Yengeç Burcu

Yengeç Burcu

22 Haziran - 22 Temmuz

Yengeç Burcu Yıllık Burç Yorumu

2014

Yengeç Burcu

Mutlu başlangıçlar

Hiç kuşkusuz bu dönemde burcunuzda bulunan Jüpiter sizi koruma altında tutuyor ve büyümenize yardımcı oluyor. Şansı, gelişmeyi ve büyümeyi anlatan Jüpiter'in burcunuzda ya da yükselen burcunuzda ilerlemesi çok bereketli ve keyfinizi çıkarmanız gereken bir süreçtir. 2013 Haziran ayından bu yana sizinle birlikte olan Jüpiter kabuğunuzdan çıkabilmeniz ve kendinize güven duyabilmeniz için güzel fırsatlar sunuyor. Jüpiter aynı zamanda kendini geliştirme ve öğrenme arzusunu da tetikler. 12 yılda bir gelen bu transit altında kişisel yeteneklerini çok daha iyi değerlendirebilir ve girşimlerinizle dikkat çekebilirsiniz. Tek başına atacağınız adımlarda koruma altındasınız. Bu dönemde her zamanki endişelerinizden daha uzakta ve kendine güvenerek yapabileceğiniz çok şey var. Yolculuklar, yeni insanlarla tanışmak, yeni bir eğitime katılmak, yabancılar hayatınıza renk ve canlılık getirebilir. Aynı zamanda her zaman önem verdiğiniz ev ve ailevi konulardan gelen destekler, maddi açıdan destekleyen olanaklar da olabilir. Jüpiter bu etkisini bir ölçüde yılın ikinci yarısında da devam ettirecek. 16 Temmuz'da kazançlar, yetenekler ve harcamalar evinize girerek, gelirlerinizi arttırabilecek. Ancak böyle bir süreçte, finansal konularda birikimlerinizi daha iyi değerlendirmeye bakmalısınız. Zira kazançlar arttıkça, harcamalarınızda da dikkatsizleşebilir, aşırı iyimserliğin getirdiği bir rehavete kapılabilirsiniz. Bu arada yılın ikinci yarısında güçlü kişilerden, otoritelerden ya da babanızdan gelebilecek fırsatları da iyi değerlendirmeye bakın.

2014 yılının ilk yarısında özelikle Mart-Mayıs ayları arasında çok dikkat çekici astrolojik göstergeler var. Özellikle 15 Nisan'da gerçekleşen Ay tutulması ve ardından 29 Nisan'daki Güneş tutulması inanılmaz derecede dinamik bir görünüm ortaya koymakta. Bu dönemde, ev, aile, yerleşim ve toprağa ait konuları gösteren alanda geri gidecek olan Mars bazı sürtüşmelere, tam olarak ilerlemeyen projelere ve sizi engelleyebilecek çatışmalara işaret etmekte. Bu dönemde soğukkanlı olmalı ve eve, yerleşime ait durumlar içerisinde güvenliğinize daha çok özen göstermelisiniz. Hayatınızın pek çok önemli cephesinde sizi harekete geçiren kararlar alabilirsiniz.

2008 yılından bu yana hayatınızı büyük ölçüde dönüştüren ve güçlenmenizi sağlayan Pluton transiti tüm gücüyle ilerliyor. Ayrıca bu dönemde Uranüs ve Pluton arasındaki kare açı sizi gerek özel hayatınız, eve ait durumlar, evlilik ve aynı zamanda mesleki konularda meşgul etmekte. Eğer 4-7 Temmuz arasında doğmuşsanız, bu dönemde Pluton karşıt açısı altındasınız demektir. Böyle bir dönemde ilişkilerinizde ve ortaklıklar altında büyük baskılar altında kalıyor olabilirsiniz. Eşinizin ya da ortağınızın değişen durumu sizi yakından ilgilendirmekte. Kimi zamanda bu transit açık düşmanlıklar, davalar ve yoğun mücadeleler olarak ortaya çıkabilir. Plüton etkisi altında kendi kontrolünüzde olmayan durumlar yüzünden sadmeler alabilirsiniz. Ancak bir yandan da sizi baskı altında tutan güçler aslında daha güçlenmenize yardımcı olabilirler. Eğer bu süreçte soğukkanlılığınızı korur ve zayıf yönlerinizi güçlendirebilirseniz, sonunda hayatınızı, kimliğinizi dönüştürebilirsiniz.

2010 yılından bu yana Koç burcunda ilerleyen Uranüs, ise özellikle kariyer, meslek ve sorumluluklar alanında son derece hızlı, sizi tek başına olmaya iten ama aynı zamanda cesaret gösteren bir tavra zorluyor. Uranüs aynı zamanda aniden uyandıran ve kişiyi daha özgür ve bireyci olmaya iten gezegendir. Dolayısıyla 2010'dan bu yana özelliklehayatınızda yaşanan resetlenmeler sizi oldukça dinamik, sürekli değişen dengeler, ani değişiklikler içerisinde tutmakta. 2014 yılında, özellikle 30 Haziran - 9 Temmuz arasında doğanlar Uranüs'ün bu sarsarak yenileyici etkisinin hedefi içerisinde durmaktalar. Eğer bugünler arasında doğmuşsanız, içinizdeki heyecanı bastırmamalı, değişime engel değil, ön ayak olmalısınız. Hayatınızdaki güçlü kişiler, erkeklerle ya da baba figürü ile olan ilişkinizde de yenilenen, aniden değişen koşullar içerisine girebilirsiniz.

Genel olarak bu yıl Satürn'ün olumlu açısı devam ederken,hayatında ilerlemek zor olmayacak. Eski deneyimlerinizden de yararlanabileceksiniz. Özellikle yaratıcı olduğunuz, tutku ile odaklandığınız konularda son derece başarılı ve üretken olabilirsiniz. Uranüs'ün aniliklerine karşın Satürn istikrar yönünde yardımcı oluyor. Aynı zamanda bir süredir ilgilendiğiniz bir konuyu, hobiyi daha ciddi bir uğraş vehaline bile getirebilirsiniz. Ayrıca Satürn transiti çocuklarla ilgili konularla daha ciddi ilgilenme, onların sorunları çözme konusund arayış içerisinde olabileceğinizi gösterirken, aşkı bile ciddi aldığınızı göstermekte. Ancak Satürn'ün bu ciddileştiren etkisinin aşk hayatınızı depresif ve sıkıcı kılmasına izin vermemeye bakmalısınız. Monotonlaşma yüzünden aşk alanında isteksizlikler gündeme gelebilir.

Hayatı anlamlandırma, evrensel konulara açılma ve ufuklarınızı genişletme evinizde ilerleyen Neptün ise uzun yıllar kalacağı Balık burcunda size yeni arayışlar ve inançlarınızı geliştiren, farklı kılan motivasyonlar getirmekte. 2011'den bu yana yeni şeyler öğrenme, gerek akademik gerekse düşünsel açıdan sizi zenginleştirme yönünde farklı adımlar atıyor olabilirsiniz. Bu süreçte garip fikirler ve ilginç buluşlar ve sezgilerinizi arttıran tecrübeler içerisinde olabilirsiniz. 25-29 Haziran doğumlu olan Yengeç'ler Neptün'ün getirdiği ilhama ve yaratıcılığa çok daha açıklar. Özellikle sanatsal alanda çalışmalar açısından bu son derece verimli sonuçlar getirebilir. Bugünlerde doğanlar kendilerini serbest bırakarak akışta da kalabilirler.

İş, para ve kariyer olanakları

2014 yılının ilk yarısında burcunuzda ilerlemeye devam eden şans ve bolluk gezegeni Jüpiter'in getirmiş olduğu fırsatları değerlendirmeye devam edebilirsiniz. Tüm Yengeç ve Yükselen Yengeç'ler etraflarıyla ilişkilerini olumlu yönde geliştirme imkanına sahipler. Yeni insanlarla tanışma, yeni bir çevresel koşul içine geçme, evlenme veya mesleki açıdan sizi ileri taşıyacak konularda yeni atılımlar yapmak gibi bir çok değişik alanda rahat adımlar atabilirsiniz. Kendinize duyduğunuz güven yükselecek. Bu olumlu etkiyi Temmuz ayının sonuna kadar çevresel koşullar, ilişkiler ve kariyer alanında değerlendirmelisiniz.

Temmuz 2014 itibarı ile Aslan burcuna geçecek olan Jüpiter parasal alanda sizi yılın en şanslı burcu haline getirecek. Bu güzel transit desteği altında yaratıcı yeteneklerinizi yüksek bir özgüven ile geliştirebilir, kazanca çevirebilirsiniz. Maddi konularda gelirleriniz olumlu etkilenirken, birikimlerinizi değer kazanacak şekilde değerlendirmelisiniz. Kazanç kapasitenizi çoğaltacak fırsatları yakalamaya çalışın. Tabi her şeyi büyüten ve geliştiren Jüpiter sizi bol miktarda para harcama yönünde de etkileyebilir. Rahat kazanıp, kolay harcarsanız 12 yılda bir gelen bu transit bittiğinde yine önceki maddi koşullarınıza geri dönebilirsiniz. Bu sebeple kazancınızı kalıcı şekilde değerlendirmek en doğru yaklaşım olacaktır.

Akrep burcunda ilerleyen Satürn 2014 sonuna kadar burcunuzla uyumlu transitine devam edecek. Ciddi ve sabırlı yaklaşımlar içinde olarak bu transit sayesinde yaratıcı yeteneklerinizi maddi alanda size kazanç getirecek bir şekle sokabilirsiniz. Keyif aldığınız bir konuyu sistemli ve disiplinli bir çalışma temposu içinde hayatınızda bir sorumluluk alanı haline getirebilirsiniz. Ancak Satürn'ün soğutan ve kısıtlayan doğasını da unutmamalısınız. Ele alacağınız konuda kaldıramayacağınız yüklerin altına girmemelisiniz.

Kariyer konularınız ve mesleki alandaki tutumunuz 2010 yılından beri Uranüs'ün Koç burcundaki transiti etkisiyle değişkenlik gösteriyor. Toplumsal platformdaki yerinizi temsil eden alanda ilerleyen yenilik ve bireysellik gezegeninin etkisiyle kariyerinizde sürpriz gelişmeler deneyimleyebilirsiniz. Özellikle Yükselen Yengeçler bu transit sayesinde kabuklarını biraz da olsa kırmaya, daha özgür ve cesur adımlar atma riskleri içine girmeye başladılar. Yeni olaylar karşısında şaşırmak yerine, duruma hızla adapte olma ve kendi içinizde var olan potansiyeli ortaya çıkarmayı becerebilirseniz bu yılın özellikle ikinci yarısında yeteneklerinizi kazanç ve başarıya çevirmenize kimse engel olamaz. Özellikle 30 Haziran - 7 Temmuz arasında doğmuş olan Yengeç'ler 2014 yılında mesleki platformda mücadele sonucu gelen başarılar yaşamaya daha açık duruyorlar.

Aslında Yengeç ve yükselen Yengeçleri en zorlayan transit karşıt burçları olan Oğlak'ta ilerleyen Plüton'dan geliyor. Ağır ağır ilerleyen ve her şeyi kökten değiştirmesiyle tanınan bu dönüştürücü gezegen sizi 2008'den beri özellikle ilişkiler alanında dönüştürecek tecrübeler içine sokmaya devam ediyor. 3 - 4 - 5 Temmuz günlerinde doğmuş olan Yengeçler 2014 yılı genelinde bu transiti çok yoğun hissedecekler. Duygusal yapılarıyla tanınan Yengeçler, bu hayatın soğuk ve acımasız yüzüyle tanıştırmasıyla meşhur gezegenin getirdiği baskı ve travmatik deneyimler sebebiyle oldukça yıpranmaktalar. Evlilik, ortaklık, arkadaşlık ve her türlü ilişkilerinizde bir güç savaşı içine girmiş gibisiniz. Muhalefet yaratan durumlar, ağır duygusal yaralar aslında size hayatta daha güçlü olmanız gerektiğini öğretiyor. İrade savaşı içine girmiş gibi, olayları daha soğukkanlı ve kendinizi ezdirmeden karşılamanız gerektiğini fark ediyorsunuz. Bu süreçte hayatınızda travma, dönüşüm, sonlanma, bitiş, ölüm ve yeniden doğuş temaları bol miktarda yer alabilir. Transit ilerledikçe ayaklarınızın üzerinde daha güçlü bir şekilde durmaya başladığınızı fark edeceksiniz.

2014 yılının ilk yarısında Terazi burcunda ilerleyecek ve 1 Mart - 24 Mayıs arasında geri hareket yapacak olan Mars sizi ev ile kariyer konularıyla uğraşmak zorunda bırakabilir. Mart- Nisan ve Mayıs aylarında ilişkiler ekseni ile mesleki konular arasında yıpranabilir, gerginlikler yaşayabilirsiniz. Objektif yaklaşımlar içinde; dengeli ve sakin davranmakta yarar var.

Su grubundan Balık burcunda ilerleyen Neptün'de sizin ufuklarınızı genişletmenize yardımcı olacaktır. Uzaklara yapacağınız seyahatler, yabancı kültürler ve yeni kişiler hayatınızda yeni bakış açısı geliştirmenizi sağlayabilir. Sanatsal ve yaratıcılık gerektiren konularda aradığınız ilhama kavuşabilirsiniz. Yeteneklerinizi geliştirme yönünde eğitimler alabilir, yeni öğretilerle tanışabilirsiniz. 2014 yılında bu hayal gücünü aktive eden Neptün geçişini özellikle 27 - 28 - 29 Haziran doğumlu Yengeçler daha yoğun hissedecekler.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

2014 yılının ilk ayında Oğlak burcunda devam etmekte olan Venüs geri hareketi sizi evlilik ve ilişkiler ekseninde 31 Ocak tarihine kadar etkiliyor. Bu Venüs retrosunda evliğinizle ilgili konulara yönelebilir, eğer varsa eşinizle sorunlarınızı çözümleyebilirsiniz. Bekar Yengeçlerin eski sevgilileri veya daha önceden tanışmış olduğu kişiler yeniden karşılarına çıkabilirler. Aşk gezegeni geri giderken yeni bir ilişkiye başlamak veya devam eden bir ilişkide nişan, evlilik gibi önemli kararlar almak, uygulamak kesinlikle önerilmez. Retro sürecinde başlayacak bir aşktan veya beraberlikte ilk defa alınacak bir karardan daha sonra memnuniyetsizlik duyma ihtimali oldukça yüksektir.

Zaten Akrep burcunda ilerleyen Satürn aşk konularında ciddi ve sorumluluk taşımanızı gerektiren yaklaşımlar içinde olmanızı istiyor. Sübjektif yaklaşımlarınızı ve alınganlıklarınızı bir kenara bırakıp kendinizi çok daha net ve objektif bir şekilde ifade etmeniz aşk hayatınızı da olumlu etkileyecektir.

Çocuk sahibi olmak isteyen Yengeç ve Yükselen Yengeç'ler için 2014 yılı çok uygun etkiler barındırıyor. Hem kendi burcunuzda ilerleyen Jüpiter, hem de Akrep burcundaki Satürn desteği bu isteğinizi hayata geçirmenize fazlasıyla yardımcı olacaktır.

1 Mart - 24 Mayıs arasında ev ve aile paylaşımlarınızda Mars geri hareketi sebebiyle huzurluklar ve gerginlikler yaşanabilir. Sakin ve mantıklı yaklaşımlar içinde olmalısınız.

18 Temmuz - 12 Ağustos arasında Venüs burcunuzdan geçerken çevrenizle ilişkileriniz daha keyifli hale gelebilir. Partnerinizle veya eşinizle güzel zaman geçirebilirsiniz.

23 Ekim - 16 Kasım arasında Venüs'ün etkisiyle, aşk hayatınızda sizi mutlu edecek tutku ve heyecan getirici deneyimler söz konusu olabilir. Keyiflerinize ve eğlencelerinize zaman ayırabilirsiniz.

Sağlık

Genel olarak 2014 yılının Temmuz sonuna kadar olan bölümünde sağlığınız Yengeç burcunda ilerleyen Jüpiter tarafından korunacaktır. Kendinizi daha huzurlu ve rahat hissedebilirsiniz. Ancak her şeyi büyüten Jüpiter sizi kilo almaya daha meyilli yapabilir. Bu sebeple yeme içme konularında aşırılıklar yapmamanızda yarar var.

Yengeç ve Yükselen Yengeçleri en zorlayıcı transit karşıt burcunuz Oğlak'ta ilerleyen Plüton'un getirmekte olduğu baskı ve travma tik deneyimlerden gelebilir. Bu yıl özellikle 3 - 4 - 5 Temmuz doğumlu Yengeç'ler Uranüs-Plüton zorlayıcı açıları nedeniyle 21 Nisan 2014 haftasında sağlıklarına her zamankinden fazla dikkat etmeliler. Duygusal veya fiziksel olarak sizi derinden etkileyebilecek olaylar yaşayabilirsiniz. Depresifleşebilir, yaşama sevincinizi kaybedecek ruh haline girebilirsiniz. tüm bu deneyimler aslında sizin daha güçlü olmanızı sağlayacaktır. Ancak hassas ve kırılgan yapıda olan Yengeç'lerin bu soğuk ve korkutucu etkiler ile başa çıkmayı öğrenmeleri gerekiyor.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?

Merkür 2014 yılında 6- 28 Şubat 2014 arasında; 7 Haziran - 1 Temmuz 2014 arasında ve 4 Ekim - 25 Ekim 2014 tarihleri arasında olmak üzere 3 kere geri hareket yapacak. Merkür'ün sizin gibi su elementinden olan burçlarda başlayacağı geri hareket dönemlerinde yazılı ve sözel iletişimlerde birtakım gecikmeler, aksaklıklar ve problemler gündeme gelebilir. Bu süreçte yapılan işlerin tekrar yapılması gerekebilir.

Merkür yılın ilk geri hareketini 6- 28 Şubat 2014 tarihleri arasında Balık'tan Kova'ya geri hareket yapacak. Bu geri hareket sırasında yabancılarla ilgili temalarda, yurtdışı seyahatlerinde bazı gecikmeler içerebilir. Eğitsel ve akademik çalışmalarda yönelik hedeflerinize doğru ilerlemek isterken bazı aksaklıklar ve engellerle uğraşmanız gerekebilir. Şubat ortasından itibaren başkalarıyla birlikte hareket ettiğiniz işlerde, partner veya ortaklarla ilgili ele alınması gereken hukuki detaylarlar da gündeme gelebilir. Ortak finans, banka, kredi, alacak-verecek gibi konular da karışıklıklar, yanlışlıklar veya yoluna koyulması gereken işler ortaya çıkabilir.

7 Haziran - 1 Temmuz 2014 arası Merkür Yengeç'ten İkizler'e geri hareket yapacak. Sizin kendi burcunuzda gerçekleşecek bu retro sürecinde çevrenizle paylaşımlarınızda ve iletişimlerinizde bazı sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Duygularınızı ifade etmek istediğiniz alanda yanlış anlaşılmalardan kaynaklanabilecek hassasiyetler olabilir. Ayrıca özel hayatınızla ilgili konulara da odaklanmanız gerekebilir. Bu dönemde dedikodulara, ikiyüzlü kişilere ve arkanızdançevirenlere çok dikkat etmelisiniz. Sırlarınızı herkesle paylaşmayın. Özel iletişimler bir şekilde ortaya çıkabilir.

Yılın son Merkür geri hareketi 4 - 25 Ekim arasında Akrep burcunda başlayacak. Bu Merkür retrosunda size keyif veren konularla ilgili karmaşık düşünceler içinde olabilirsiniz. Yaşamdan aldığınız keyfi artırmak ile ilgili değişik yaklaşımlar ve arayışlar isteğiniz çoğalabilir. Sevdiklerinizle veya çocuğunuza ait konularla da ilgilenmeniz gerekebilir. Eksik kalmış işler, bitirilmesi gereken yazılı veya sözel iletişimler ön plana gelebilir. Yeni karar almak yerine, bu süreci olasılıkları değerlendirmekle geçirmeniz daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

2014
Yengeç Burcu Geçmiş Yıllık Yorumları

Günün Melek Kartı

Meleklerinizi düşünün ve onlardan arzu ettiğiniz konuda tavsiye almak için yardım isteyin

Yükselen Burç Hesaplama

Yükselen burcumuz ilişkilerimizde takındığımız tavırları ve çevremizle olan ilişkilerimizi şekillendirir

Burç Yorumları

Burç Uyumları

Aşk hayatında burçların birbirleriyle etkileşimleri ve uyumları nasıl?

Burç Hesaplama

Doğum tarihinizi girerek hemen burcunuzu öğrenelim

Gezegenlerin Konumları

Güneş
Boğa
12° 19' 12"
Ay
Kova
22° 18' 29"
Merkür
Koç
17° 45' 58"
Venüs
Boğa
03° 24' 16"
Mars
Koç
01° 13' 46"
Jüpiter
Boğa
24° 24' 47"
Satürn
Balık
16° 44' 44"
Uranüs
Boğa
22° 27' 32"
Neptün
Balık
28° 57' 59"
Plüton
Kova
02° 06' 15"
Chiron
Koç
20° 46' 07"
Lilith
Başak
23° 33' 15"
True Node
Koç
15° 20' 51"
Son Güncelleme : 02/05/2024 08:50

Astroloji Gündemi

2 Mayıs 2024 Plüton Kova Burcunda Retro - Burçlara Etkileri 1 Mayıs 2024, Çarşamba 2 Mayıs 2024 Plüton Kova Burcunda Retro - Burçlara Etkileri Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar 2 Mayıs’ta Plüton Kova burcunda retro yapıyor. Sosyal çevreniz ve geleceğe dönük ya... Devamını Oku >>