Terazi Burcu

Terazi Burcu

23 Eylül - 23 Ekim

Terazi Burcu Yıllık Burç Yorumu

2014

Terazi Burcu

Yılın ilk yarısında dikkat !

Bu yıl sizin için çok hareketli geçeceğe benziyor. Gerek kendi burcu, gerekse yükselen burcu Terazi olanlar için önemli girişimlerin, mücadelelerin ve son derece iniş çıkışlı durumların yaşanabileceği bir döneme ilerlemekteyiz. Bu gelişmeler özellikle ev ve ailevi konuları, evliliği, kariyer konularını ve ortaklıkları çok yakından etkilemekte. Bazı proje ve girişimlerinizin hemen gerçekleşmemesi durumunda sabırlı davranabilmeli ve soğukkanlılığınızı kaybetmemelisiniz.

Özellikle 1 Mart- 20 Mayıs tarihleri arasında savaş gezegeni Mars'ın geri hareket edecek olması bu döneme dikkat etmenizi gerektiriyor. Ayrıca 15 Nisan'da gerçekleşecek olan Ay tutulması ve 29 Nisan'daki Güneş tutulması da yılın en dikkat çekici, yön değiştirici döneminden geçeceğinizi anlatmakta. Mars burcunuzdayken daha çok atılım ve girişim içerisinde olacaksınız. Ancak Mars aynı zamanda tartışma ve sürtüşme çıkaran, ihtilaf yaratan bir gezegendir. Bu nedenle, yılın ilk yarısında daha diplomatik ve soğukkanlı olmaya özen göstermelisiniz. Mars'ın getirdiği etkileri 7 Aralık tarihinden itibaren görmeye başlamış olabilirsiniz. Ancak 1 Mart- 20 Mayıs arasında aceleci davranmayın ve önemli girişimlerden, başlangıçlardan uzak durun.

Bu yıl Jüpiter sizi son derece güçlü biçimde desteklemekte. Gerek 17 Temmuz öncesinde ve sonrasında farklı konularda ilerleme olanakları ve başarı sunmakta. Yılın ilk yarısında Jüpiter Yengeç burcunda kalarak özellikle evlilik, ailevi konular ve kariyer konularına ilerleme ve başarı getiriyor. Bu dönemdehayatında daha fazla dikkat çekebilirsiniz. Kariyer alanında ün yapma fırsatınız var. Aynı zamanda yabancılarla işbirliği,ortaklıkları ve üstlerinizden gelen destekler, ailevi imkanlar da söz konusu. 17 Temmuz sonrasında da Jüpiter bulunduğunuz grup içerisinde sizi daha güçlü ve saygın kılmakta. Yeni projeler ve gelecek için kullanabileceğiniz düşünceler, planlar gündeme gelebilir. Ayrıca yılın ikinci yarısında arkadaşlıklar, gruplar, sosyal alandan gelen destekler hayatınızı daha canlı ve eğlenceli kılabilir. Yine bu süreçte çocuklarla ilgili konularda da olumlu olaylar söz konusu olabilir.

Uranüs ve Pluton ise bu dönemde sizi oldukça hareketli ve dinamik kılıyor ve hayatınıza dönüşüm ve yenilenme getiriyorlar. Uranüs özellikle 2-10 Ekim doğumlu Terazi'lerin Güneş'leri karşısından geçtiği için bu dönemde evlilik, ilişkiler, arkadaşlıklar ve ortaklıklar cephesinde sürpriz gelişmeler, kopmalar ya da aniden bir araya gelmeler söz konusu olabilir. Uranüs etkisi altında çok fazla belirsizlik, sadece hayatta bir kez olabilecek türden olaylar gündemde. Bu etki altında kendinizi daha bağımsız ve orijinal hissedebilirsiniz. Ancak ters reaksiyonlar ve beraberliklerden, arkadaşlıklardan kaynaklanan sürprizler de söz konusu. Tepkilerinizde daha dengeli ve akılcı olmaya bakın. Kendinizi fazlasıyla özgürleştirdiğiniz bir dönemdesiniz ve 2010'dan bu yana temalar içerisinde kişiliğinizi büyük ölçüde yenilediniz.

Pluton ise 2014'te özellikle 5-8 Ekim doğumlu Terazi'ler üzerinde etkili. Ancak etkisi doğal olarak tüm burç üzerinde de hissediliyor. Pluton köklü değişimler, ölüm-kalım savaşları, güç mücadeleleri getiren, kişiyi güçlendiren bir gezegendir. Kendinizi bu dönemde otoritelerden, işteki ilişkilerden daha fazla baskı altında hissedebilirsiniz. Ancak bu sayede kendinizi kendi yeteneklerinizi geliştirmeniz de mümkün olacak. Kolay etki altında kaldığınız için Pluton size sağlam ve dayanıklı olmayı öğretmekte. Aynı zamanda ailevi konulardan, ya da toprağa ilişkin durumlardan gelen değiştirici, zorlayıcı, baskıcı unsurlar da söz konusu olabilir. Pek çok Terazi'nin hayatında geçmişi geride bıraktıkları, travmalardan çok şey öğrendikleri bir süreç yer almakta.

Bu arada Satürn 23 Aralık tarihine kadar Akrep burcunda kalacak. Geçen yılda olduğu gibi bu süreçte,hayatında, mesleki konularda ve yeteneklerinizi daha iyi değerlendirme yönünde daha kararlı olmaya, ilişkilerinizi, ortaklıklarınızı daha iyi değerlendirmeye dikkat ediyorsunuz. Satürn Akrep'teyken, paranızı kullanma yönünde daha dikkatli ve kontrollü olabilir ve birikimlerinizi sağlamlaştırabilirsiniz. Ayrıca ortaklık yaptığınız koşullarda da değişiklikler söz konusu olabilir. 23 Aralık sonrasında ise Satürn daha çok eğitim, zihinsel uğraşlar, entelektüel faaliyetler,hayatında çevresel değişiklikler gibi konulara yol açacak ancak bu etkileri daha çok 2015 yılında görmeye başlayabilirsiniz.

İş, para ve kariyer olanakları

Terazi ve Yükselen Terazi'ler Satürn'ün burçlarından ayrıldığı 2012 Ekim ayından itibaren üzerlerindeki baskının hafiflemeye başladığını fark ettiler. 2013 yılından beri ilişkiler alanında daha sorumlu ve ciddi yaklaşımlar içinde hareket etmeye başladınız. Akrep burcunda ilerleyen Satürn 2014 yılında Terazileri maddi konularda sıkıştırmaya, daraltmaya devam edecek. Para ve kazançlarınızla ilgili alanlarda sabırlı, akılcı ve sorumlu davranmanız gerekiyor. Masraflarınızı kontrol etmek, gereksiz harcamaları kısmak durumundasınız.

Karşıt burcunuz olan Koç'taki Uranüs gezegeni aslında sizi oldukça zorluyor. Ani ve beklenmedik değişiklikler getiren bu gezegen ortaklıklar ve ilişkiler alanında değişken koşullar getirmekte. Kaygan zeminde ilerleyenve özel paylaşımlarda denge oturtmak pek kolay olmayabilir. Özellikle 1 - 9 Ekim arasında doğmuş olan Teraziler bu transitten çok daha sert şekilde etkilenebilirler.

Çünkü 7 Aralık 2013 tarihinden itibaren Terazi burcunda ilerlemeye başlayan mücadele gezegeni Mars tüm Terazilerin enerjisini yükseltiyor. Mars'ın 26 Temmuz 2014'e kadar burcunuzda kalacak olması, var olan gerilimlerin yaz aylarının ortasında ancak çözüme ulaşabileceğini gösteriyor. En fazla dikkat etmeniz gereken dönem Mars'ın geri hareket yapacağı 1 Mart - 24 Mayıs tarihleri arasındaki zaman dilimi olmalıdır. Uranüs'ün kopartan etkisi sebebiyle ortaklıklar veya evliliklerdeki dengeler aniden değişebilir. Yeni tecrübeler edinebilir, değişik kişilerle bir araya gelebilirsiniz. Uranüs'ün uyandırıcı ve yenileyici etkisi altında karşınızdaki kişilerden veya açık düşmanlarınızdan çok şey öğrenmektesiniz. Hatta bazı karşıtlıklar ve muhalefetler bile sizin için geliştirici ve uyarıcı bile olabilir.

Büyüme ve genişleme gezegeni Jüpiter sayesinde mesleki alanda ve kariyer konularında Temmuz ayına kadar en şanslı burcu konumundasınız. İşle ilgili konularda karşınıza çok güzel imkanlar çıkabilir, terfi alabilir, pozisyonunuzu sağlamlaştırabilirsiniz. Toplumsal statünüzü olumlu etkileyecek gelişmeler karşısında harekete geçmekte yavaş kalmamalısınız. Ağustos 2014 sonrasında da yılın ilk yarısında kurduğunuz bağlantıları ve yaptığınız girişimleri sosyal hayata aktarmalısınız. Jüpiter yılın ilk yarısında sizi sosyal açıdan daha canlı ve dışa dönük kılacak. Yaşam sahnesinde yerinizi almalısınız. Bu dönemi yeni arkadaş gruplarına katılmak, organizasyonlar içinde yer almak bakımından olumlu şekilde değerlendirebilirsiniz. Gelecek hakkında umutlarınız canlanıyor.

Terazi ve Yükselen Terazileri Oğlak burcunda transitine devam eden Plüton'dan etki almaya bu yıl da devam ediyorlar. Yaşam temellerini oluşturan konularda köklü değişimler içine girmiş olabilirsiniz. Özellikle 4 - 5 - 6 Ekim doğumlu Teraziler bu yıl Plüton etkisini daha yoğun hissedebilirler. Kariyer ve ilişkiler alanında hayatınızda ortaya çıkan temalar dolaylı olarak ailevi konulara da yansıyabilir. Mesleki konularda ve ev hayatınızda önemli değişiklikler söz konusu olabilir. Güç savaşları ve maddi konulardan gelen sıkışmalar sonucunda çevrenizle ilişkilerinizde daha agresif yaklaşımlar içine girebilirsiniz. İçinizdeki gücü yavaş ve kontrollü bir şekilde ortaya çıkarmanız gerekiyor. Öte yandan Neptün'ün Balık burcundaki transiti de çalışma koşullarında,hayatında karmaşa, belirsizlikler ve güven vermeyen, bulanık durumlara da işaret edebilir. Sağlam adımlar atarak ilerlediğinize emin olmalı, amacı olmayan işlerle zaman harcamamalısınız.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

31 Ocak 2014'e kadar burcunuzun yönetici gezegeni olan Venüs geri harekette olacak. Venüs retrosunda yaşam temellerinizi oluşturan temalara odaklanmanız gerekebilir. Ev, yuva, aile ve yerleşim yerine ait konularla ilgili size memnuniyetsizlik veren temaları yeniden elden geçirebilirsiniz. Eve ait konularda nerelerde takıldığınıza bakmak, önceliklerinizi anlamak ve eksikleri tamamlamak için bu dönem mükemmel bir fırsat olabilir. Eşinizle paylaşımlarınızda eğer sıkıntılar yaşıyorsanız, Ocak sonuna kadar problemlerinizi çözmeye odaklanabilirsiniz.

Diğer taraftan kendi burcunuzda geri hareket yapacak olan Mars sizi Mart-Nisan-Mayıs aylarında daha agresif kılabilir. bu retro sürecinde çevresel koşullar ve ilişkiler bakımından sizi meşgul edecek yeni uğraşlar içine girmeye hazırlanabilirsiniz. Hayatınızda hareketlilik olabilir. İlişkiler alanında yapıcı olmalı, daha olumlu davranışlar içinde olmaya gayret etmelisiniz. Karşınıza çıkan kişiler sizi kızdırabilir, işler istediğiniz şekilde ilerlemeyebilir.

Venüs'ün burcunuzla uyumlu kalacağı dönemlerde aşkta ve size keyif veren konularda pozitif etkiler altında olacaksınız.

Aşk gezegeni Venüs, 5 Mart - 5 Nisan arasındaki dönemde aşk hayatınızda ve ilişkilerinizde aradığınız mutluluğu yakalamanıza ve partnerinizle çok güzel zaman geçirmenize yardımcı olacaktır.

3 -29 Mayıs arasında ikili ilişkilerinizde veya evliliğinizde partnerinizde aranızdaki tutku yüksek olacak, paylaşımlarınız artacaktır.

12 Ağustos - 5 Eylül arasında sosyal hayatınız renkleniyor. Arkadaş gruplarınızla keyifli zaman geçirebilirsiniz.

29 Eylül - 23 Ekim arasında Venüs kendi burcunuzda ilerlerken kendinizi daha mutlu ve sağlıklı hissedebilirsiniz. Etrafınızla ilişkileriniz güzelleşecek, kendinizi daha rahat ifade edebileceksiniz.

Sağlık

Sağlık konusunda en önemli etki Balık burcundaki Neptün'den geliyor. Yönsüzlük, akıl karışıklığı, dalgınlık, tembellik gibi yaşam enerjinizi azaltan konular 2014 yılı genelindeki şikayetlerinizin başında gelebilir. İlaç kullanımında ve aldığınız sağlık hizmetlerinde yanlışlık kurbanı olmamaya dikkat etmelisiniz. Ayrıca alkol kullanımı da sizi olumsuz yönde etkileyebilir.

Teraziler ve Yükselen Teraziler için asıl önemli etki Temmuz ayına kadar kendi burçlarında kalacak olan Mars'tan gelebilir. Mars Retrosunda daha agresif ve gergin olunur. Olayları düzenlemek için daha tepkisel hareket edebilir, fazla efor harcayabilirsiniz. Bunun sonucunda da özellikle 1 Mart - 24 Mayıs arasında kendi agresif tutumunuz, düşüncesiz hareketleriniz sonucunda fiziksel olarak yaralanma ve kazalara açık olma riskiniz yükselebilir.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?

2014 yılında Merkür 6- 28 Şubat 2014 arasında; 7 Haziran - 1 Temmuz 2014 arasında ve 4 Ekim - 25 Ekim 2014 tarihleri arasında 3 kere geri hareket yapacak. Merkür'ün su elementlerinde başlayacak olan bu geri hareket dönemlerinde birtakım gecikmeler, aksaklıklar, sıkışmalar ve tekrarlar gündeme gelebilir. İletişimlerinizde daha anlayışlı davranmalısınız. Merkür geri giderken yapılan işlerin tekrar yapılması gerekebilir.

İlk olarak 6- 28 Şubat 2014 tarihleri arasında Merkür Balık'tan Kova'ya doğru geri hareket yapacak. Bu Merkür retrosunda çalışma hayatınız, işinize ait konular ve günlük uğraşlarınızla ilgili gecikmeler, küçük aksaklıklar yaşayabilirsiniz. İş arkadaşlarınız veya daha önceden çalıştığınız kişilerle paylaşımlarınızda her zamankinden daha dikkatli olmanızda yarar var. Yazılı veya sözel iletişimlerde aksaklıklar, yanlış anlaşılmalar yaşanabilir. Daha önceden başlamış veya yarım kalmış projeleri yeniden ele alabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta bu retro sürecinden yeni birbaşvurusu yapmamak, yeni bir çalışma ortamına geçmemek, yenibağlantısı kurmamaktır. Önceden başlamış olan bir işle ilgili gelişmeler olabilir ancak ilk defa yapılacak birveya çalışmada daha sonrada aksaklıklar yaşanabilir.

7 Haziran 2014 ile 1 Temmuz 2014 tarihleri arasında Merkür Yengeç'ten İkizler'e doğru geri hareket yapacak. Bu retro sürecinde toplumsal platformdaki paylaşımlarınıza, sosyal hayatınıza veya mesleki konulara daha fazla odaklanabilirsiniz. Kariyer ve ev hayatınızla ilgili yaşam alanlarından düzenleme yapmanız gerekebilir. Yurtdışı seyahatleri, vize-otel rezervasyonları, yabancılarla ilgili temalar veya hukuki konularda birtakım gecikmeler yaşanma ihtimaline karşı daha hazırlıklı olmanızda yarar var.

4 Ekim 2014 ile 25 Ekim 2014 tarihleri arasında Akrep burcunda başlayacak bu Merkür retrosunda maddi konulara, para kazanma şekil ve yöntemlerinize odaklanmanız gerekebilir. Yeteneklerinizi değerlendirmek ve bunun karşılığı olan kazancı elde etmek için daha fazla çaba harcamanız gerekebilir. Masraflarınızı kontrol etmekte zorlanabilir, bütçenizde açık verebilirsiniz. Beklediğiniz kazançların gelmesini, elinize ulaşmasını da geciktirebilir. Yaptığınız ödemelerde hatalar olabilir, ödemeleriniz yerine ulaşmayabilir veya yanlış anlaşılmalar yaşanabilir. Maddi alanda eksik kalmış işler, bitirilmesi gereken yazılı veya sözel iletişimler, paylaşımsal konular daha ön plana gelebilir; varsa sorunların çözülmesi gerekebilir.

2014
Terazi Burcu Geçmiş Yıllık Yorumları

Günün Melek Kartı

Meleklerinizi düşünün ve onlardan arzu ettiğiniz konuda tavsiye almak için yardım isteyin

Yükselen Burç Hesaplama

Yükselen burcumuz ilişkilerimizde takındığımız tavırları ve çevremizle olan ilişkilerimizi şekillendirir

Burç Yorumları

Burç Uyumları

Aşk hayatında burçların birbirleriyle etkileşimleri ve uyumları nasıl?

Burç Hesaplama

Doğum tarihinizi girerek hemen burcunuzu öğrenelim

Gezegenlerin Konumları

Güneş
Boğa
09° 36' 10" R
Ay
Oğlak
13° 50' 03"
Merkür
Koç
16° 36' 05"
Venüs
Koç
29° 57' 23"
Mars
Balık
29° 04' 20"
Jüpiter
Boğa
23° 45' 35"
Satürn
Balık
16° 30' 02"
Uranüs
Boğa
22° 17' 56"
Neptün
Balık
28° 52' 56"
Plüton
Kova
02° 06' 05"
Chiron
Koç
20° 36' 39"
Lilith
Başak
23° 14' 38"
True Node
Koç
15° 22' 55"
Son Güncelleme : 29/04/2024 13:40

Astroloji Gündemi

24 Nisan 2024 Akrep Burcunda Dolunay - Burçlara Etkileri 21 Nisan 2024, Pazar 24 Nisan 2024 Akrep Burcunda Dolunay - Burçlara Etkileri Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar 24 Nisan'da Akrep burcunda gerçekleşecek dolunay ile beraber yeni bir şeyler yapma... Devamını Oku >>