Koç Burcu

Koç Burcu

21 Mart - 20 Nisan

Koç Burcu Aylık Burç Yorumu

Nisan 2023

Koç Burcu

Sevgili Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar, Merkür'ün burcunuzdan ayrılıp Boğa burcuna geçmesiyle finansal açıdan daha iyi ve kesin sonuçlar alacağınız bir döneme giriyorsunuz. Tecrübelerinizin hangi noktaya geldiğini görmek, yapabildiklerinizden emin olmak sizi güvende hissettirebilir. Yere daha sağlam basmak, gelirinizi ve bulunduğunuz konumu sabit hale getirmek için uğraş verebilirsiniz. Bu da yeni girişimler yaparken, teklifleri değerlendirirken öncelikli kriteriniz haline gelebilir. Sadece maddi anlamda değil sosyal ve duygusal olarak da size konfor ve huzur hissettiren ortamlar, insanlar ilginizi çekebilir. Mutlu değerler üzerine yaşamak ve hayatın keyifli yanlarını daha çok ortaya çıkarmak konusunda fırsat ve destekler görebilirsiniz. Bu durum harcama ve beslenme trafiğinizi de etkileyebilir. Mali ve fiziksel sıkıntılar yaşamamak adına kendinizi kontrol altında tutmaya çalışmanızda fayda var.

6 Nisan'daki Terazi dolunayı ile birlikte hayatınıza kiminle devam etmeniz gerektiğine dair kararlarınız kesinleşiyor. Sesinizi çıkaramadığınız ya da hislerinizi tam olarak ifade edemediğiniz zamanların sonuna geldiğini hissedebilirsiniz. Kendinizi ispatlamak, gereksiz yarışlardan ve ego oyunlarından sıyrılarak daha mutlu ve güvenli ilişkiler kurmak isteyebilirsiniz. Odak noktanızı bu şekilde belirlediğinizde doğru yere varacağınızı unutmayın. Önemli olanın karar vermek kadar bu kararın gereklerini yerine getirmek olduğunu bildiğinizde daha önce benzerlerini yaşadığınız olumsuzlukları bertaraf edebilirsiniz. Fedakarlık ölçünüzü daha net göreceğiniz için ilişkilerinizde önemli bitiş ve başlangıçlar gündeme gelebilir, küslüklerin sonlanması ve iyi gittiği sanılan ilişkilerin yeni mesafelerinin belirlenmesi gibi konularla ilgilenebilirsiniz. Güneş ve Chiron'un da aynı tarihte burcunuzda kavuşuyor olması yaralarınızı sarmak, eksiklerinizi kapatmak konusunda size destek verecektir. Özgüven kadar bunu doğru ve fayda getirecek şekilde kullanmanın önemini fark edebilirsiniz. Kırıldığınız yerden güçlenebilir, çatlaktan sızan ışığı nasıl güçlü bir kaynağa dönüştüreceğinizin yollarını bulabilirsiniz.

Merkür ve Kuzey Ay Düğümünün Boğa burcundaki kavuşumu parasal durumunuzu etkileyecek konularda önemli kararlar aldırabilir. Kısa süreli gibi görünse de etkisi uzun zamana yayılacak gelişmelerle ilgilenebilirsiniz. Çevrenizi genişletirken bunu kaliteli işlerle ve insanlarla yapmanız gerektiğine odaklanıyorsunuz. Stresiniz yerini uzun vadeli stratejilere bırakacağı için hem isteklerinize daha kolay ulaşmış olacak hem de daha etkin bir duruş sergileyebileceksiniz.

Venüs'ün İkizler burcuna geçişi ile beraber hem kendiniz hem de çevreniz için hareketli, keyifli zamanlar oluşturabilirsiniz. Fikirlerinizle ve insanlara yaklaşım biçiminizle dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. Hayatın içinde daha çok yer almak ve bunu yaparken de yeni fikirlere, bilgilere açık olmak sizi birkaç adım öne taşıyabilir. Bu sayede de hem cesaretinizi yönlendirecekleri yerleri çoğaltabilir hem de gelişiminizi destekleyebilirsiniz. Sosyal açıdan hem çevrenizle hem de yakın akrabalarınızla yoğun bir trafiğiniz olabilir. Bu da yeni insanlar tanımak, hayatınıza alacağınız kişiler konusunda yeni kriterler kazanmak üzere sizi destekleyebilir. Ancak bu kadar iletişimin ve yoğun temponun ortasında parasal getirisi olan işler, yazılı konular vegörüşmeleri gibi alanlarda dikkatinizi toplu tutmanız önemli olacaktır. Kimin sözüne inanarakyaptığınıza özen göstermeli, edindiğiniz bilgileri teyit etmeden hızlı aksiyonlar almamalısınız. Özellikle kadın arkadaşlarınız ya da ailenizin bazı kadın üyelerinden gelecek haberlere, söylentilere karşı dikkatli olmanızda fayda var.

 

Güneş ve Jüpiter'in burcunuzdaki kavuşumu kendi gerçekliğinizi bulmak ve hayatınıza taşımak konusunda size yol gösterebilir. Daha hızlı daha etkin, durağan zamanların acısını çıkarırcasına planlar yapmak isteyebilirsiniz. Değer verdiğiniz, sonuna kadar inandığınız her şey yolunuzu açabilir. Ancak burada bir doz aşımı yaşamak, hırsınızın gözünüzü karartması gibi konular da gündeme gelebilir. İyi bir şey yapmak isterken hem kendinize hem çevrenize zorluk çıkarmamak adına kendinizi özgür bırakırken bunun bazı sonuçlarının olacağını da düşünmelisiniz. Fikirlerinizi kabul ettirmek yönünde tartışma ve gerilimlere düşmemek, kilo ve sağlık problemleri yaşamamak adına dengeyi korumalısınız.

Nisan ayının hatta 2023 yılının sizin için en önemli hadisesi 20 Nisan'da burcunuzda gerçekleşecek güneş tutulmasıdır. Bireysel düzlemde neler yapabileceğinizi düşünmeye son vererek artık ipleri tam anlamıyla elinize alıyorsunuz. Çevresel faktörler ve size destek sağlamayan insanlardan bağımsız bir şekilde kendi çizginizi çizebilirsiniz. Öfke ve hırsınızı bir kenara bırakmalısınız. Kendinize açtığınız yeni sayfanın farkında olun ve hayal ettiğiniz özgür yaşantınızın temellerini atın. Etkisini uzunca süre hissedeceğiniz bu tutulmayı cesaretinizle ve girişimlerinizle beslemelisiniz. İhtiyacınız olanın bu olduğunu bilmekle bunun için çalışmak arasındaki farkı daha iyi benimseyebilirsiniz. Sağlığınız, giyim tarzınız, insanlara olan yaklaşımlarınız tümüyle değişebilir. Bu değişimin olumlu yönde olması gücünüzü, fikirlerinizi, kaynaklarınızı doğru ve yerinde kullanmanızla doğru orantılı olacaktır. Yeniden ve daha iyisiyle başlıyorsunuz.

Güneş'in Boğa burcuna geçişi ile kendinizle oluşturduğunuz değişimi hayatınızda kalıcı hale getirecek hamleler yapabilirsiniz. Uzun vadeliplanları, girişimler, yatırımlar gündeminizde yer bulabilir. Sabırlı olmalısınız, hiçbir şeyin kolay ve hızlıca olmayacağını bilerek hareket etmelisiniz. Ne yapmanız, nasıl ilerlemeniz gerektiğiyle ilgili soru işaretlerinize net yanıtlar alabilirsiniz. Ekonomik gücünüzü istediğiniz seviyeye çıkarmak mental olarak da rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Kendinizden şüphe ettiğiniz her şeye makul bir karşılık bulacaksınız. Bu da kendinizi sorgulamayı değil, yeteneklerinizi değerlendirmeyi planlamanızı kolaylaştıracaktır.

Merkür'ün Boğa burcunda geri hareketine başlaması daha önceki girişimleriniz konusunda bazı kontroller yaptırabilir. İyi konsantre olmalısınız. Kendinizi anlatmak, işinizi geliştirmek isterken odak noktanızdan çıkabilir ya da farklı sorunlarla ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Retronun başlayacağı 21 Nisan tarihine kadar ödeme ve alacak verecek trafiğinizi kontrol altına alabilirseniz süreçten az hasarla çıkabilirsiniz. Belirsizliklere, zamanında yetişmeyen işlere karşı hazırlıklı olmanızda fayda var.

Güneş ve Kuzey Ay Düğümü'nün Boğa burcundaki kavuşumuylaalanlarınızda kendinizi göstermenizi sağlayabilir. Bunun anlık bir gösteri olmadığını, aynı çabayı sürdürdüğünüzde devamının uzun vadeli olabileceğini unutmayın. Kendinizi garanti altına alacağınız, standartlarınızı yükselteceğiniz ve bunu koruyacağınız gelişmeler söz konusu olabilir. Öte yandan, planlarınızın dışında da bazı teklifler ya da konular gündeme gelebilir. Kayıtsız kalmak, kendi bildiğinizi okumak yerine hayatın size açtığı yolun ilerlemesine izin vermeniz gerekebilir.

Yönetici gezegeniniz Mars ile Uranüs arasındaki destekleyici açı, ailenizin desteğiyle ya da çabasıyla elde ettiğiniz bazı gelirleri yönetmek konusunda size yeni fikirler verebilir. Toprak,  ev gibi gayrimenkuller ya da miras niteliğindeki kazanımları işlemek adına bazı girişimlerde bulunmanız gerekebilir. Ne yapacağınızı bilemiyor gibi görünmek motivasyonunuzu düşürebilir. Ancak bunun devamlı olmadığını bilmeli, döngüyü kırmak için de elinizde olanları düşünüp çevrenizin de yardımıyla konuları geliştirebilirsiniz.

Motivasyon Sözü: “Büyük insan liderlik peşinde koşmaz. Bunun için çağrılır ve bu çağrıya cevap verir.”

Nisan 2023

Günün Melek Kartı

Meleklerinizi düşünün ve onlardan arzu ettiğiniz konuda tavsiye almak için yardım isteyin

Yükselen Burç Hesaplama

Yükselen burcumuz ilişkilerimizde takındığımız tavırları ve çevremizle olan ilişkilerimizi şekillendirir

Burç Yorumları

Burç Uyumları

Aşk hayatında burçların birbirleriyle etkileşimleri ve uyumları nasıl?

Burç Hesaplama

Doğum tarihinizi girerek hemen burcunuzu öğrenelim

Gezegenlerin Konumları

Güneş
Boğa
00° 28' 25" R
Ay
Başak
17° 27' 14"
Merkür
Koç
17° 13' 01"
Venüs
Koç
18° 23' 53"
Mars
Balık
21° 49' 28"
Jüpiter
Boğa
21° 35' 36"
Satürn
Balık
15° 37' 16"
Uranüs
Boğa
21° 46' 24"
Neptün
Balık
28° 34' 57"
Plüton
Kova
02° 03' 57"
Chiron
Koç
20° 04' 16"
Lilith
Başak
22° 12' 13"
True Node
Koç
15° 37' 31"
Son Güncelleme : 20/04/2024 04:38

Astroloji Gündemi

19 Nisan 2024 Boğa Burcunda Güneş - Burçlara Etkileri 18 Nisan 2024, Perşembe 19 Nisan 2024 Boğa Burcunda Güneş - Burçlara Etkileri Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar 19 Nisan'da Güneş burcunuzdan ayrılıp Boğa burcuna geçtiğinde durulmanın ve çalışm... Devamını Oku >>