detaycı ve kılı kırk yararak düşündüğümüz zamanları sembolize eder. İlişkilerinizi daha net gerçekçi ve pragmatik bir biçimde değerlendirerek mantıklı kararlar almak isteyeceksiniz. Kafanıza uymayan sizi artık mutlu etmeyen sizi endişeye sürükleyen yaşam temalarından kurtulmak isteyebilirsiniz. Size daha pratik ve bereketli geleceğini düşündüğünüz bir seçim yapabilirsiniz. Elbette bu bir iş, bir ilişki veya ortaklıkla ilgili olabilir. Her neyse temanız bu alanda yeni bir başlangıç yapmak için fırsatınız olacak. 16 Eylül'de ise Balık Burcu'nda ve evlilik ortaklıklar ve sosyal ilişkileri temsil eden alanda bir de Ay Tutulması gerçekleşecek. Demek ki bu yıl bu ilişkiler, evlilik veortaklıkları teması sizin birincil konunuzu teşkil ediyor. Aldığınız kararları duygusal nedenlerden mi, yoksa mantığınızı mı kullanarak aldığınızla ilgili bir farkındalık yaşayabilirsiniz. İlişkilerde kendinizden ne kadar fedakarlık ettiğinizi test edecek gelişmeler yer alabilir.

2016 Yılında Merkür Retro'sunun Başak Burcu'na etkileri

Burcunuzun göksel temsilcisi Merkür'ün geri hareketleri sizin için önemlidir. Bu yıl da Merkür her zamanki gibi üç kez geri hareket yapacak. İlki 5-25 Ocak tarihlerinde Kova Burcu'nda sizin iş, çalışma, günlük hayat ve sağlık alanınızda yer alacak. Bu dönemdeile ilgili görüşmelerin sonuçlarını almakta zorlanabilirsiniz. İş ortamındaki iletişim, yazışma, sözleşme vearkadaşları ile ilişkilerde ekstra dikkatli olmakta fayda var. Kalp, damar ve dolaşım ile ilgili rahatsızlığı olan Başakların bu dönemde sağlıklarına biraz daha fazla itina göstermeleri gerekebilir. Merkür, 27 Nisan-22 Mayıs tarihleri arasında Boğa Burcu'nda geri gidecek ve sizin yolculuklar, akademik çalışmalar, basın-yayın, tanıtım, multi-medya alanınızda yer alacak. Bu dönemde yapacağınız yolculuklar, tanıtım çalışmaları ve yayınlar alanında ekstra dikkatli yol almakta fayda var, bu alanda yapacağınız çalışmalarda plan ve girişimlerde gecikme erteleme yer alabilir. Hukuki süreçlerde yazışmalar, sözleşmeler çerçevesinde iletişimin net ve detayların belirgin bir biçimde ele alınması gerekir. Vize, ulaşım ve nakil konularında karmaşa çıkabilir. Merkür bu yıl son kez 30 Ağustos-22 Eylül tarihleri arasında Başak Burcu'nda geri gidecek. Sizin burcunuzda geri hareket yapacak, yönetici gezegeninizin bu dönemde hayatınıza imajınızı, hayat yönünüzle ilgili kararları, ilişkilerde takındığınız tutumu odak noktanız haline getirecek etkiler yansıtacaktır. Bu dönemde partner ve ortakla iletişiminizde eleştirel ve aşırı kuruntulu bir tutum benimsememek iyi olur. Anlaşmalar ve sözleşmeler yapılacaksa satır aralarına dikkat etmek gerekir. İlişkiler alanında alınacak kararların retro bitiminde tekrar üzerinden geçmek ve netleştirmek gerekebilir. Dış görünümünüzü değiştirecek adımlar atmak veya estetikle ilgili konularda retro bitimini beklemek akıllıca olacak.

2016
Başak Burcu Geçmiş Yıllık Yorumları

Günün Melek Kartı

Meleklerinizi düşünün ve onlardan arzu ettiğiniz konuda tavsiye almak için yardım isteyin

Yükselen Burç Hesaplama

Yükselen burcumuz ilişkilerimizde takındığımız tavırları ve çevremizle olan ilişkilerimizi şekillendirir

Burç Yorumları

Burç Uyumları

Aşk hayatında burçların birbirleriyle etkileşimleri ve uyumları nasıl?

Burç Hesaplama

Doğum tarihinizi girerek hemen burcunuzu öğrenelim

Gezegenlerin Konumları

Güneş
Boğa
00° 11' 03" R
Ay
Başak
13° 57' 24"
Merkür
Koç
17° 21' 07"
Venüs
Koç
18° 01' 56"
Mars
Balık
21° 35' 42"
Jüpiter
Boğa
21° 31' 32"
Satürn
Balık
15° 35' 31"
Uranüs
Boğa
21° 45' 25"
Neptün
Balık
28° 34' 21"
Plüton
Kova
02° 03' 51"
Chiron
Koç
20° 03' 14"
Lilith
Başak
22° 10' 15"
True Node
Koç
15° 37' 08"
Son Güncelleme : 19/04/2024 21:31

Astroloji Gündemi

19 Nisan 2024 Boğa Burcunda Güneş - Burçlara Etkileri 18 Nisan 2024, Perşembe 19 Nisan 2024 Boğa Burcunda Güneş - Burçlara Etkileri Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar 19 Nisan'da Güneş burcunuzdan ayrılıp Boğa burcuna geçtiğinde durulmanın ve çalışm... Devamını Oku >>