İkizler Burcu

İkizler Burcu

22 Mayıs - 21 Haziran

İkizler Burcu Yıllık Burç Yorumu

2014

İkizler Burcu

Yeteneklerinizi en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz

Bu yıl yakın çevrenizden alacağınız desteklerle, yeteneklerinizi daha iyi değerlendirebileceğiniz fırsatlar var. Özellikle 30 Mayıs - 7 Haziran arasında doğmuş olanlar yapacakları yaratıcı ve orijinal çalışmalarla hayatlarına yeni bir düzen getirecekler. 2010'dan bu yana burcunuzla uyumlu açıda kalan Uranüs sizi gelecek yönünde daha heyecanlı ve yenilikçi kılıyor. Bu açı altında gelecek beklentilerinizi yeniden canlandırıyor ve kendiniz için yepyeni şeyler yapmak istiyorsunuz. İçerisinde olduğunuz gruplar, arkadaşlıklar ve sosyal platformlarda kendinizi geliştirebileceğiniz pek çok imkan var. Uranüs sayesinde kendinizi resetleyebilir ve yeni bir gelecek için hevesle ilerleyebilirsiniz. İlginç arkadaşlıklar ve gruplar hayatınıza renk ve canlılık getirmekte.

Kuşkusuz 2011'den bu yana burcunuzla dinamik bir açı kuran Neptün, pek çok İkizler'in hayatına yeni arayışlar ve değişik algılar getirmekte. Neptün'ün bu açısı aslında oldukça dağıtıcı ve karmaşa getirici de olsa, sizi şimdi kendinizi dünyevi sorumluluklardan kurtulmak için ilginç hatta garip beklentiler içerisine sokmakta. Özellikle 25-29 Mayıs doğumlu olan İkizler Neptün'ün pasiflora etkisine çok dikkat etmeli. Bu dönemdehayatından sıkılma, dağınıklık, anlamsızlık duygusu yanında kendinizi ruhsal anlamda fazlasıyla kaptırdığınız durumlarla da karşı karşıyasınız. Bazı İkizler burcunda olanlar da otorite ya baba figürleri ile, ya da kadınlar açısından erkeklerle, eşleri ile olan ilişkilerinde dağılma, hayal kırıklıkları ve daha fazla kabullenme içerisine girmekteler. Aslında bu süreçte Neptün size zekanızdan çok sezgilerinizi kullanmanızı ve elde olmayan durumları da kabullenmenizi öğütlemekte. Bunun tersi yöne gidenler ise doğal olarak kararsızlık, hayal kırıklığı hatta depresyon içine girebiliyorlar. Bu nedenle hayatınıza daha fazla anlam ve bütünlük hissi kazandırabilmek için ruhsal yönü güçlü olan yeni uğraşlar edinmeniz çok iyi olacak.

Şans ve gelişmeyi açıklayan Jüpiter ise 16 Temmuz'a kadar kazançlar ve harcamalar evinizde kalmaya devam edecek. Bu nedenle yılın ilk yarısında yeteneklerinizi kazanca dönüştürebileceğiniz fırsatlar var. Para gelişinde rahatlamalar ve şanslar da söz konusu ancak bu transit altında harcamalarınızı da dengeli kılmaya bakmalısınız. Ayrıca bu dönemde evden, aileden gelebilecek imkanları da iyi kullanabileceksiniz. Yılın ikinci yarısında Jüpiter bu kez sizi eğitim ve öğrenim alanında olumlu şekilde destekleyecek. Zekanızı ve bilginizi yaratıcı biçimde ortaya koyabilir, eğitsel alanda başarılar gösterebilirsiniz. Öğrenciler açısından özellikle destekleyici olan bu süreçte, yolculuklar, yabancılarla ilgili konular da daha keyifli hale gelebilir. Daha çok yolculuk ve sık sık ziyaretlerin gündeme geldiği işler söz konusu olabilir.

İş ortamında ise Satürn'ün getirdiği yükleri dengeli biçimde kullanmaya bakmalısınız. Özellikle yükselen burcu İkizler olanlar için bu dönemde son derece meşgul edici ve yorucu olabilir. Çoğu zaman sağlığınıza da gereken önemi vermelisiniz. Ancak yıl sonunda 23 Aralık'tan itibaren Satürn'ün karşıt burcunuza ilerleyecek olması sizi özellikle daha ciddi kılacak yeni bir sürecin ortaya çıkmaya başladığını gösterecek. Bu etkileri yılın ikinci yarısından itibaren hissetmeye başlayabilirsiniz ancak açık etkileri daha çok yıl sonunda ve özellikle 2015'te ortaya çıkacaktır. Bu yeni dönemde bazı beklemeler ve işlerinizle ilgili sabır göstermeniz durumlar söz konusu olacak. Kendinizi anlatmak için sabırlı ve disiplinli hareket etmelisiniz. Satürn'ün karşıt açısı altında, 2014 sonunda ve 2015'te bazı projelerinizi yeniden gözden geçirmek durumunda kalabilirsiniz. İş hayatında yön değişiklikleri de söz konusu olabilir.

İş, para ve kariyer olanakları

Şimdiye kadar işlerinin büyük kısmını hızlı ve kıvrak zekalarına güvenerek ilerleten İkizler ve Yükselen İkizler geçen yıldan itibaren daha fazla çalışmaya başladır. Bunun sebeplerinden biri 2013 yılının ortasına kadar burçlarında kalan şans gezegeni Jüpiter sayesinde karşılarına güzel fırsatlar çıkmış olmasıydı. Eğer bu fırsatları güzel değerlendirmeyi başardıysanız, 2014 yılının Temmuz ayına kadar olan süreçte kazançlarınızın da olumlu yönde artacağının da farkında olmalısınız. Yılın ilk yarısında para ile ilgili konularda şanslısınız. Ancak her şeyi büyüten ve genişleten Jüpiter sayesinde harcamalarınız da büyümüş olabilir. Bu sebeple geliriniz ile giderleriniz arasındaki dengeyi mutlak surette kurmalısınız. Yoksa yılın ikinci yarısından sonra gelirinizdeki azalma olursa, harcamalar size borç olarak geri dönebilir.

İkizler ve Yükselen İkizler'in daha fazla çalışmak durumunda kalmasının ikinci ve esas sebebi ise Akrep burcunda ilerleyen Satürn'ünyükünüzü artırmasından geliyor. 2014 yılının sonuna kadarortamınızda, çalışma koşullarınızda ciddi yaklaşımlar içinde olmanız gerekiyor. Satürn'ün etkisini yavaşlatıcı, geciktirici ve fazla sorumluluk yükleyici şekilde hissedebilirsiniz. Görevlerinize sabırla odaklanmak size uzun vadede başarı kapılarını aralayacaktır. Ancak sizi tatmin etmeyen, memnun olmadığınız bir işte çalışıyorsanız, bu transit etkisinde işyerinizle yollarınızı ayırma kararı da alabilirsiniz. Satürn transitihayatıyla ilgili sorunları, ağıryükünü anlattığı gibi; tam tersi işsizliği de anlatabilir.

2014 yılında meslek ve kariyer hedefleriniz yönünde ideallerinize doğru ilerlemek isterken biraz sağlam adımlar atmayı tercih etmenizde yarar var. Balık burcundaki transitine devam eden Neptün gezegeni size akıl karışıklığı, yön belirlemekte zorlanma ve hatta gevşeklik göstererekdisiplininin kopma getirebilir. Bu kariyeri negatif etkileyebilecek etkileri özellikle 26 - 27 - 28 Mayıs doğumlu İkizler daha fazla hissedecekler. İşyerinizde sizden kıdemli kişilerle, güçlü pozisyondaki kişilerle ilişkilerinizde belirsizlikler olabilir. Gereksiz fedakarlık yapmaktan kaçınmalı, kendinizi kurban durumuna sokmamalısınız. Bu enerjiyi olumlu yönde kullanarak kendinizi ruhsal yönden çok iyi geliştirebilirsiniz.

2014 yılında enerji ve mücadele gezegeni Mars Terazi burcunda Temmuz ayına kadar kalacak. Yaratıcı yeteneklerinizihayatınıza ve çevrenize aktarma yönünde bu transiti olumlu şekilde kullanabilirsiniz. Ancak Mars'ın geri hareket yapacağı 1 Mart - 24 Mayıs arasındaki dönemde iyi organize olmalı, daha planlı davranışlar içinde olmaya gayret etmelisiniz. Beklenmedik gelişmelerden kaynaklanan gecikmeler veya gerginlikler uğraştırıcı olabilir.

Oğlak burcundaki Plüton sizi ortak finansal alandaki güç mücadelelerinin içinde tutmaya devam ediyor. Banka, kredi, sigorta gibi konularda kazançları çoğaltmak ve kendinizi üstün bir pozisyona taşımak için hırslı davranışlar içine girebilirsiniz. Maddi alanda yılın ilk yarısında gelirleriniz tatmin edici olabilir. Ancak Temmuz sonrasındaki dönemde aynı gelir seviyesi olmazsa borç içine girebilirsiniz. ortak finansal alanla ilgili konular stres kaynağı olabilir, üzerinizde baskı yapabilir. Burada denge kurmak için Satürn'ünhayatınıza daha ciddi tutunmanız yönünde getirmekte olduğu tecrübelerden yararlanmanız akılcı bir yaklaşım olacaktır.

26 Temmuz - 13 Eylül arasındakonularına ve çalışma hayatınıza daha fazla odaklanmak, mesai harcamak zorunda kalabilirsiniz.

26 Ekim - 5 Aralık arasında da ortak finansal alanda rekabet ve güç savaşları olabilir. Baskı altına girebilirsiniz.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Koç burcunda ilerleyen Uranüs sosyal ortamlarda ve arkadaş çevrenizde size popülerlik katmaya bu yıl da devam edecek. Birden başlayan veya sona eren arkadaşlıklar yaşayabilirsiniz.

Ancak İkizler ve Yükselen burcu İkizler olan kişiler 2014 yılının Temmuz ayına kadar enerji gezegeni Mars'tan oldukça fazla etki alacaklar. Terazi burcunda uzun bir süre kalacak olan Mars, sizin aşk, zevkler ve hobiler gibi keyif aldığınız konuları kapsayan yaşam alanınıza hareket katacak. İkili ilişkilerinizde sizi meşgul edecek yeni sürprizler ile karşılaşmaya hazırlanabilirsiniz. Sosyal hayatınızda da ani gelişmeler olabilir, ilgilenmeniz gereken yeni temalar gündeminize gelebilir.

Mars transitiyle enerjilerin yükseldiği aşk hayatınızda dengeleri korumak adına en fazla zorlanabileceğiniz süreç Mars geri hareketinin olacağı 1 Mart - 24 Mayıs tarihleri arasında olabilir. Bu dönemde partnerinizle ilişkinizde tansiyon yükselebilir. Ani ve fevri davranışlar olabileceği gibi öfke birikimi, ardından da öfke patlamaları yaşanabilir. Huzur ortamı oluşturmak ve uzlaşma yaratmak için çabalamak sizi yorabilir. Kendinizi istediğini şekilde ifade etmeye çalışmak bile yıpratıcı olabilir. Ortaya çıkan ve sizi uğraştıran konularda suların durulması Temmuz sonunu bulabilir.

Venüs yıl genelinde burcunuzla uyumlu açılar kurarken, hayattan daha fazla keyif alabilirsiniz.

5 Mart - 5 Nisan arasında dönem seyahatler, yurtdışı bağlantılı konular ve akademik çalışmalar bakımında olumlu bir dönem olacaktır.

3 - 29 Mayıs arasında arkadaşlıklar ve grupla paylaşımlarınız pozitif etki altında olacaktır. Ancak Mars retrosunu da göz önüne alırsak sosyal hayatınızda oldukça yüksek enerjiler söz konusu olacaktır.

23 Haziran - 18 Temmuz arasında Venüs sizin burcunuzda ilerlerken özgüveniniz yükselecektir. Bu süreçte yeni beraberlikler ve tanışmalar söz konusu olabilir. Jüpiter'in de Aslan burcuna ilerleyecek olması, hayatınıza giren veya halihazırda var olan kişilerle evlilik planı dahi yapabileceğinizi gösterebilir.

12 Ağustos -5 Eylül arasında yakın çevrenizle keyifli paylaşımlar içine girebilirsiniz. 29 Eylül - 23 Ekim arasında da Venüs etkisiyle aşk hayatınız renkleniyor, beraberlikleriniz olumlu etkiler altına giriyor.

Sağlık

Akrep burcunda ilerleyen Satürn transiti nedeniyle sağlığınızla ilgili konularda ihmalkar olmamalısınız. Genel kontrollerinizi geciktirmeden yapmalı, varsa tedavilerinizi gerektiği şekilde yaptırmalısınız. Satürn transiti nedeniyle kemikler, iskelet sistemi veya dişlerle ilgili şikayetleriniz çoğalabilir. En ufak bir şikayetinizde gereken ciddiyetle doktor kontrolünden geçmelisiniz. Sağlık alanında korkularınız varsa, bu transit etkisinde korkularınızla da yüzleşmeniz gerekebilir.

İkizler ve Yükselen İkizler olan kişiler 2014'te dalgınlık, dikkatsizlik kaynaklı rahatsızlıklardan da şikayet edebilir. Özellikle 26 - 27 - 28 Mayıs doğumlu İkizler burcundan olanlar baş dönmesi, halsizlik, yorgunluk gibi konularla alakalı sağlık sorunları yaşayabilir. Yıl genelinde bedensel sağlığınızı güçlendirecek takviyeler alabilirsiniz. Neptün etkisi olduğunda alkol, ilaçlar ve kimyasallar çok daha dikkatli kullanılmalıdır.

26 Temmuz ile 13 Eylül arasında Mars'ın da Satürn ile aynı burçta ilerleyecek oluşu sağlık ile ilgili konulara daha fazla odaklanmanızı gerektirebilir. Çalışma hayatınızda artan yükler artan gerginlikler anlamına gelebilir. Gevşemeye ve rahatlamaya çalışmanızda yarar olabilir.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?

Burcunuzun yönetici gezegeni Merkür 2014 yılında 3 kere geri hareket yapacak. Merkür'ün 6- 28 Şubat 2014 arasında; 7 Haziran - 1 Temmuz 2014 arasında ve 4 Ekim - 25 Ekim 2014 tarihleri arasında geri hareket yapacağı dönemlerde birtakım gecikmeler, aksaklıklar, sıkışmalar ve tekrarlar gündeme gelebilir. İletişimlerinizde daha anlayışlı davranmalısınız. Merkür geri giderken yapılan işlerin tekrar yapılması gerekebilir.

İlk olarak 6- 28 Şubat 2014 tarihleri arasında Merkür Balık'tan Kova'ya doğru geri hareket yapacak. Bu retro sürecinde kariyer hedeflerinize ve mesleki konulara daha fazla odaklanabilirsiniz. İş ve ev hayatınızla ilgili yaşam alanlarından düzenleme yapmanız gerekebilir. Yabancı ülkelerle veya kişilerle olan iletişimlerinizde sıkıntılar söz konusu olabilir. Seyahat detayları, otel rezervasyonları, yabancılarla ilgili temalar veya hukuki konularda birtakım gecikmeler yaşanma ihtimaline karşı daha hazırlıklı olmanızda yarar var.

7 Haziran 2014 ile 1 Temmuz 2014 tarihleri arasında Merkür Yengeç'ten İkizler'e doğru geri hareket yapacak. Bu Merkür retrosu sizi maddi konularda etkileyebilir. Kazancınızı yükseltmek için daha fazla çaba harcamanız gerekebilir, kazandığınız paranın elinize ulaşmasını gecikebilir. Ödemelerde hatalar olabilir. Maddi alanda eksik kalmış işler, bitirilmesi gereken yazılı veya sözel iletişimler, paylaşımsal konular daha ön plana gelebilir.

4 Ekim 2014 ile 25 Ekim 2014 tarihleri arasında Akrep burcunda başlayacak bu yılın son Merkür retrosunda çalışma hayatınız, işinize ait konularda birtakım aksaklıklar yaşayabilirsiniz. İş arkadaşlarınız ile paylaşımlarınızda; yazılı veya sözel iletişimlerinizde yanlış anlaşılmalar yaşanabilir. Yarım kalmış projeleri yeniden ele alabilirsiniz. Merkür retro sürecinde yeni birbaşvurusu yapmaktan, yeni bir çalışma ortamına geçmekten veya yenibağlantısı kurmaktan kesinlikle kaçınmalısınız. Önceden başlamış olankonularıyla ilgili gelişmeler olabilir ancak yenikonularında daha sonra aksaklıklar yaşanabilir.

2014
İkizler Burcu Geçmiş Yıllık Yorumları

Günün Melek Kartı

Meleklerinizi düşünün ve onlardan arzu ettiğiniz konuda tavsiye almak için yardım isteyin

Yükselen Burç Hesaplama

Yükselen burcumuz ilişkilerimizde takındığımız tavırları ve çevremizle olan ilişkilerimizi şekillendirir

Burç Yorumları

Burç Uyumları

Aşk hayatında burçların birbirleriyle etkileşimleri ve uyumları nasıl?

Burç Hesaplama

Doğum tarihinizi girerek hemen burcunuzu öğrenelim

Gezegenlerin Konumları

Güneş
Boğa
12° 12' 34"
Ay
Kova
20° 42' 10"
Merkür
Koç
17° 42' 28"
Venüs
Boğa
03° 15' 51"
Mars
Koç
01° 08' 30"
Jüpiter
Boğa
24° 23' 11"
Satürn
Balık
16° 44' 09"
Uranüs
Boğa
22° 27' 09"
Neptün
Balık
28° 57' 47"
Plüton
Kova
02° 06' 14"
Chiron
Koç
20° 45' 44"
Lilith
Başak
23° 32' 30"
True Node
Koç
15° 20' 46"
Son Güncelleme : 02/05/2024 06:06

Astroloji Gündemi

2 Mayıs 2024 Plüton Kova Burcunda Retro - Burçlara Etkileri 1 Mayıs 2024, Çarşamba 2 Mayıs 2024 Plüton Kova Burcunda Retro - Burçlara Etkileri Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar 2 Mayıs’ta Plüton Kova burcunda retro yapıyor. Sosyal çevreniz ve geleceğe dönük ya... Devamını Oku >>